Waar haal je je hiking info op internet vandaan?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Op welke site's verzamelen jullie informatie voor jullie reishobby (om het maar zo algemeen te houden) of welke wil je aanraden?

Ik ga volgende week backpacken en zit daarom veel op hospitalityclub.org.
Ik ben nieuw in dit 'wereldje' vandaar dat ik naast deze site alleen
op HC zit.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Van de hiking-site natuurlijk:p

Nee maar zonder dolheid, ja dat ligt er aan welke info ik zoek. Moet ik een route zoeken voor een tocht in de bergen, moet ik vervoer regelen er naar toe of gaat het om de materialen. Maar de start begint meestal in google.

Even offtopic nu ik de site die jij gaf en je andere topic heb gelezen. Bedoel je met backpacken, rond trekken door een land met bijvoorbeeld het openbaarvervoer je rugzak en overnachten in hostels of bedoel je daarmee rondtrekken door (natuur)gebied lopend met rugzak en tent?
 
Keurig netjes, zoals bij elke serieuze onderneming behoort, staat boven het logo van www.hiking-site.nl een z.g. mission statement (=doelstelling). Dat had de inzender eerst even moeten lezen. Nu is hij in de war geraakt met het "hiking" wat in het Engelse spraakgebruik soms, ten onrechte, wordt gebruikt als afkorting van "hitchhiking". En dit laatste betekent "liften/ faire l'autostop ".

Groeten,
Boelo
 
Ik ben niet in de war geraakt door de verschillen in termen. Ik ben me daar bewust van. Ik wilde meer een kijkje nemen in de internet 'favorieten' van de mensen op deze forum.

Ik ga backpacken door de bewoonde wereld met niet specifiek de natuur als mikpunt.
 
In een persoonlijke mail heb ik al gezegd dat er bij mij dus sprake is van een misverstand. En ook heb ik het Duitse en het Belgische forum genoemd, waar ik aan meewerk: trekking-ultraleicht.de en hiking-info.net
Die zijn veel kleiner en hebben ook een minder ruime focus dan hiking-site.nl !
Groeten,
Boelo
 
Bedankt voor de reacties. En via zo'n forum sluipt een misverstandje er nog wel eens in.

Ik zal de sites eens bekijken. :)
 
Een prima site vind ik www.summitpost.org

Deze site is meer bedoeld voor bergbeklimmingen dan voor hiking/trekking maar toch is voor heel veel gebieden zeer veel informatie t vinden.

Een 'oude' site is www.traildatabse.org. Een flinke verzameling links naar beschrijvingen van hikes over de hele wereld. Helaas wordt deze site al jaren niet meer bijgehouden zodat veel links inmiddels niet meer werken. Maar ja, het is ook gewoon niet bij te houden voor iemand die dat in zijn vrije tijd moet doen.

Joost
 
Ja dus en? Ga je lange afstandswandelen met een rugzak, tent, slaapzak, kookgerei in de wereld. Of ga je hotel/hostelhoppen door de wereld en vanuit je slaapplaats tripjes maken (sightseeing)? Als je echt gaat trekken in de zin van lange afstandswandelen met rugzak, tent/tarp, slaapzak, kookspullen etc. dan ben je hier geheel juist aanwezig. Verder kan je dan ook eens kijken op bijv. www.rugzaklopers.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan