wandelen in de Everglades


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Binnenkort vertrek ik naar de Everglades (Florida) om te kanoen en te wandelen. We zijn o.a. van plan on de Coastal Prairi Trail en de Old Ingraham Trail te doen. Eventueel nog wat kortere wandelingen. Zijn er mensen die hier ook gewandeld of gekanood hebben? Ik heb nog wat vraagjes over welke brander mee te nemen, kampeermogelijkheden en gevaren (crocs, spinnen, slangen). Ook andere tips zijn van harte welkom.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Qua vliegen is gas het makkelijkste, hoef je je brander niet te reinigen. Géén gastankjes meenemen. Die moet je terplekke kopen en dan komt het probleem waar koop je ze? Als je een adres in de US hebt voor het begin van je reis dan kan je voldoende gastankjes inslaan voor je trip. Want of je namelijk passende tankjes onderweg tegenkomt, dat is maar zeer de vraag.

Kan je geen gas inslaan dan moet je moeilijk doen met benzine branders. Met meoiljik doen bedoel ik dus geheel demonteren, en goed reinigen op zowel heen en terugreis. Dus brander, pomp en fles. Alles moet brandschoon zijn, gooi alles gedomenteerd in je bagage, niet je handbagage. Neem een fles zonder opdruk dat er brandbare stoffen in zitten dus er uit ziet als een normale drinkfles. Geen dop erop in de bagage! Anders wordt het risico groot dat het er niet door heen komt bij de bagage afhandeling.

Dus kies een brander die goed te demonteren en monteren is zonder dat je pakkingen hoeft te vervangen. Voor reinigingstips gebruik de zoekfunctie, kunstgebit tabletten zijn best wel effectief maar agressief voor de alu onderdelen...
 
Alligators kunnen een serieuze bedreiging vormen, zeker als je nesthopen verstoort. Daar is namelijk altijd een vrouwtje dat haar eieren ten koste van alles verdedigt bij in de buurt.
Slangen zijn ook een reeel risico waar je jezelf beter wat in verdiept:
Er leven diverse soorten ratelslangen en de water moccassin of cotton mouth is er beroemd.
Geen slangen die voor hun lol zomaar achter je aankomen maar zich wel verdedigen als ze dat nodig achten. Gewoon van alle slangen, ook "dode" exemplaren afblijven is het veiligst.
Het overgrote deel van de slangen zijn echter gewone rattenslangen (Lampropeltis sp) die gevaarlijke voor andere slangen zijn dan voor jou.
Je hoeft je niet te laten afschrikken door de aanwezigheid van dit soort reptielen, gewoon genieten van eventuele ontmoetingen met deze dieren. Vergis je niet in de grootte vsn slangen, ze zijn vaak veel kleiner dan verwacht en heel goed gecamoufleerd
Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik heb ervaring met het meenemen van een benzinebrander in een vliegtuig. Daar gaat het dus ook niet om. Mijn vraag is of ik gastankjes kan krijgen in Florida, en wat voor type ze daar verkopen. De zogenaamde doorpriktankjes zijn vrijwel overal verkrijgbaar in Europa. Maar ik kan er maar niet achterkomen of dat ze ook in Florida verkrijgbaar zijn.
Ik neem liever niet mijn benzinebrander mee i.v.m. gewicht.
 
Geen flauw idee. Ik zou gewoon even googlen op outdoor shop in de plaatsen waar je gaat komen en dan ff bellen...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan