Wandelen in Bretagne


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik willen gaan wandelen in de paasvakantie begin april in Bretagne, Frankrijk. We zijn van plan om met de auto Bretagne te doorkruisen met de auto, te overnachten op een paar campings en vanuit die camping telkens wat te gaan wandelen.
Ik heb al 1 leuke camping in Tregastel in het noorden van Bretagne aangeraden gekregen van iemand. Ook omdat je daar leuk kan boulderen op de rotsblokken aan het strand.
Weet er iemand die in Bretagne al geweest is enkele leuke campings en/of evt goede chambre d'hote die niet al te duur is?
Als er iemand wat info heeft over wandelingen aldaar of plaatsen waar je zeker moet geweest zijn, het zou leuk zijn om dat even te posten.
Vermits zij tegen die tijd net 6 maanden zwanger is, moeten het niet al te lange wandelingen zijn.

Alvast bedankt
Bart Van den dries
 
Hallo Bart,

Ik ben in september in Bretagne geweest voor een zelfde soort vakantie. De camping in Carhaix-Plouguer (centraal Bretagne) is erg rustig en mooi gelegen. Wandelroutes zijn er veel in Bretagne. Huelgoat is leuk voor een dagwandeling. Anders misschien een stukje van een van de GR's.
Ik zal vanavond of morgen even kijken voor concrete informatie.

Groet,
Saskia

(die hoopt dat het bericht nu niet 2 keer is geplaatst)
 
De camping in Carhaix-Plouguer is Municipal de La Vallee de L'hyeres en ligt in een dal aan de rand van het plaatsje. De camping is eenvoudig en rustig. Er is een groot veld met bomen en er zijn kampeerplekken met stroom. Het sanitair is oud, maar wordt dagelijks schoongemaakt. Op de camping is een klein barretje met terras.
Naast de camping is een recreatiebos met korte wandelroutes en een outdoorcentrum met high rope-parcours en mountainbikeverhuur.

Vanuit Huelgoat kun je mooie (dag)tochten wandelen. Het dorp is toeristisch vanwege de zwerfkeien in de omgeving, maar iets verderop kom je minder mensen tegen. Als je een topokaart koopt (bijv. bij Decathlon in Carhaix-Plouguer ;)) kun je gemakkelijk zelf een route bepalen. Ook loopt er een GR langs.

Verder moet je zeker Nantes of Rennes bezoeken. Het zijn mooie, historische steden.

Wij zijn ook nog op campings bij Étel (zuidkust Morbihan) en Blain (Loire Atlantique) geweest. Die waren ook goed. Maar om nou hier onze hele vakantie te adviseren, lijkt me niet de bedoeling. Mocht je toch meer willen weten, kun je me een berichtje sturen.

Saskia
 
Bedankt Saskia,

Ik heb dankzij jouw info een beetje gegoogled en al wat meer te weten gekomen van de plaatsten die jij had genoemd. Ziet er zeker de moeite uit. Als er nog iemand tips moest hebben, altijd welkom !

Bart
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan