Wandel-Vuur-Pionieren-Weekend op 5 t/m 7 april 2019

Edo, wat dacht je van een hangmat? Heb er nog een over om te proberen, kan je een lekker een nacht in slaap wiegen?
En natuurlijk ook koffie op houtvuur....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb hem ook in de agenda gezet. Hopelijk kan ik mijn schuld inlossen. Terrein is overigens een oude bekende! Ik weet niet of ik dan mijn tipi meeneem. 1 caravan is al meer dan voldoende dan crashen we daar wel ;-)
 
Even mijn equipment iets uitgebreid , ook voor thuis makkelijk en eventueele weekenden buiten


een waterketel nadat de mijne kapot ging, een vuurhaak om eenvoudig de hoogte van de pan te verstellen boven het vuur, een hippolite lamp , een kruis om boven een briketten starter te kunnen koken , en heel belangrijk een perculator voor koffie . Deze gaat mee in mijn werk , kan ik overal koffie zetten.
Neem ze mee kan alleen de vreugde verhogen boven het vuur.
 
Dat ziet er leuk uit en is degelijk spul, de volgende keer wel je fototoestel stil houden.
Ik heb ook enige uitbreiding gekregen. Gaat helemaal goed komen en heb al zin om bij de eerste sneeuw te gaan oefenen. Maar eerst de ardenne wandeltocht op derde kerstdag!
 
Hoi Bert en andere enthousiasten vuur kokers ,

Heb vandaag iets moois binnen gekregen , lijkt me ook leuk om dit op dit weekend te gebruiken, je weet wij houden van grote stukken vlees . kunnen nu ook kiezen voor een heel varken , of een lam , of grote vogels . Hoop dat het voor jou Bert ook als iets leuks overkomt , eens kijken wat we in overleg kunnen bereiden ?
Hier een link naar het nieuwe speeltje :

Beter dit filmpje dan mijn eigen bewegende beelden :)

Past dit voor je beleving in een weekend als wat jij voor ogen hebt?
kunnen er ook meer mensen aanschuiven rond het vuur.
 
Heb begrepen dat sardientjes niet werkt , maar wij vogelen graag iets leuks en smakelijk maal , veel 1,5 mtr kip is idee , maar lamsbout , kalfsschouder , of een speenvarken , op grote ham , tijd zal het smakelijk maken
 
Er lopen er genoeg , lekker wild zwijn , maar laten we eerst maar even kijken hoe groot de groep wordt , ik heb mogelijkheden om netjes diverse soorten vlees , mooi te verkrijgen .
Als andere activiteiten weten te organiseren dat er een gezonde trek is , dan zal ik op driepoot en in de dutch oven wel een complete maaltijd maken , groente zijn ook een must , aardappelen etc.
We blijven hikers , sportiviteit , en tochten staan voorop .
 
Zeker zit al te kijken om n weekend Pieterpad eromheen te lopen ( van zuid naar noord ). Hoop locaties om op prettige afstand van Roermond ten zuiden te overnachten. Wellicht eindigen we wel in Venlo ;-)
 
Mooi initiatief Stephan , jouw routes zijn altijd mooi , leuke vrijdagavond camping , dan is ervoor de hikers ook een goed alternatief om deel te nemen. Gaat op een Rugzaklopers weekend lijken . Ben nieuwsgierig naar plannen van hopman Bert .Zijn denk meer mensen met ideeën?
 
Heb een practische vraag voor dit weekend.
  • Mogen wij stookhout van de scouting gebruiken , of moet er zelfhout worden ingebracht?
Vervolg vraag als antwoord bekend is .

Zal wel een divers clubje worden, leuk :)
Sportief en pionerend , goed maaltijd .
 
Er voldoende hout om te stoken.

Ik heb al een mooie tocht, stukje door de stad Roermond en naar het zuiden door de groene omgeving, totaal 23km. (De groene wissels nr 120)
 
Er zijn nogal wat vragen over de diverse branders en onderhoud. Hierover wil ik als fikkie stoker, van deze spullen op dit weekend uitleg geven over de werking van de brander en het gebruik en onderhoud er van.
Stookspul met spiritus, petroleum en benzine van brander, verlichting en verwarming. Gelukkig heb ik van alle onderdelen wat verzameld.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat een hoop inspiratie weer, koken en vuur dan is zuid America toch een plek om te leren, Krijg zin in het weekend
Goede kost voor actieve rbuitensporters
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan