Wandelen Barcelona


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Arnoud,

Met hoeveel mensen kom je deze kant op? Wellicht kun je ook gewoon een autootje huren en vervolgens hier de bergen intrekken (voor de duidelijkheid, met hier bedoel ik dus Barcelona en omgeving).

Ik heb redelijk veel info, maar alles is in het Spaans of Catalaans. Kan je ook redelijk veel opties bieden, dus roep maar wat je ongeveer wilt (aantal personen, data, budget, voorkeur).

Grtx,

Raymond
 
Hoi Raymond,

We komen ieder jaar naar Barcelona voor de F1 races. Dit jaar zijn we er van 24 tot en met 29 april. Waarvan de 28ste dus al bezet is voor de race. Dit jaar komen we voor de 4de keer naar BCN. Aangezien we niet het type zijn dat de hele dag (of zelfs maar 1 avond) er genoegen in schep om een veel te dure pintje te drinken op de Ramblas proberen we vooral de andere kant van de stad te leren kennen. Ook de meeste toerische bezienswaardigheden hebben we al ns n keer gezien. Daarom willen we ook de omgeving (heel ruim begrip) van BCN beter leren kennen. We zijn vorig jaar naar Figueres geweest. En hebben al een voorzichtige poging gedaan van een korte wandeling rondom het klooster van Monserta. De omgeving was adembenemend mooi maar, omdat we daar voor een andere reden waren, was dat een verrassing en hadden we geen fatsoenlijk kaart bij ons. Op zo'n moment is de omgeving niet erg toegankelijk. Ik zou die graag beter leren kennen.
Maar zoals ik al zei, dat is absoluut geen must allerlei suggesties zijn welkom. Wel moet ik zeggen dat ik een beetje Spaans spreek, maar niet genoeg om vol vertrouwen aan een in het Spaans opgestelde wandelroute te beginnen.
Onze voorkeur gaat uit naar wandelingen met een behoorlijk verval en we scheppen er een (masocistisch) genoegen in op een wat moeilijker terein te wandelen, zonder direct met touwen, haken en wat al niet meer zei aan de slag te moeten. Afhankelijk van het terrein zou ik denken tussen de 10 en 18 kilometer
Eind April verblijven we (oh ja we zijn ik met 2 vrienden) in een pensionnetje in Barcelona zelf. Een auto huren is een optie, maar op zich reis ik liever met de trein. Ik zit voor mijn werk al genoeg op de weg.

Als je ideen/tips hebt.... shoot

Alvast bedankt,

Arnoud
 
Hallo,

Naar goede jaarlijkse gewoonte ga ik eind april met vrienden een paar dagen naar Barcelona. Nu ben ik op zoek naar wandelroutes van 1 dag daar in de omgeving. Aangezien we geen auto bij hebben, zou het handig zijn als het startpunt met de trein vanuit Barcelona bereikbaar is (max reistijd enkele reis ca 2 uur). Wandelroutes in bergachtig gebied hebben zeker mijn voorkeur maar wij zijn zeker geen ervaren klimmers. Zelf had ik gedacht aan de omgeving van het klooster van Monserat, maar andere suggesties zijn absoluut welkom, buiten Barcelona stad ben ik nl. niet zo bekend.
Wie heeft er wandelroutes in die omgeving en wil die delen, of heeft ervaring met wandelen aldaar? Zijn er boeken/gidsen (NL of ENG) met interessante wandelroutes?

GraciasArnoud
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan