Waarom geen "Niak"


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Christoph

Guest
Hoi,

'k ben al een paar maanden opzoek naar een nieuwe tent. (alpine gebruik). De vereisten waren ten eerste : goeie kwaliteit, ten tweede : ze moet zéér stevig zijn en toch zéér licht, ten derde : 2 pers. iglo-tent en betaalbaar.
Eerst had ik aan een "TNF mountain25" gedacht, maar bleek te zwaar.
Tweede keuze was de "Lowland conquest", maar heb toen gehoord over de bedenkelijke kwaliteit. Dus nu ben ik bij de "Hilleberg Niak" terecht gekomen, deze kost volgens mij een beetje teveel, maar als er me niemand een andere reden kan geven om deze tent niet te kopen zal het toch de "Niak" worden denk ik. Graag had ik dus wat reacties van gebruikers gehad.
 
RE: Waarom geen

> Tweede keuze was de "Lowland conquest", maar heb toen gehoord over de bedenkelijke kwaliteit.

Dat is een hardnekkig gerucht dat allang niet meer geldt! Lowland heeft destijds een 'foutje' gemaakt met de gebruikte materialen, maar sindsdien zijn de tenten die daarmee zijn gemaakt allang uit de winkels gehaald en is er dus geen 'bedenkelijke kwaliteit' meer. Ze hebben een naam hoog te houden en ik denk dan ook dat ze er nu alles aan doen om een dergelijke fout niet meer te maken.

Vergelijk het maar met een product-recall van alle Volvos nogwat omdat er iets met de remschijven mis zou zijn, dat wil niet zeggen dat sindsdien alle auto's van Volvo van bedenkelijke kwaliteit zijn, maar juist eerder dat de kwaliteits-controle bij Volvo is verbeterd...

Raymond
 
RE: Waarom geen

Hoi Christoph,

Heb je ook naar de Mountain 24 gekeken van TNF? Deze is zonder de luifel met extra stok. Ze hebben hem bij de Zwerfkei in Woerden.

Nadat onze Conquest 'oude kwaliteit' gestolen was, moesten wij op zoek naar een nieuwe tent. Dit was precies in de periode dat er nogal problemen waren met Lowland. Gezien onze ervaringen qua oplossen van problemen met onze oude Conquest, zagen we het helemaaaaal niet zitten om een nieuwe Conquest te kopen ( en we worden nu eenmaal niet blij als ie op een richeltje in rotweer opeens in 2-en scheurt en ze noemen dat in de winkel kinderziektes :( ).

Ook wij vonden de Mountain 25 te zwaar, zn kleinere broertje weegt op onze keukenweegschaal in stukkies gewogen precies 3,5 kilo.
Na de Mountain 24 heftig gebruikt te hebben (Alaska, lees: veel wind en regen. Winterkamperen, lees: metertje sneeuw en windkracht 10) moeten we eigenlijk concluderen dat we er voor ons gebruik zwaar op vooruit zijn gegaan.

De Niak vonden we ook te prijzig voor ons budget en er was iets met het ventilatiesysteem waar bij harde wind (iets wat wij regelmatig opzoeken) regen naar binnen kan komen zetten....
Verder geen ervaring mee.

Ik kan nu de Conquest en Mountain 24 voor je vergelijken, vanuit onze ervaringen:

-De Conquest is lichter, 0,4kg;

-De Mountain 24 kan zonder twijfel meer wind en sneeuw hebben;

-De Mountain staat echt op elk plekje goed, ook al is het scheef, kuilen, name it. De Conquest is vaak een drama om strak te spannen. Voor ons staat strak staan synoniem aan windvaster en dus belangrijk.

-De Mountain heeft 4 haringen nodig om al goed te staan, de Conquest 8 vanwege dat lastige afspannen. Tevens om de vorm van je kuip te behouden. In rotsachtig terrein kan dit een belangrijk iets zijn ;) .

-De Conquest zou waterdicht moeten zijn, de Mountain moet je nog sealen;

-De Mountain heeft 2 ingangen. Vergis je niet in de enorme ruimte van de luifel van de Conquest, met regen gaat dat flink doorhangen;

-Beide tenten ventileren gelijkwaardig (iets waar we onterecht twijfels over hadden bij de Mountain);

-Bij condens gaat de buitentent van de Conquest aan z'n binnentent plakken. Dit wordt bij de Mountain voorkomen door een stukkie, tja hoe noem je dat, schuim?

-Bij regen moet je de opening van de Mountain beslist niet helemaal opendoen om eruit/erin te gaan, want dan regent de boel in, met een beetje behendigheid goed te doen overigens.... Verder is het erin/eruitkruipen makkelijker dan bij de Conquest.

-Het Venturiventilatiesysteem neigt eerder naar vervormen dan dat van de Mountain.

-De klipjes om je buitendoek aan de stokken te bevestigen zijn van de Conquest handiger, maar kwetsbaarder.

Van onze Conquest is het grondzeil gerepareerd, daar zat een constructiefout in, duurde 8 weken. Tevens begaf de rits van de binnentent het na 5 weken gebruik, duurde nog langer, omdat onze tent kwijt was (bij de Bever of bij Lowland, ze gaven elkaar de schuld). Beide euvels zijn wel kosteloos opgelost, maargoed de tent was ook nog geen jaar oud.......
De Mountain hebben we (so far) nog geen problemen mee gehad, dus over service enzo kunnen we (gelukkig) nog niks zeggen en dat wilden we ook heel graag zo houden ;)

PFFF, meer kan ik ff niet zo snel verzinnen. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Succes met je keuze!
Petra
-was happy met dr Qonquest, is nog veeeeeel happier met haar Mountain 24.........
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan