wandelen in schotland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Machiel

Guest
Al lang gaat mijn interesse uit naar wandelen in Schotland. Echter reis daarheen, vervoer aldaar en mogelijke wandeltochten van om en nabij vier dagen, zijn nog niet echt duidelijk.
samen met mijn broer wil ik aan het begin van de zomervakantie afreizen. Tent en overige bijkomstigheden hopen we zelf mee te nemen.
Wie, kan mij informatie geven over deze reis. Tips, opmerkingen; alles is welkom.

bij voorbaat dank, en een groet,
Machiel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Machiel.

Ik ga dit jaar voor de derde keer naar Schotland. Dit jaar met het vliegtuig en de afgelopen keren met de boot van Ijmuiden naar Newcastle.
Tentje mee en vantevoren niets boeken behalve de auto. Zo gaat dat elk jaar. Op het internet zijn ook adressen van campsites te vinden. Ik gebruik zelf de Lonely Planet om routes en slaapplaatsen te vinden.
Hopelijk ben je hier een beetje mee geholpen. Als je nog meer ideeen wilt, dan hoor ik het wel!

Groetjes, Carola.
 
Een tijdje geleden ben ik in Schotland geweest. Heb hier een gedeelte van de West-Highland Way gelopen. Op zich een hele leuke route, waarbij je, als je maar beperkte tijd hebt, het best het laatste stuk naar Fort William kan lopen. Vanuit Edinbourough gewoon de trein nemen en onderweg uitstappen.

Overigens ben ik vanuit Nederland met de boot naar Hull gegaan en vandaar uit met de trein. Het is wel een hele reis. nachtboot en dagtrein betekend dat je 24uur onderweg bent. Daarbij is de trein ook niet zo geodkoop.
Volgens mij kan je tegenwoordig dus beter vliegen.

groeten, Jaap
 
Hallo,

In april/mei 2000 heb ik met een vriend de gehele west highland way gelopen. Je kunt ook prima stukken van die route lopen. De gehele route kun je in 8 dgn lopen (ongetraind met 20 kg rugzak pp.) Ga bij voorkeur in het voorjaar rond april/mei, dan heb je het minst last van midgies. Voor uitgebreide info: http://www.west-highland-way.co.uk .Voor meer vragen kun je me mailen.

WHW is echt een aanrader!!!

Groeten

Sebastian ;-)
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 01-04-01 om 08:33PM (GMT 1)[/font][p][font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 01-04-01 om 08:31 PM (GMT 1)[/font]

hallo!

ik las dat je plannen had dit jaar te gaan wandelen in Schotland: hou er echter rekening mee dat heel veel is gesloten i.v.m. het mond en klauwzeervirus. Wij wilden dit jaar ook weer door schotland gaan trekken, maar hebben hier maar van afgezien omdat veel parken, bossen en historische gebouwen zijn gesloten. Ook de Ben Nevis en de West Highland Way zijn niet meer toegankelijk... Misschien is het tegen de zomervakantie al lang weer over maar ik verwacht het niet.
Als je toch nog wil gaan, hier wat nog misschien bruikbare sites:

www.dfdsseaways.nl (voor de overtocht van Ijmuiden naar Newcastle)
www.visitscotland.com (voor info over schotland)
www.railtrack.co.uk (voor treininfo)
www.visitbritain.com (voor de laatste info over mkz)

groetjes!
dees
 
Sinds een tijdje vliegt Easyjet(.com) naar Glasgow. Dat is zo ongeveer naast de start van de WHW. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. Eventueel kun je ok op Schiphol boeken als je geen Creditcard hebt.

Met groet,

Hellegat
 
Ik ben ook van plan om deze zomer samen met 2 vriendinnen de noordelijke helft van de West Highland Way te gaan lopen. We vertrekken vanaf Tyndrum, waar je met de trein kunt komen. Het schijnt er wel een beetje afgelegen te zijn, dus voedselvoorraden meenemen schijnt wel verstandig te zijn.

Alles schijnt in Schotland alweer opengesteld te zijn, omdat ze daar geen MKZ (meer) hebben.

Veel plezier deze vakantie!
Marlies
 
ik kom zelf uit het hooglanden en woon nu drie jaar in nederland,
mijn advies is goed uitkiezen waarnaartoe,welke periode van het jaar het beste is mei begin juni of einde augustus begin september.Een lidmaanschap van het nederlands jeugd auberge association is ook handig invb Scottish youth hostel association
als het slechte weer is kan je goed gebruik maken van.
Als je wil in het bergen gaan dan neem kompaas,goed kaart(ordanance survey 1.50,000) emergency kit, en altijd pas op voor het weer(het verranderd heel snel).Kampeeren kan (wilde)maar daar
zijn ook regels voor,altijd vraag toestemming van eigenaar,of beheerder van het land,laat geen rotzooi achter en gebruik een
veilige vuur voor kook en zo vort(gas/benzine apparaat) kampvuur
is niet echte toegestaan.
Als u wil meer specifiek informatie dan zou ik je graag willen
hulpen e-mail adress:isfl@planet.nl
 
Hallo Machiel.

De West Highland Way is erg mooi.
Ook een aanrader is de Spey-Side Way in het oosten.
Van Speybay tot Tomintool.
In het hart van de whisky's.
Niet al te zwaar en 5 jaar terug alleen op kaart te lopen. Er waren toen nog geen boekjes.
Vlieg naar Aberdeen en neem vandaaar uit de bus.
Erg mooi.
Groeten

Peter.
 
Hallo Michiel,

Ik las dat je interesse hebt in Schotland, en terecht! Het is echt een heel mooi land en in 4 dagen kun je al veel zien!

Met de eerdere berichten ben ik het redelijk eens, Easyjet.com is je goedkoopste vervoer (zolang je redelijk van te voren boekt)
Zelf heb ik vorig jaar met een vriend de West Highland Way gelopen. Deze is goed te doen in 7 dagen en het is natuurlijk altijd mogelijk om een deel ervan te lopen.

Wij hadden vooraf besloten om het geheel "self-supporting" te gaan proberen, dus geen hostels. We hadden onze eigen tent en eten bij ons.
Mocht je meer hierover willen lezen, kijk dan even op

www.groentje-online.nl

Deze site heb ik gemaakt speciaal over de WHW,

Succes en Groet,

Eric
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan