wandelen in de Cairngorms in oktober


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Weet iemand uit ervaring hoe de weersomstandigheden in de periode begin tot half oktober in de Cairngorms zijn? Ik overweeg om in deze periode een weekje in de cairngorms te gaan wandelen, en heb het idee dat het weer dan nog redelijk stabiel is in dit deel van schotland, maar ik zou graag wat ervaringen van anderen horen.
 
In Schotland kun je je het beste op alles voorbereiden. Verwacht gerust een flinke regenbui met mist en koude, maar neem ook zonnebrand mee. Ben er tot nu toe slechts een keer geweest. Eerste 10 dagen van November 2003. Wij hadden 2 dagen echt Schots weer (dus van alles wat, toen een dag echt pokke weer en daarna 7 dagen prachtig weer: zon, strakblauwe hemel enz. Kijk maar eens op:

http://home.wanadoo.nl/casanova/Schotland/fotos.htm

Eins
 
Hi,

Schotland kent vier seizoenen die door elkaar kunnen lopen. De term veranderlijk beschrijft het best de algemene weersituatie. In de bergen kan het weer binnen enkele minuten omslaan met een plotselinge forse temperatuursdaling en mist tot gevolg. De eerste sneeuw kan al in oktober vallen en tot mei blijven liggen tijdens een goed skiseizoen. Aan het eind van september is de lucht koeler dan in de zomer. De herfst biedt mooie wandelmogelijkheden, mede door de rust in de bergen. Fris en wel een behoorlijke kans op mist en stormachtig weer. De meeste neerslag valt dan ook aan de westkust. Oostelijker (o.a. Cairngorms) valt er een stuk minder neerslag.

Tip, vermijd Aviemore en start (of eindig) in Kingussie

Kijk ook op http://www.buitensport-schotland.nl/gebied/cairngorms.php

groet, Ron
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan