VS: Canyonlands


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Voor wie naar het zuidwesten van de VS gaat:

Canyonlands is werkelijk een paradijs om een meerdaagse hike te maken! Heel gaaf (hoe kan het ook anders) canyonlandschap, heel afwisselend ook.

Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je gaat, door je route handig te kiezen. Wij hebben er 5 dagen gelopen en het was SUPER!!!!
Reken wel op wat aardig wat klim en klauterwerk!

Een probleem kan zijn water: OF er is teveel van en dan moet je beslist niet gaan lopen in de canyons (drijfzand en flashfloodgevaar) OF er is te weinig van (dus elke plas die je tegenkomt: zuipen, bijfilteren en weer zuipen en weer bijfilteren en dan pas doorlopen! :) ).

Veel mensen gaan naar de Grand Canyon, ok hij is een pietsie groter, maar dus ook drukker met de ECHTE toeristen (lees: niet verder dan 10 meter van je auto hoeven lopen, massa's mensen.......).
Wij vonden Canyonlands (maar da's dus puur persoonlijk) echt stukken mooier en echt super desolaat!

Eind augustus/begin september is een goeie tijd om te gaan, dan heb je als het goed is geen last van de stormen (was bij ons wel, t weer was wat van slag, wij hebben de tocht 2 weken uitgesteld naar het einde van onze reis en toen was er niks aan de hand).

Echt een aanrader die nog niet zo bekend is (wij hebben hem ook van een collega)!

Groetjes
Petra
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Jazeker wij gaan naar Canyonlands helaas maar 3 overnachtingen dus eigenlijk maar 2 dagen. We verblijven in Monticello dus we doen de Needles. We zullen daar eind september aankomen.
Als je nog tips omtrent wandelroutes in the Needles hoor ik ze graag.
Ik had al begrepen dat Chesler park een hele mooie tocht moet zijn.
 
Hoi Bart,

The needles is waar wij onze hike hebben gemaakt. Het leuke van dit gebied is dat je eigenlijk precies zo lang kunt lopen als je zelf wilt. Je moet wel vantevoren een permit halen bij de parkranger en de plekken aangeven waar je wilt gaan wildkamperen, eigenlijk reserveren... CP2 is een leuk plekje!

Chesler Park is inderdaad heel erg gaaf, denk ook eens aan Lost Canyon, ook echt super!

Informeer goed naar de watervoorraden in het gebied waar je gaat lopen en neem altijd veeeeeeel te veel water mee hier! Wij liepen met 10 liter en dan bleek niet voldoende, beetje stress gehad, maar gelukkig kwamen we een flinke plas water tegen, een week later had deze plas droog gestaan!

Kijk wel goed uit voor slangen, die liggen heerlijk te zonnen en soms moet je je weleens een stukje van de rots laten glijden, dus kun je van te voren niet helemaal zien waar je terecht komt.

Mail me gerust als je nog vragen hebt!

Veel plezier daar!
Petra
 
Hoi Petra,

We gaan dayhiken maar we zorgen wel dat we er vroeg zijn. Ik heb via ebay de Falcon guide over Canyonlands te pakken kunnen krijgen + twee wandelkaarten (Needles en Island in the Sky) van Topo Illustrated dus we zijn ons al behoorlijk aan het voorbereiden.
In de Falcon Guide staat als aanrader de Squaw Canyon/Big Spring Canyon net als inerdaad de Lost Canyon. Ik zag al op de kaart dat die twee routes bij elkaar liggen. Maarja je moet toch kiezen denk ik.
In ieder geval werd Chesler Park ook aangeraden. We hebben een gewone auto en dan zouden we tot Squaw Flat Campground kunnen komen.
Voor die twee wandelingen geen probleem en je kan er ook vanaf naar Chesler Park lopen en ik heb even op de kaart gekeken en dan kom je op een km of 18 uit. Alleen wat de kaart niet vermeld is hoe het terrein is. Volgens het boek niet zo heel moelijk maar ja hoe is het pad aangegeven? Is het makkelijk te volgen? Dat soort dingen kan je eigenlijk niet vanuit een boek halen.
Weet jij hoe het er uitziet?
Heb je misschien foto's van het gebied?
Wel leuk dat je dit topic hebt gestart want je leest nooit wat over Canyonlands en als je dat wel doet dan hebben ze alleen even het uitzicht bewonderdt

Wij hebben in al wat minder bekende parken gelopen zoals Big Bend en Guadalupe Mountains en ze doen voor ons niet onder voor de bekendere parken.
 
>In de Falcon Guide staat als aanrader de Squaw Canyon/Big
>Spring Canyon net als inerdaad de Lost Canyon. Ik zag al op
>de kaart dat die twee routes bij elkaar liggen. Maarja je
>moet toch kiezen denk ik.

of twee dagen aan elkaar plakken en overnachten, zeer de moeite waard!

>In ieder geval werd Chesler Park ook aangeraden. We hebben
>een gewone auto en dan zouden we tot Squaw Flat Campground
>kunnen komen.

dat klopt, gewoon bij de 'wc's' parkeren en je loopt zo het pad op.

>Voor die twee wandelingen geen probleem en je kan er ook
>vanaf naar Chesler Park lopen en ik heb even op de kaart
>gekeken en dan kom je op een km of 18 uit. Alleen wat de
>kaart niet vermeld is hoe het terrein is.

knap pittig hier en daar, waar het op neerkomt is dat je de canyon aan de ene kant inklimt en aan de andere er weer uit om dan de volgende weer in te gaan! er komt ook regelmatig handen en voetenwerk bij kijken. wij hebben zelfs de rugzakken moeten takelen hier en daar :)
18 km was voor ons te ver, mijn knie kan dat nie aan. hou wel rekening met de hitte hoor! dan kan 18 km opeens voelen als 40! dat moet je ter plekke maar bekijken. je hebt de hele route niet of nauwelijks schaduw.....

Volgens het boek
>niet zo heel moelijk maar ja hoe is het pad aangegeven? Is
>het makkelijk te volgen?

het pad is OF duidelijk, als er 2 paden kruisen, dan staan er wegwijzers naar bv. Chessler Park of Squaw flat campground. Soms is ut lastig om te lezen wat er ooit opgestaan heeft, maar zeker met de kaart erbij is het zeer goed te doen. op de rotsen en in de canyons staan steenmannetjes waar er geen sprake is van een 'pad'.

>Heb je misschien foto's van het gebied?

uhm, ja plenty, maar niet digitaal....... zal es kijken wat ik kan doen.....

>Wel leuk dat je dit topic hebt gestart want je leest nooit
>wat over Canyonlands en als je dat wel doet dan hebben ze
>alleen even het uitzicht bewonderdt

dat moet je ook zeker nie vergeten! heel leuk om eerst (als dat in je reisschema past) naar het uitzichtpunt van Island in the Sky te gaan en dan pas te gaan lopen, want je kunt The Needles van daar al zien! en het uitzicht is werkelijk adembenemend!!

ohja, let op: bij ons waren de campings in de omgeving gesloten, alleen Squaw Flat was open..... Wij waren er in september.....

Als je nog meer vragen hebt hierover of het hele gebied, mail gerust!
PS: ook leuke aanrader: the narrows in Zion! je volgt de rivier door de canyon, de rivier is je pad, af en toe totaan borsthoogte in het water, rugzak boven je hoofd! af en toe voor mij (ben nie zo groot) stukkie zwemmen, rugzak boven Carl zijn hoofd...... :)

Groetjes
Petra
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan