Waarom toch met een organisatie op pad gaan????????


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

mijn naam is Damien en voor mijn afstudeeropdracht voor mijn opleiding ben ik aan een uitdagend project begonnen waar ik jullie hulp voor nodig heb.

Ik wil een kleine touroperator beginnen die gericht is op buitensporters die wel al wat ervaring hebben en van een uitdaging houden. Voordat ik dit pas op kan zetten moet ik wel een antwoord hebben op een heel belangrijke vraag:

WAAROM ZOU EEN BUITENSPORTER IN PLAATS VAN ZELF EEN REIS TE MAKEN MET EEN ORGANISATIE MEEGAAN???

dus bijvoorbeeld omdat hij het gemak op prijs stelt, of de gezelligheid van een groep, of de deskundigheid of ga zo maar door.

Ook als jullie het idee hebben dat een bepaald soort reis niet wordt aangeboden maar er wel zou moeten zijn hoor ik dat heel graag!!!

Mocht iets niet duidelijk zijn dan laat het maar horen en dan verduidelijk ik het graag!!!

Groeten van Damien en alvast bedankt voor jullie moeite!!!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Demien,

Ik denk dat dit een beetje afhankelijk is van de omgeving (land) waarin de reis plaatsvindt. Wanneer je bijvoorbeeld een tocht wil maken in Europa dan is dit prima op je eigen houtje te doen. Voor de beginner biedt het meegaan met een touroperator wellicht wat meer zekerheid omtredt expertise en organisatie. Het touren in een gezelschap van mede (beginnende) lotgenoten geeft tevens houvast. Je kunt ervaringen uitwisselen, je vindt wellicht support als het tegenzit en als de ervaringen goed zijn hou je er wellicht een groep reisvrienden aan over.

Wanneer de reis naar de wat meer afgelegen gebieden van deze aarde gaat ben ik van meening dat ook voor de ervaren buitensporter een touroperator nu voordelen kan bieden. Dit omdat er vaak veel meer organisatie achter zo'n reis zit. Iets wat wel zelfstandig te doen is maar wel veel meer werk kost. Daarnaast hebben veel touroperators lokale contacten wat erg belangrijk kan zijn, dit is iets wat veel zelfstandige buitensporters niet snel zullen hebben.

Hopelijk helpt dit wat

Groet

Marc
 
RE: Waarom toch met een organisatie op pad gaan????????
Allereerst denk ik dat het gaat hoe je buitensporter definieert en dan speciaal ervaren. Hoewel mijn belangstelling zeker uitgaat naar buitensport, heb ik niet de tijd en wellicht ook niet de zin om tot in detail een activiteit voor te bereiden. Dus ik zou een potentiele klant kunnen zijn. Feitelijk lift ik dan mee op contacten van de organisator en eigenlijk is het ook wel prettig dat je dat met gelijkgestemden dat kunt doen. Tevens ben ik mogelijk de leeftijd gepasseerd dat ik er echt alleen erop uit wil, dus ook vanuit dat aspect zou het mij wel passen.
Vanwege mijn volleige baan en daarnaast eenhuishouden van vijf is ook mijn tijd beperkt om tot in detail iets te regelen, dus dat is een derde reden waarom ik voor een georganiseerde reis zou kunnen kiezen.
Hopelijk heb je iets an dit verhaal, anders meld maar waar wat je nog meer wilt weten,

groeten,
Ali
 
Hoi Damien,

Laat ik het eens vanuit mijn eigen perspectief bekijken:

De reden dat ik als buitensporter met een georganiseerde reis mee zou willen gaan hebben te maken met de volgende punten:
- het is niet altijd makkelijk gelijkgestemde mensen (ofwel mensen die van dezelfde manier vakantievieren houden) te vinden als reisgenoot voor bepaalde tochten. Als er dan tochten georganiseerd worden waar men toch een bepaald ervaringsniveau voor nodig heeft kunnen de deelnemers er van uitgaan dat ze te maken krijgen met gelijkgestemde mensen.
- Je leert weer eens nieuwe mensen kennen, dus je kan je gerust in je eentje opgeven.
- Het kan makkelijk zijn als de reis en alles wat er omheen komt kijken voor je geregeld is. Hoef je dat niet meer allemaal zelf te doen.

Redenen waarom ik niet mee zou willen gaan:
- je bent gebonden aan een vast programma (en je bent niet degene die de wijzigingen bepaald)
- de groep kan tegenvallen
- de prijzen. Als je op eigen houtje gaat ben je vaak veel goedkoper uit. Vooral als je geen gids of materiaal hoeft te huren + voor eigen eten en onderdak zorgt.

Hopelijk helpt dit je wat verder.

gr. Nanda
 
De meerwaarde zou voor mij zitten in bijv het verplaatsen van bagage. Of het regelen van overnachtingsplekken. Door het als organisatie te regelen creeer je meerwaarde (Korting bij overnachting en eten)
De ervaring leert dat vooral in het hoogseizoen het elke dag opnieuw reserveren van een overnachtingsadres nog wel eens problemen geeft.

Kees
 
Hallo Damien.

Zelf ga ik nooit met een georganiseerde reis mee en daar kan ik heel veel redenen voor bedenken.

Maar redenen om het wel te doen kan ik er maar een paar bedenken die hiervoor ook al genoemd zijn.
Misschien omdat ze niemand kennen die het ook doet maar dan denk ik weer, ga het web op en als je dan op deze site komt, merk je dat er mensen te over zijn die het ook doen en als je kijkt hoe de evenementen van de club.hiking-site verlopen vinden zulke mensen al heel gauw aansluiting en gelijk gestemden.

Tegenwoordig zijn er al georganiseerde reizen naar de polen en de Mount Everest op en je kan tegenwoordig ook al voor ruimte toerist spelen. Daar zou voor mij dan misschien een taak van een reisorganisatie van pas komen omdat dat nogal complexe expedities zijn. Maar dan kun je nog de discussie hebben of dat ethisch verantwoord is of niet.

Dus ik denk persoonlijk dat alles er al is.

Greetz.

Peter.
 
Hoi Damien,

Goeie vraag, ik zou het werkelijk niet weten. Een hele week (of langer) met een groep, tegen dezelfde koppen aankijken, jajks! Bovendien verlies je m.i. een groot deel van het contact met je omgeving omdat een groep de neiging heeft naar binnengekeerd te zijn.
Alle tot nu toe genoemde argumenten om wel met een groep mee te gaan zijn eigenlijk op één hoop te schrapen: lekker makkelijk zelf niks te hoeven regelen.

Groetjes,
Dennis
 
Dennis.

Je weet het geheel ook weer precies in één zin samen te vatten.

Great.

Peter.
 
Hoi,

Voor- en nadelen en voorwaarden (genoeg financien).
Er is wat mij betreft een groot verschil tussen met een georganiseerde groepsreis meegaan of een individuele reis boeken bij een reisorganisatie.

Ook hangt het af van de omgeving e.d. Kortom er zijn genoeg redenen te bedenken om wel of niet met een reisorganisatie mee te gaan. Mocht ik al met een groep mee gaan dan zou ik dat doen om mijn grenzen te verleggen en niet voor de 'gezelligheid' (?) van een groep.

gr. Marike
 
->WAAROM ZOU EEN BUITENSPORTER IN PLAATS VAN ZELF EEN REIS TE MAKEN MET EEN ORGANISATIE MEEGAAN???

Ervan uitgaand dat iedereen een beetje buitensporter is gaat hij,
naast de argumenten die al gegeven zijn,
enkel mee omdat hij 'moet'.
Dan denk ik aan de baas die het nodig vindt om zijn team bij elkaar te zetten om de groepsgeest te 'versterken'tijdens een of ander weekend.
De kinderen die mee op kamp worden gestuurd tijdens het verlof.
De delinquent die na goed doorlopen van het traject strafvermindering krijgt.
Je zou je kunnen richten op het segment van de bevolking die eigenlijk op zoek is naar een vaste relatie.
Dan zitten we bij de andere drijfveren die ieder mens in zich heeft (wat ook een soort 'moeten' in zich heeft).
Ergens bij willen horen,de zoektocht naar zichzelf, samen iets te verwerken hebben......
Wat allemaal niets meer te maken heeft met buitensport op zich maar wel een medium kan zijn om dat te realiseren.
Gaande van de groep met ernstige brandwonden, de holibi-beweging en ga zo maar verder
(Van de meest eerbare pogingen tot zelfrealisatie tot de meest oneerbare driftontladingen kunnen dan onder een gemeenschappelijke vlag hun ding doen)

Damien, ik hoop voor jou dat je je project enkel bij wijze van gedachteexperiment moet uitwerken.

Ivo
 
>
>Damien, ik hoop voor jou dat je je project enkel bij wijze van
>gedachteexperiment moet uitwerken.
>
hahahaha, gelukkig heb je weer veel vertrouwen in me!!!

Nee, ik krijg de mogelijkheid om binnen de veilige omgeving van mijn school een product te bedenken en deze een jaar lang op de markt te zetten. Met veilige omgeving bedoel ik dat ik hulp krijg van ervaren docenten die mij helpen een financieel plan op te stellen en een goed ondernemingsplan te maken. Bedoeling is dat ik een relatief klein en nieuw product op de markt breng. Aangezien mijn interesse en kennis in de buitensport ligt wil ik hiervoor een nieuw product maken.

Als eerste wilde ik me richten op mensen die de hedendaagse georganiseerde wandelvakanties te duur vinden om deze op een andere manier goedkoper aan te kunnen bieden. Omdat dit een markt is waar uiteindelijk niet veel geld aan te verdienen is zou ik me nu willen richten op degenen die meer ervaring hebben, en vaak meer geld voor een speciale reis willen uitgeven. Vandaar bovenstaande vraag. Als de commissie op school mijn plan een beetje ziet zitten kan ik dit dus helemaal uit gaan werken en wel degelijk op de markt brengen....

Voor de rest wil ik iedereen al hartelijk bedanken voor jullie moeite! Jullie antwoorden zullen mij zeker helpen, dus ik zou willen zeggen: GA ZO DOOR!!! Ik houd jullie op de hoogte van eventuele andere plannen en als jullie nog vragen hebben reageer ik daar zsm op!

Groeten Damien
 
zoals hier al gezegd is zijn de meeste buitensporters niet de mensen die in groep er opuit gaan trekken met onbekenden

maar wat wel mogelijk is volgens mij:
* mensen die van kleinere tochten (bvb ardennen) de stap willen zetten naar het grotere avontuur (bvb canada)
voor zulke mensen is het dikwijls het probleem aan de goeie info te komen
als er nu tochten uitgestippeld worden met gids die uitleg geeft over terrein, fauna, flora, weersomstandigheden etc... zodat ze een volgende toch zelf kunnen ondernemen
(bedoeling hier van zou moeten zijn dat ze de basis kennen bezitten maar de meer specifieke kennis die vereist is voor dat terrein aangeleerd krijgen)

* voor mensen die zelf de tijd niet hebben (of de moeite er niet willen insteken) om een tocht uit te stippellen (bwz kaarten hutten ...)
zodat zij bij aankomst alle nodige kaarten en verblijfsinfo krijgen en zelf aan de tocht kunnen beginnen volledig zelfstandig

voor deze 2 vbn is zeker een markt
men kan hier met kant en klare pakketten werken of met maatwerk per klant
 
Wanneer spreek je van een organisatie?

Een club hiking-site event wordt ook georganiseerd, en zou je een organisatie kunnen noemen. (overigens zijn dit veel mensen die graag in een groep met onbekenden er opuit trekken. Het bekende spreekwoord 'Je treft daar geen vreemden maar alleen vrienden die je nog niet onmoet hebt' is erg van toepassing)

De 'markt' wordt dus al bediend, en het kost helemaal niks. En er zit me een bak ervaring in die groep, vergelijkbaar met de beste reisorganisaties..

Duszz.. Vergeet deze markt. Hier valt geen geld aan te verdienen!

Grüssi
 
Martin, er zijn er anders genoeg die er nu al een boterham aan verdienen, soms zelfs met een extra plakje käse.

En wat "wij" als club doen is toch niet te vergelijken met het "echte" werk?
Was jij het niet die het ooit eens bestempelde (Met een dikke smiley) als gepruts?

Ik denk dat veel mensen graag hun geld uitgeven aan een stukje gemak en niet te vergeten de (schijn)zekerheid dat alles wel goed zal komen.
Veel organisaties stralen een enorme proffesioneliteit uit en in de praktijk valt dat nog wel eens mee.
Maar de gemiddelde website/beurs bezoeker kijkt daar niet doorheen en boekt voor het gemak een pakket. Of hij of zij weet het wel, maar kiest dan nog voor dat gemak en betrekelijke comfort van een groep.
Het kan ook makkelijk zijn als je veel wilt zien/doen in een betrekkelijke korte tijd, en als dan de interne verplaatsingen ed. goed geregeld zijn win je tijd en kan je meer zien van een land. (Meer, niet alles, dat kan nooit)
Perfect voorbeeld is Madagascar waar mij door verschillende ervaren bezoekers (Oa herpetologen van Blijdorp, op zoek naar kameleons en daggekko's) is verteld dat als je daar al particulier heen gaat 2 maanden de tijd moet hebben voor een maand vakantie. Als bijvoorbeeld een SNP dat vervoer, overnachtingen en permits ed. voor je regelt zie je meer, krijg je een betere indruk van de diversiteit van zo'n land en heb je de zekerheid/comfort van de groep, wat voor veel mensen een pre is. Niet iedereen is zo individualistisch ingesteld dat alles alleen of met eigen groepje gedaan moet worden..
Zelf heb ik het 1 keer gedaan in mijn leven; een verre reis geboekt via SNP, en dat beviel op zich uitstekend, we hebben veel gezien en gedaan in Costa Rica, en echt behoorlijk avontuurlijk op zijn tijd. (We hebben de kranten nog gehaald na een nachtelijke dwaalpartij op de Cerro de la Muerte :) ) Maar t was gelijk eens maar nooit meer. Een maand zo'n groep werd een beklemming, te veel wensen, te veel meningen.
Alleen al het "verplicht" gezellig samen die piepkleine restaurantjes in.....en dan het geharrewar met afrekenen terwijl je daar voor 10 gulden jezelf klem at en dronk. Biertjes tellen, prijslijsten er weer naast en dan ieder voor zich afrekenen...omdat ca. 1/3 in de groep dat beter vond.
Gelukkig was het onze huwelijksreis en konden we dat als excuus gebruiken om zo nu en dan onze eigen weg te gaan.

Kortom: er is een markt voor, van simpel tropisch beach-hoppen tot betalend de Everest op, en er zullen altijd voor en tegenstanders zijn.


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
:)

aah.. Het 'echte' werk..
Wa is da ??

Ennuh.. Die markt waar je het over hebt.. Dat zijn de bezoekers van deze site toch niet??
Of toch wel??:+
 
chips, nu laat ik me toch verleiden tot een reactie.

Ik ben ook niet zo van het type georganiseerde groepsreis, maar het kan een keer voorkomen dat je graag naar een land/streek wil waar geen van je vrienden/bekenden zin in heeft, of de periode dat jij op vakantie gaat komt hun niet uit, en zo zijn er nog wel meer redenen te noemen. In die gevallen is het toch ideaal dat je deel kan nemen aan een reis die behalve dan dat alles al georganiseerd is verder wel helemaal aan sluit op jouw wensen. (er zijn best een aantal organisaties te vinden die pittige tochten organiseren waar niet zomaar de gemiddelde wandelaar op af komt)

Of je nu wel of niet een regelmatige bezoeker bent van deze site dat maakt dan echt helemaal geen fluit uit.

gr. Nanda

ps. begin ondanks deze discussie wel heel erg veel zin te krijgen in vakantie!
 
Het "echte" werk is wat ik nu de hele dag zit te doen zodat ik komende zomer weer buiten mag spelen :7

Groetz,
Dennis
 
Begrijp ik het goed, was je eerste insteek je te richten op mensne die de het huidige aanbod te duur vind, Want anders snap ik het vevolg niet helemaal. Dat je je richt op de mensen die nu wat meer ervaren zijn en meer geld over hebben voor een gorganiseerde reis.
Zelf zou ik me rekenen tot de eerste groep. Ik schrik me dood van de bedragen die gevraagd worden door SNP etc. Daarentegen is het ook zo dat je via reisburo's beduidend meer betaald dan wanneer jezelf iets regelt. Wat ik alleen niet zo goed begrijp is waarom er enigsinds neerbuigend gedan wordt tov mensen die met en groep mee willen. Er lijkt mij nogal wat verschil te zijn tussen een groep en groep. Ach en over 'schijn'veiligheid is ook al eerder iets gezegd. Tegenover die veileigheid kun je je ook afvragen of je alleen niet te 'grote' risioc's neemt. Je kunt ook in een redelijk eenvoudig gebied rottig vallen en dan mist niemand je etc.
Nog even terug op oorspronkelijk punt: ikhoord elaatst van een initiatief dat een stel heeft om iets te organiseren en dat an met ee nredelijke kleine groep uit te voeren. kleinschalig, prijs bewust, gelijkgestemden want je kent elkaar al van de bijeenkosten vooraf en toch avontuurlijk.
Maar zoals hier al gezegd werd het echte werk doe ik doordeweeks
:p
Ali
 
>Begrijp ik het goed, was je eerste insteek je te richten op
>mensne die de het huidige aanbod te duur vind, Want anders
>snap ik het vevolg niet helemaal. Dat je je richt op de mensen
>die nu wat meer ervaren zijn en meer geld over hebben voor een
>gorganiseerde reis.

Ik zit zelf nog te zoeken welke doelgroep mij beter lijkt, en daarvoor ben ik onder andere jullie reacties aan het bekijken. Jullie geven namelijk heel goed aan waar meer vraag naar is en aangezien dat meer lijkt op iets meer betalen maar wel een betere vakantie dan wanneer je hem zelf plant (of minder betaalt maar ook minder goede vakantie) dan lijkt mij dat een betere markt om mij op te richtten. Ik ben nog bezig met deze verschillende ideeen en heb absoluut nog geen definitieve keuze gemaakt, en dus zijn op allebei de ideeen reacties zeer welkom!

Groeten Damien
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Omdat mensen kuddedieren zijn ben ik geneigd te zeggen. Onafhankelijkheid nog vrijheid zitten er vandaag de dag er niet meer in ben ik van meening. Met andere woorden, je hebt denk ik een grote kans van slagen dat je uiteindelijk een redelijke groep van ervaren actieve buitensporters bij elkaar hebt gedreven, of, ze moeten net zoals ik hierachter gekomen zijn. i dunno. Misschien dat je je op de onervaren buitensporters richten moet. Ik hoop dat ik hier onder de verschillende argumenten een bijdrage heb kunnen leveren.
(kijk zelf eens naar je vraagstelling.)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan