Waar kan ik schoenen huren?


Status
Niet open voor verdere reacties.
O

Onno84

Guest
Hallo,

ik ga binnekort een C-I cursus volgen via de NKBV, maar ik it met een probleem, ik heb namelijk geen stijgijzervaste schoenen(c/d of d). Huren kan wel bij de NKBV, maar is niet makkelijk, ik woon namelijk helemaal niet dichtbij Woerden (175km). Dat zou betekenen dat ik dan 3 keer heen en weer moet om ze te passen/reserveren, ophalen en terugbrengen. Niet echt handig dus. Weet iemand toevallig waar je ook stijgijzervaste schoenen kan huren? Liefst in het Oosten/Noorden van het land. Omgeving Nijmegen mag ook.

Greetz, Onno
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Onno,

vorig jaar heb ik een vergelijkbare cursus gedaan in de Oetztaler Alpen. Hierbij liepen twee mensen met b/c schoenen. Dit was volgens hun zeker te doen. Zwaardere/steviger schoenen zijn wat makkelijker maarniet noodzakelijk.

groet
Richard
 
Ja ik heb zelf ook B/C schoenen (Meindl Island Pro) maar volgens de NKBV (heb ze ff gemaild) waren deze schoenen te flexibel. Iemand anders, die ook een C-I had gevolgd zei ook al dat deze goed waren. Krijg je dan trouwens stijgijzers met een snelsluiting? Of met een gewone riemsluiting?

Greetz, Onno
 
als je geen ervaring met stijgijzers hebt maakt dat niet uit. De instructeur zal je een paar geven die het beste bij je past.

B/C schoenen zijn inderdaad flexibeler, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Je gaat toch eerst oefenen op een relatief vlakke en schone gletscher.

groet
Richard
 
Ik kom geregeld wel bij R'dam in de buurt dus zon probleem is dat niet, het enige nadeel dat ik zie is de prijs, meer dan 2x zo duur als de NKBV, dus dat schiet niet op, kan ik net zo goed met de trein naar Woerden:7 Maar toch bedankt!

Greetz Onno
 
Even offtopic:

Welke cursus heb je geboekt? Ik heb de Vernagthutte van 21 juli geloof ik inmiddels geboekt. Zou wel grappig zijn als we dezelfde hebben.
 
[laatste wijziging op 20-02-03 om 11:58][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:58 ][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:57 ][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:56 ][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:56 ][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:55 ]Hee ik heb ook de Vernagthutte! Euhh alleen ik wacht nog op bevestiging, ik zit dacht ik van 19 tot 26 juli, dus volgens mij hebben we dan dezelfde ofniet???

Greetz, Onno

Edit: Code 5022 als ik me niet vergis.....:7
 
>[laatste wijziging op 20-02-03 om 11:58 ][laatste
>wijziging op 20-02-03 om 11:58 ][laatste wijziging op
>20-02-03 om 11:57 ][laatste wijziging op 20-02-03 om
>11:56 ][laatste wijziging op 20-02-03 om 11:56 ][laatste
>wijziging op 20-02-03 om 11:55 ]Hee ik heb ook de
>Vernagthutte! Euhh alleen ik wacht nog op bevestiging, ik
>zit dacht ik van 19 tot 26 juli, dus volgens mij hebben we
>dan dezelfde ofniet???
>
>Greetz, Onno
>
>Edit: Code 5022 als ik me niet vergis.....:7
Mmmm...volgens mij zit ik toch een week later. Da's jammer :(

Maar kijk gewoon vaker op internet..worden best vaak C,C/D of D schoenen aangeboden voor rond de 100 euro.
 
Ja ok, maar ik heb dit jaar al echt veel geld uitgegeven, heb net hele nieuwe outdoor clothing aangeschaft(TNF jas, Mammut Fleece, LoweAlpine tas, enz) en ik ben een erg arme student. Maar toevallig ga ik deze week naar Woerden, dus das al 1 retourtje met de trein minder.

Greetz, Onno
 
>TNF jas, Mammut Fleece, LoweAlpine tas, enz
>en ik ben een erg arme student

yeah right.

henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
even off-topic: arme student

[laatste wijziging op 28-02-03 om 09:39]Het kan samengaan Henk! Student en toch dure outdoorspullen kopen.

Ik ben ook student, maar zie mezelf niet als arm. Integendeel. :7
Ik ben me er wel van bewust dat als ik niet thuis zou wonen, ik geen geld zou hebben om de dingen te kopen die ik koop.

Piet (van de zomer heel erg geestdodend werk gedaan bij Deli XL, domme collega's en dat 5 weken lang, maar wel een western mountaineering slaapzak en Sprayway jas van gekocht...)

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
RE: even off-topic: arme student

Precies, het is maar waar je je prioriteiten legt, maar noem jezelf alsjeblieft niet arm in dat geval!

Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: even off-topic: arme student

Ok ok, ik moet toegeven, ik verdien aardig wat bij, maar dat gaat ook echt voor bijna 100% naar buitensport. Alleen had ik wel een beetje gepland wat ik zou kopen dit jaar, maar dat blijkt dus net ff iets meer te zijn....
In dit geval dus niet arm, maar gewoon een ontoereikend budget. Zo beter?:D

Greetz
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan