Wandelen en camperen in Noord Spanje


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
In de laatste week van mei willen mijn vriendin en ik voor minimaal 3 weken naar het Noorden van Spanje. Mijn vriendin heeft nog geen ervaring met rugzaktrektochten. Daarom wil ik graag met haar korte, niet te zware (mag uitdagend zijn), 2 a 3 daagse tochten maken met overnachting in onze tent. De Pyreneeën zijn een optie alsook de Picos of andere streken in Catalunya, Aragon, Pais Basco of Cantabris. Wie kan mij een aantal mooie suggesties doen? Kenmerken: rust, mooie natuur, geen massa toerisme (voor zover dat in mei/juni aanwezig is), cultuur en het echte Spanje.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey GB,

In mij juni is er hier in Spanje meestal nog geen invasie gaande van toeristen, dus met massa-toeristen zal het overal wel meevallen. Hou wel rekening met hier en daar nog stevige sneeuwvelden op de hoger gelegen stukken.

Een erg mooi gebied om rond te kijken is dat van Vall Ferrera/Vall de Cardós. Dat is het stuk in Catalunya grofweg tussen Andorra en de Vall d'Aran (met Aigues Tortes). Het Vall Ferrera is door de meeste toeristen nog niet echt ontdekt voor wat betreft bergwandelen. Mensen komen wel naar de directe omgeving om te raften (Sort), maar velen laten de bergen vervolgens links liggen. Er zijn erg veel mogelijkheden, waaronder de Pica d'Estats, de hoogste berg van Catalunya. Er zijn ook genoeg kleine campings aanwezig en hutten in overvloed.

Met het OV kun je er komen door bus en trein van af ofwel Girone vliegveld ofwel Barcelona vliegveld.

Grtx,

Raymond
 
Beste Raymond,

Dank voor jouw feedback. Ik ga zaterdag op zoek naar wat boeken en kaarten. Groet, Arnoud

PS Gezien jouw Spanje expertise zal ik je wellicht later nog wel wat specifieke vragen stellen.
 
Arnoud,

Kijk ook even bij Club Hiking-site.nl en dan met name het event dat Zuiderbuur Ivo organiseert over de Pyreneeën (http://www.hiking-site.nl/prikbord.php/138/5961). Op dat event kun je direct in contact komen met mensen die met dezelfde plannen lopen én met mensen die het zo'n beetje allemaal al gezien hebben. Zij kunnen je ook uit de eerste hand vertellen welke gidsen en kaarten wel de moeite waard zijn en welke zonde van je geld zijn.

Raymond
 
Hallo, mijn vriendin en ik zouden eind juni vertrekken naar vall ferrera. We nemen het vliegtuig naar girona (met ryanair). Van daaruit zouden we een zeer goede verbinding hebben naar andorra la vella met de bus. Maar dan...? Hoe geraken we het snelst of gemakkelijkst (goedkoopst) in àreu (dorpje in vall ferrera)? Op de kaart zien we een klein baantje vanuit Andorra (Erts) naar Tor over de port de cabus. We vragen ons af als dit baantje goed bereikbaar is en of we er kunnen liften.

vriendelijke groeten
Loes en Laurens
 
Dit weggetje is geasfalteerd vanuit Andorra tot precies boven op de Port de Cabus. De andere kant naar beneden (richting Tor en Llavorsí) is onverhard. Ik ben maar een klein stukje die weg opgereden, maar de kwaliteit lijkt best goed. Echter, er rijdt weinig tot geen verkeer behalve een verdwaalde 4x4 of een offroad motor. (en fietsende malloten zoals ik :)).
Liften lijkt me dus geen optie...

Groetz,
Dennis
 
Hallo dan,

Liften is inderdaad geen optie daar. Ben er zelf ook ooit omgekeerd met de auto, terwijl ik toch vrij ver ga met mijn auto (geen 4x4). er rijden inderdaad alleen wat quads en dergelijke.

Je kunt je waarschijnlijk beter richten op Llavorsí, ten zuiden (zuidwest) van de vallei. Je kunt daar met de bus komen vanaf het vliegveld met een overstap in Tàrrega, maar veel bussen rijden er niet op een dag. Vanuit Llavorsí zul je echter geen enkel probleem hebben om een lift te krijgen (veel bergwandelaars die de Pica d'Estats gaan bezoeken moeten door Llavorsí).

Als de verbinding niet ideaal is, overweeg dan een overnachting in Barcelona. De bus waar je namelijk op moet stappen in Tarregá, begint in Barcelona. Reken wel op een lange, hele lange busrit (5 uur volgens mij).

Raymond
 
Ik heb een aantal jaren geleden de GR11 gelopen van west naar oost en op die route liggen verschillende stukken die je als dagtocht kunt doen.
Ik heb destijds een map kaarten aangeschaft bij Pied a Terre in Amsterdam en een engels boekje speciaal voor de GR11.

Afgelopen jaar ben ik in de Picos geweest en daar heb je een kleine camping Cares in St. Marina de Valdeon (http://www.campingsonline.com/elcares/?idlengua=6) wat een goede uitvalsbasis is voor wandelen in dit gebeid.

Verder kan ik je het gebied van Vall d'Aran aanraden.

Houd er wel rekening mee dat eind mei nog verschillende stukken besneeuwd kunnen zijn in de Pyreneeen.

Veel plezier.

Frans.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan