waar mag het?


Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo,


zoals waarschijnlijk meer mensen zou ik graag willen weten in welke landen er wel/niet wildgecampeert mag worden in europa en waar het niet mag, hoeveel het ze boeit.

alvast bedankt
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Stijn,

Die vraag is al eerder gesteld en steeds weer komt iedereen schijnbaar tot dezelfde conclusie: omdat er per regio (zelfs per gemeente) andere regels geleden voor wat betreft schuilen, bivakkeren, wildkamperen, etc. is het ook welhaast onmogelijk om zo'n overzicht te maken en het ook nog zinvol te laten zijn. Per gemeente gelden er namelijk ook weer speciale uitzonderingen.

Als ik alleen al naar de regio hier (Catalonië) kijk, dan verschillen de regels behoorlijk per park/streek. Soms moet je rekening houden met de hoogte waar je je op bevind, soms is de nabijheid van een al dan niet geasfalteerde weg van belang of moet je je minimaal x kilometer (of x uur) van de dichtstbijzijnde bebouwing bevinden om te mogen bivakkeren. En om het dan nog onduidelijker te maken: in sommige delen van de Pyreneeën is het bijvoorbeeld officieel verboden om te overnachten in een tent, maar wordt het wel weer gedoogd in bepaalde seizoenen of op bepaalde plekken. Echte zwart/wit-regels gaan in die gevallen niet op.

Mocht je dus een bepaalde bestemming op het oog hebben, dan kun je wellicht beter op het prikbord op dat moment vagen of iemand de actuele stand van zaken weet. Of als je die zelf hebt uitgezocht, deze delen met de andere bezoekers...

Raymond
 
In Belgie in ieder geval niet in de officiele Natuurparken (zelf een keer uit de Hoge Venen gekicked):eek:
 
In Zweden mag je in de meeste gebieden wild kamperen: kijk eens op www.visitsweden.com voor een beschrijving van het zgn. "allemansrecht".
Finland kent iets vergelijkbaars, maar de finse site is iets minder goed leesbaar.......... :)

Succes met je zoektocht !
Rinze
 
in NL bij Paalcampings??

zie Bijvoorbeeld de webiste van staatsbosbeheer.

Zijn er 24 in NL. Zelf nog niet gedaan maar staat wel in de planning. Alleen ff een keer een GPS regelen voor de coordinaten maar die zijn zo ergens te regelen.

Meestal lukt het ook nog wel bij een boer op een weiland als je netjes vraagt.

Ik weet ook mensen die een donkergroene tent hebben na donker gewooon de tent uit zicht ergens neerzetten.

ik weet van iemand die nooit betaald voor campings o.i.d. en overal in europa een tent neerzet zonder te betalen. Hij is dan wel alleen en heeft zijn spullen voor elkaar.

Het loont iig wel om lokaal wat na te gaan.
sccs
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan