Wandelen in Zuid-Europa

  • Onderwerp starter Wandelende Belg
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wandelende Belg

Guest
Zoals jullie kunnen zien aan de titel ben ik op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een lange-afstandswandeling in Zuid-Europa. Ik zou graag met een drietal andere jongeren (m/v) een trektocht willen doen in het zuiden van ons mooie Europa. Ik hou nogal van zware tochten, vandaar dat ik de GR20 op Corsica heel graag zou doen. Mij maakt het niet veel uit of we in tent of berghut overnachten maar ik reis het liefste fullpacked. Indien er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in een trektocht van een tiental dagen in de zomerperiode(juli-september) dan zou ik het fijn vinden jullie reactie te kunnen lezen op deze site.

Vele groeten en nog veel reisplezier ondertussen!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo, wandelende medebelg

Jan (mijn lief) en ik zitten ook in die richting te kijken. Momenteel twijfelen we nogal tussen de GR20 in Corsica (in september) of de Lycian way (eerste GR in Turkije, van Fetijhe tot Antalya).
Voor beide bestemmingen nemen we steeds de tent mee. Voor Corsica zouden we eventueel met 3 zijn. Een vriend van ons leip deze tocht vorig jaar al eens en heeft er zijn hart aan verloren en gaat terug.

groetjes,

heidi
 
Dag Wandelende Belg,

Heidi (mijn lief) en ik zijn ook in die richting aan 't kijken...

Wat bedoel je eigenlijk met 'fullpacked'? Ik probeer altijd zo weinig mogelijk mee te sleuren. Effe 10 dagen rondzeulen met 25kg is niet zo heel leuk. Voor Corsica zouden we eerder mikken op September want Juli/Augustus is veeeeeeeeeel te warm (en te druk).

groetjes,
Jan (lief van...)
 
Hallo Jan(en Heidi),
bedankt voor de reactie.
Met fullpacked bedoel ik dat je niet enkel met een dagrugzak wandelt maar dat je ook je ander materiaal(tent, kookmateriaal,...)zelf draagt. Meestal is er de mogelijkheid om je bagage te laten vervoeren en daar ben ik niet echt voor te vinden. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om sjerpa te gaan spelen!
Wat de periode van reizen betreft ben ik wel te vinden voor September. Normaal begint het academiejaar pas op de laatste dagen van september dus september schikt me wel.
Groetjes,

Yanick(wandelende belg)
 
ah, 't zijde gij...de aarschootse anderlechtsuporter van op de winterhike :+
Zegt Turkije je eigenlijk iets?
Wij twijfelen nog steeds tussen corsica en turkije
Hoe lang kan je maximaal weg?

groetjes, heidi
 
Neen het is niet de aarschotse anderlechtsupporter van op de winterhike, het is Yanick. Ik ben geen voetbalsupporter en ik woon in zonhoven, vlak bij Hasselt. Mijn voorkeur gaat uit naar Corsica zoals reeds eerder vermeld.
Ik weet nog niet exact hoelang ik maximaal wegkan. Ik weet wel dat het voor 22 september zal moeten gebeuren, dan begint het academiejaar in Leuven.
Groetjes,

yanick
 
Allez mensen,

Ja ik dacht ook dat het Yanick, de enorme Anderlechtsupporter was! Ik heb al plannen voor deze zomer, maar hoor van steeds meer mensen dat Corsica schitterend moet zijn! Ik zou er graag eens heen gaan, veel plezier in ieder geval.

Groet,

Erik
 
Hey Yanick,

Ik ben zeker geinteresseerd om in de vakantie de GR20 te lopen. Een mailvriendin van mij heeft deze route ook gelopen en ze vond hem helemaal te gek. Van de dingen die ik op het internet zie kan ook wel zeggen dat dat mij wel bevalt. Zoals je aan mijn nickname kan zien ben ik van 79, dus 24. Heb al wel de nodige wandelervaring met volle bepacking. K'heb echter nooit een vakantie gedaan waarbij alleen maar werd overnacht in een tent. Meestal toch wel berghutten in combinatie met tent overnachtingen. Ben in ieder wel bereid om dat uit te proberen.

Groeten,

Jeroen
 
Bedankt voor je reactie Jeroen.
Kan je me misschien vertellen van waar je bent, wat je zoal uitsteekt in het leven aub? Ik studeer in Leuven, ben nogal sportief en ik hou van wandelvakanties. Afzien vind ik wel tof als het de moeite waard is en Corsica(GR20) is dat zeker. Ik hoop dat je iets van je laat weten en tot de volgende,

Yanick
 
Wij hebben in ieder geval nog geen datum afgesproken, het zal ook ergens in september zijn, waarschijnlijk naar de tweede helft toe...
ik zie er in ieder geval heel erg naar uit. Ik zie wel op het forum hoe er afgesproken wordt en dan kunnen we zeggen of dat zowat overeenkomt met onze plannen.

groetjes

heidi
 
Ik woon in Hoogeveen, Nederland. Bij jouw vandaan ongeveer 3.5 uur rijden met de auto, niet direct bij jouw om de hoek dus. Al vanaf heel jong gingen mijn ouders met ons wandelen in de bergen. Eigenlijk ken ik niet anders dan vakanties in de bergen. Ben dus absoluut geen zon, zee, strand persoon. Nee, doe mij maar lekker actief in de bergen. Hierbij vind ik wandelingen met vlink wat hoogteverschillen het mooist, er is niks ergers dan op vlak terrein lopen. Verder werk ik in het dagelijks leven als tekenaar/constructeur in de machinebouw en doe regelmatig aan sport.

He maar ehh Yanick, hoe oud ben jij eigenlijk? Enneh heb je al concrete plannen?


Jeroen
 
Ik ben 19jaar oud, ben student te leuven. Doe Politieke wetenschappen en ben zeer sportief. Concrete plannen zijn er nog niet want ik moet eerst mijn uitslag afwachten en die weet ik op 5 juli dus dan is er nog voldoende tijd om een trekkingsvakantie te regelen denk ik. Qua wandelervaring heb ik al vaak weekendjes ardennen gedaan, heb een huttentocht in Zwitserland gedaan en heb de West-Highlandway volledig bepakt gedaan. Groetjes en tot binnenkort,

Yanick
 
Hey Yanick,

Dat wordt dus duimen op de 5e van juli. Zal wel goedkomen denk ik.

Ik heb zelf wel redelijk wat wandelervaring in de bergen maar helaas niet op zo'n manier dat je helemaal self supporting bent. Lijkt me trouwens geweldig als je dat kunt, dat je echt alles bij je hebt om 2 weken te kunnen overleven. Ik heb dus veel met mijn ouders gewandeld in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Toen ik wat ouder werd heb ik een paar georganiseerde huttentochten gedaan waaronder de Dolimiti Di Brenta. Ik vond dit toch wel de mooiste route die ik tot nu toe heb gelopen. Verder heb ik een groot gedeelte van de West Highland Way gelopen. Helaas door omstandigheden niet volledig kunnen afmaken. Ik vond het trouwens toch een beetje een saaie route. Ik vond hem eigenlijk voor het grooste gedeelte een beetje te vlak, ik hou meer van het klimmen en dalen. En verder toch wel her en der wat weekendjes in de ardennen enzo.

Kunnen we dit trouwens niet beter voortzetten via de mail. Moeten we wel eventjes cc'tjes doen naar Heidi en Jan.

Jeroen
 
Dank je wel voor de steun.
Ok, we kunnen dit voortzetten via mail. Wil je me wel even uitleggen wat cc'tjes zijn want daar ben ik niet vertrouwd mee?

Yanick
 
hallo yannick,

Ook ik ben op zoek naar een wandelpartner voor de gr20,
zeker full-packed.
Ik heb verleden jaar ook de WHW gedaan en begrijp perfect wat je bedoelt.
Ik ben 22jaar en woon in Antwerpen.
Waaar ik werk als kok.
Ik heb wel al geboekt en ik vertrek 21-07 tot 10-8.
Als je eventueel intresse hebt?
flat_azazel@yahoo.com
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan