wandelen in Ierland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil deze zomer een week gaan wandelen in Ierland, gewoon met de rugzak en een tentje mee. Heeft iemand een tip voor mooie wandelgebieden?

groet, Bregje
 
Ik heb in 2002 de Beara way in het zuidwesten van Ierland gelopen. Was erg mooi. Ik geloof dat er op dit forum al eerder iets over geschreven is. Even zoeken dus.

Succes ermee in ieder geval, het is mooi daar (als het niet teveel regent).
 
Hoi Bergje,

De Wicklowway is een meerdaagse trail die vertrekt vanuit Dublin en door het heuvelend gebergte zuidwaarts loopt. Dit is de oudste en meest belopen trail van Ierland. Veel B&B, minder campings onderweg.
Donegal is een erg knap en ruig gebied in het noordwesten, maar wel erg verlaten. Het oude gebergte heeft hier erg steile wanden en de natuur is 'dramatisch'.
Zelf liep ik een drietal jaar geleden de Kerryway, een ringvormige tocht van 7 à 8 dagen rond het schiereiland Kerry. Begin-en eindpunt in Killarney. Prachtige afwisselende natuur, redelijk pittige stukjes en schitterende vergezichten over de baaien en de oceaan aan de ene kant,de heuvels aan de andere kant. Er zit ook een tweedaagse tocht door een National Park in.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan