Waadschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dennie

Guest
Waadschoenen, wat wordt daar nou precies mee bedoeld, zijn het van die surfschoentjes?
 
Dennie,

Waadschoenen kunnen inderdaad ook gewoon surfschoentjes zijn. Belangrijk is in elk geval dat ze niet alleen je voeten beschermen tijdens het oversteken van een rivier (of bij het te water moeten tijdens kayakken), maar ook een bijzonder hoog 'anti-slip' vermogen hebben. Het laatste wat je wilt is uitglijden namelijk.

Sommige mensen gebruiken gewone sportschoenen of sandalen, anderen surfschoentjes of speciale waadschoenen (vliegvissers dragen ze vaak samen met een waadpak of zelfs complete waadlaarzen (tot zo'n beetje onder de oksels).

Grtx,

Raymond
 
>(vliegvissers dragen ze vaak samen met een waadpak of zelfs
>complete waadlaarzen (tot zo'n beetje onder de oksels).

Waadlaarzen zijn rubberlaarzen tot aan je liezen en daarom ook wel lieslaarzen genoemd. Je maakt ze vast met een soort jarretels.
Een waadpak daarentegen bestaat uit korte rubber laarzen met een daaraan vastgemaakte waterdichte broek die tot onder je oksels komt en dit geheel draag je met bretels.
Het rottigste dat je kan overkomen is dat zo'n kreng lek is en je daar achter komt als je tot over je navel in een koude Skandinavische rivier staat....

Groetz,
Dennis
- behalve fietser ook wel eens vliegvisser -
 
Met waadschoenen worden meestal open sandalen bedoeld, bijvoorbeeld Teva's (maar die zijn duur)
Ik heb van die nep-teva's als waadschoenen omdat ik ze bijna nooit aan heb, zijn wel heerlijk om na een hike aan te trekken om je bergschoenen en je voeten wat te laten luchten.
Neem liever geen lederen sandalen, die drogen te langzaam.

Cheers
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan