Waar haal ik Micropur vandaan?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sjarelke

Guest
Hey hallo!
Voor m'n snel aankomende vakantie is mij geadviseerd Micropur Forte pillen mee te nemen om m'n water zuiver te houden. Nu besef ik dat er op deze site een voorkeur lijkt te zijn voor het filteren van water, maar toch ben ik benieuwd naar waar deze pillen te krijgen zijn. Kan er op internet eigenlijk niks over vinden.
Wie heeft wijze raad??

Groeten,
Sjarelke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

In Nederland is het volgens mij moeilijk te krijgen, er lijkt hier een voorkeur voor Hadex druppels te zijn. Misschien zal Micropur moeten bestellen via een buitensportwinkel. Of naar Belgie gaan, daar is het algemener verkrijgbaar...

Groetz,
Dennis
 
Mmmm,
een paar dagen geleden nog een gerucht gehoord dat chemische waterzuiveraars in België door de Gezondheidsinspectie uit de handel werden genomen wegens weet ik veel wat. Weet niet wat er van klopt, maar wie weet ...
 
RE: ter aanvulling

Het probleem zou zich alleen in Belgiê situeren en naar het schijnt iets te maken hebben met het niet tijdig aanvragen van een goedkeuringsnummer/certificaat. In andere landen mag het geen probleem zijn.
Bij bv. Globetrotter.de zit het in elk geval in de catalogus.
 
RE: ter aanvulling

Het probleem met het goedkeuringsnummer is juist en geldt ook voor Nederland. Echter, Micropur is geen zuiveringsmiddel maar is bedoeld om reeds gezuiverd water goed te houden. Het werkt dan ook op zilverbasis (wat bijvoorbeeld ook in Katadynfilters is verwerkt om bacteriegroei tegen te gaan)
Hadex is eigenlijk ook alleen maar bedoeld om "slecht" kraanwater te zuiveren. Zodra je oppervlaktewater wilt zuiveren waar zich veel organisch materiaal in bevindt zal zich chloor daaraan gaan verbinden en daarmee een groot deel van zijn effectiviteit verliezen. Filtering blijft dan toch een betere optie, maardit is afhankelijk van wat je gaat doen en waar je wat gaat doen.
Dat had je verder niet vemeldt.

Succes ermee

Buitenvoetje
 
RE: ter aanvulling

Dat 'Micropur' een bewaarmiddel is en geen zuiveringsmiddel, dat klopt. Maar 'Micropur Forte' is wel degelijk een zuiveringsmiddel.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan