Wandelen en overnachten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie weet een leuke tocht in de Ardennen waarbij je ook de mogelijkheid hebt om te (wild) kamperen!

Het moet natuurlijk niet zo zijn dat we s'avonds/s'ochtends betrapt worden.

Graag jullie reactie.

PS. Wie weet welke boete erop staat in Belgie en Nederland en Frankrijk op wildkamperen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 11-11-02 om 13:29]Een leuke tocht: die zet je het beste zelf uit.
Volg een stukje GR, of ga gewoon op de bonnefooi een mooi gebied in met een goede kaart en zie maar wat je tegenkomt.

Of je betrapt wordt heb je voor een groot deel zelf in de hand:
Licht en geluid zijn natuurlijk dingen waar een boswachter of andere wetshandhaver van kilometers ver op af kan komen.

Ik heb 1 keer een waarschuwing gehad waarbij verteld werdt dat de boetes konden oplopen tot tegen de 200 euro pp.

Echt "betrapt" ben ik nog nooit maar in mijn ogen zijn er dan 3 scenario's mogelijk:

1) Geen discussie mogelijk, dikke prent en wegwezen

2) Waarschuwing, en wegwezen.

3) waarschuwing, maar het wordt voor een keertje oogluikend toegestaan maar je moet de volgende ochtend wel heel vroeg wegwezen

Een en ander is allemaal afhankelijk van humeur wetsdienaar en vooral hoe je kamp er bij ligt:

Slingeren er bijlen bij grote kampvuren dan is optie 1 het resultaat, zeker als de kampplaats verder ook net een vuilnisbelt is. Is daarentegen alles pico bello in orde dan zal je eerder te maken krijgen met optie 2 of zelfs 3.
Een beetje boswachter weet ook wel dat een gedisciplineerde wild kampeerder minder sporen achterlaat in zijn bos dan familie Doorsnee die snoeppapiertjes strooiend en takkenbrekend haar zondagmiddag wandelingetje maakt."Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Dit onderwerp is al eens een keer behandeld (ook op discussie wandelgebieden). Ik kan je het boek Belgische ardennen in 9 trektochten ook aanbevelen. Laat verder de zoekmachine van google zijn werk doen. Op de site van Henk Nouws heb ik zo 'snel, snel ' al twee verslagen gevonden van wintertrekkings (met wild bivakkeren). Zelf ben ik nog nooit betrapt dus ik kan je niets vertellen over een mogelijke boete. Om wat voor reden ook voel ik me in Frankrijk meer op mijn gemak (al zijn er gebieden waar het om moeilijkheden vragen is als je er toch je tent wil opslaan) Als je het vriendelijk vraagt aan de eigenaar van een perceel mag je m.i; overal gaan staan.
In de ardennen heb ik eens een rustige driedaagse gedaan. Start in Eupen langs riviertje de Helle (ergens voor Ovifat in het bos gebivakkeerd) grote lus gemaakt, dan richting Botrange, over de Hoge venen, via de bron van de Helle steeds dit riviertje volgen. Nog voor je Herzogenhugel bereikt (waar je de Helle moet oversteken) was er een mooi 'strandje' naast het water waar we gebivakkeerd hebben (als er in België één plaatse is waar ze er niet mee kunnen lachen als je er bivakkeerd is het hier wel!!). Derde dag terug naar Eupen. Buiten Ovifat zijn we geen huizen tegengekomen. Water (op de natste plek van België) is geen probleem.
Gr.
Ivo;-)
 
>Een beetje boswachter weet ook wel dat een gedisciplineerde
>wild kampeerder minder sporen achterlaat in zijn bos dan
>familie Doorsnee die snoeppapiertjes strooiend en
>takkenbrekend haar zondagmiddag wandelingetje maakt.

mm, deze zin moet ik eens in het Frans uit m'n hoofd gaan leren :)

Henk
-Ben nog nooit "betrapt", maar maak me er geen zorgen over, vertrouw in dat geval op m'n onnozel gezicht...


The Recumbent Architecture Pivo
 
Ik weet diverse leuke tochten. Hoeveel dagen wil je gaan?

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
:)

Ik was twee weken geleden een paar dagen onderweg in de Hoge Venen. Ik begon op een vroege woensdagochtend. Ik was al om 0300 weggereden, en kwam aan in Eupen om een uurtje of 5 in de ochtend. Omdat ik nog helemaal niet bedacht had waar ik heen wilde en kon/mocht parkeren reed ik een aantal maal op en neer over de N67, de weg tussen Eupen en Monschau, dwars door de Venen. Ik was jaren geleden al eens in het gebied geweest, maar had toen geen kaart bij me. Geen idee waar ik toen geweest ben en ik moet effe zoeken. Toen ik voor de zoveelste m'n auto keerde werd ik gevolgd door een personenenauto. Die reed net nog ver achter me, meer keert nu op dezelfde plek als ik. Toen ik een kilometer later stopte, stopte hij ook. Het bleek de boswachter te zijn die op een vroege woensdagochtend kennelijk niets beter had te doen dan argeloze wandelaars vertellen dat Big Brother nooit slaapt. Hij vertelde me waar ik het beste mijn auto kon parkeren, en deed me een wandelsuggestie voor de eerste dag. Ik heb daarna nog twee nachtjes gepit in de Venen, en ben geen boswachter meer tegengekomen.
Lijkt me een mooi vak. Boswachter.

:7
 
Iedereen harstikke bedankt voor de tips.

Het valt mij dus op dat wild kamperen helemaal niet zo'n groot probleem hoeft te zijn.

Het gaat mij er vooral om dat ik eens rustig kan gaan beginnen met tochten te maken. Ik heb dit altijd al willen doen maar er kwam weinig van. Eigenlijk alleen maar tochten gemaakt in de vakanties (Noord Italie en Hongarije).

Ik denk dat ik deze site maar eens goed in de gaten moet houden ivm tochten. En als jullie nog eens iets leuks weten hoor ik het graag.
 
Cursus

Je kan natuurlijk de cursus:
"Hoe heb ik een hoop plezier in de buitenlucht en leer ik nog veel van iedereen op de koop toe" gaan volgen.
Deze cursus wordt gegeven door de Club Hiking Site.
Voor de kosten hoef je het niet te laten, dat is nl alleen wat inzet en een goed humeur.

Maar alle gekheid op een stokje: kijk eens op de club pagina's je zult er vast wel iets van je gading bij vinden, en het is een ideale manier om wat ervaringen op te doen op 1 en 2 daagse tochten
hth
Rob


"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Wild kamperen heeft altijd iets spannends en leidt niet zelden tot onverwachte situaties. Leuk om later te vertellen. Zo had ik eens mijn tentje netjes in de hoek van een enorm Luxemburgs weiland gezet, tegen de bosrand aan. Toen de boer 's morgens al zijn koeien gemolken had, werden die naar 'mijn' weiland verplaatst. Een zwart-witte massa in galop (!) naar mijn tentje toe. Snoekduik over het prikkeldraad. Boer bulderend van het lachen: "Tja, alle vrouwen zijn nu eenmaal nieuwsgierig. U heeft in 5 minuten 142 nieuwe vriendinnen gemaakt."

n.b. een koeiekop is heeeel groot vanuit slaapmat-perspectief!
 
Ja, zo ken ik er ook nog wel eentje. Wij zouden eens (op, we waren met de fiets op vakantie) in een vogelkijkhut overnachten die in Mijnderswijk bij Arnhem stond. Alleen hoe goed we ook zochten, we konden die hut niet vinden. Toen we het hele gebied 3x doorkruist hadden besloten we maar om langs de rand van een meertje te gaan slapen (in de open lucht, geen tent ofzo). De volgende ochtend werden we wakker van door een tracktor die, met een grote giertank recht op ons af kwam. Dat was toch wel even schrikken, zoveel wasmiddel hadden we nou ook weer niet mee. Gelukkig ging de boer vlak naast ons z'n giertank vullen met water uit het meer, dus het bleek mee te vallen, we waren echter wel goed wakker toen.....

Ik ben 1x in Nederland betrapt door een boswachter (weer zonder tent, nu in Flevoland). Deze maakte er echter geen probleem van (het was een uur of 7 's ochtends), zolang we de boel maar netjes achterlieten en binnen niet al te lange tijd weg waren.


"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
De eerste Nachthike vorig jaar:
Na een flink eind van het pad afgelopen te zijn de 4 tentjes in het donker opgezet.
's ochtends werden we wreed gewekt door een 2-tal cross motoren die daar hun (ook hoogst illegale) rondjes aan het raggen waren. Door een flinke bocht in het pad waren we er bijna bovenop gaan staan :eek:)

Rob


"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Het Grote Wild-Kamperen dossier

Dat het in Nederland ook behoorlijk stil kan zijn ervaarde ik eens in het bos ten zuiden van de Kootwijker heide. Zwaar illegaal natuurlijk, dus een stuk van het pad gelopen en in de schemer het tentje langs een hekwerk gezet. Bij het invallen van de duisternis echt ontzettend stil. De slaapzak in en geconcentreerd luisteren naar wat je in de verte hoort. Een scharrelend egeltje, een lopend hert. Dan een oorverdovend RATATATAA!! Rechtop in 0,1 seconde, pols op 180. Het hekwerk bleek de grens van schietterrein de Harskamp waar ook 's nachts wel eens geoefend wordt.....

BTW, Bill Bryson zou iedere hiker moeten lezen: "My room was basic and battered - there were cigarette burns on every possible surface including the toilet seat and door lintels, and the walls and ceiling were covered in big stains that suggested a strange fight to the death involving lots of hot coffee - but it was heaven to me."

Hamster
 
RE: Het Grote Wild-Kamperen dossier

[laatste wijziging op 12-11-02 om 13:21]Over een aanval door een Zwarte Beer die een hiker aan zijn voet uit een boom sleurt: Can you feel your nails scraping trough the bark??
Yep Bill Bryson blijft hilarisch van tijd tot tijd :)
Het onderstaande citaat komt overigens uit een passage waar zijn maatje net een stuk of wat muizen heeft doodgeslagen met een sigg fles en er daarna doodgemoederd een slok uit neemt terwijl de rode smurrie onderaan de fles bungelt. Klinkt afschuwelijk, maar in de context van het verhaal om je te bescheuren.
Rob


"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Het Grote Wild-Kamperen dossier

Datzelfde overkwam ons ook een keer toen we vlak naast een hek van datzelfde oefengebied een tarpje (een legerponcho, dus onopvallend) hadden opgehangen, en er lekker onder lagen te pitten. Midden in de nacht liep er een militair met een hond een patrouille rondje langs dat hek, gelukkig aan de binnenkant ervan, en die hond begon natuurlijk te blaffen en te springen toen ie ons rook. (dat neem ik aan, dat ie ons rook, we hadden al 2 dagen gelopen)x(

Die soldaat scheen met z'n zaklamp richting ons tentje, stijf van schrik probeer je dan met slaapzak en al in de grond te kruipen natuurlijk, maar die kerel zag niks, terwijl we hooguit iets meer dan 10 meter van het hek in de bosjes zaten. Kennelijk zijn die poncho's nog onopvallender dan ik zelf al dacht.....:7

Pieter
"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
Tjonge, wat een topic.

Eigenlijk moeten we een topic openen met de leukste ervaringen die iemand heeft meegemaakt.

Daar passen deze mooi tussen. Het is en blijft boeind om ze te lezen.
 
RE: Het Grote Wild-Kamperen dossier

In Nieuw-Zeeland heb je een vogel (de Tui) die werkelijk alles kan nadoen met bijna griezelige precisie. Zo kan je midden in het bos ineens luid een ziekenwagen voorbij horen komen en zo (inclusief Doppler effect - toondaling dus).
Laatste keer dat ik daar was stond ik heel onschuldig maar waarschijnlijk niet geheel legaal in een stuk oorspronkelijk bos gekampeerd toen ik 's morgen vroeg werd gewekt door het geluid van een kettingzaag vlak naast mijn tent. Ik zat van schrik bijna door mijn tent, maar toen ik mijn hoofd uit de tent stak was er dus niets te zien. Ongetwijfeld in de maling genomen door een Tui...

Groetz,
Dennis
 
RE: Het Grote Wild-Kamperen dossier

Ik heb ook een keer een verhaal gehoord van een vriendin die ergens op de veluwe liep en heel nodig naar het toilet moest. Zij het dichtst bijzinde struikje opgezocht, erachter gelopen en begint haar broek los te knopen. Op dat moment komt het struikje tot leven en vraagt een soldaat haar om dat toch maar ergens anders te doen. Je kunt je de schrik wel voorstellen......

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
RGroen.

Daar heb je gelijk in.
Wie begint de topic van kleine anecdotes en verhaaltjes?

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan