wandelen in andalusië

  • Onderwerp starter marlease
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

marlease

Guest
ik ga wandelen in andalusië in maart 2001. ik beschik daar over en auto en ik ga camperen. wie heeft info over:
* kaarten en/of boeken
* mooie wandelroutes / wandelgebieden
* leuke camping
* andere interessante informatie over wandelen in z-spanje

alle reakties zijn welkom,

alvast bedankt,
marlease
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi,

Je kunt leuke wandelingen maken richting de Mulhacen (3478m) in de Sierra Nevada, de hoogste Spaanse berg. Vanuit Trevelez kan je in 2 dagen, via overnachting in een berghut op de top komen en
weer verder naar Pradollano. Met volle rugzak wel redelijk zwaar, maar erg mooi. Indien je interesse hebt, kan ik nog meer gegevens mailen.

Groeten,

Martin
 
Hoi Mart,

Ik ga 8 april '02 naar andalusie en ben nu aan het kijken wat voor een trekking ik zal maken in de sierra nevada dan wel dagtochten. Ik ben zeer geinteresseerd in wat je beschreef over Trevelez naar Pradollano. Ik ga voor het eerst alleen de bergen in en moet dus ook evne goed kijken of het verantwoord is.

Graag zou ik hierover nog mailen met je als je tenminste hier nog voor in bent??!

groeten,

Machteld :)
 
Denk goed na als je in je eentje de bergen in gaat, al verstuik je maar een enkel, zonder GSM(bereik)en wandelmaatje lig je daar alleen.
En maar wachten of ze je vinden............
Laat in ieder geval altijd bij een betrouwbaar iemand op de morgen van vertrek je geplande route en retourtijd achter zodat deze indien nodig actie kan ondernemen.
x(
 
Hoi,

Je gaat al binnenkort, maar ik kan je nog een route meegeven.

Met vliegtuig naar Malaga, bus naar camping in Nerja waar je ook een grot Cueva de Nerja kan bekijken, toeristich maar mooi.
Door met bus, overstappen in Motril, naar camping in Orgiva.
Met bus naar Pampaneira voor bergwandelkaarten. Hier loopt de GR 7 die je naar de camping in Pitres voert, lange wandeldag.
Dan met de bus naar Trevelez-camping.

Nu vroeg opstaan voor de wandeling naar de berghut. Met de kaart kan je moeilijk verdwalen, je komt vanzelf op de hoge bergweg. Details kan ik nog geven.

Berghut is erg gezellig, de volgende dag vroeg naar de Mulhacen en dan een lang stuk verder naar de top van het skigebied. Een busje rijdt omlaag, als je deze haalt, laatste om 16.30 geloof ik. Anders hard naar beneden lopen binnen half uur voor laatset bus naar Granada om 17.00 uur.

Wil je nog meer weten, geef ik graag nog meer info.

Succes! Martin
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan