Wandelen met baby


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo iedereen,

binnenkort (rond 05/10)wordt ons eerste kindje geboren. Na lange tijd stilte qua wandelen (door de zwangerschap kon ik zelfs op't eind amper 3 km stappen) zal ik na de bevalling eindelijk terug kunnen gaan wandelen. We verlangen er intens naar om terug met de rugzak op stap te gaan. Ook met ons baby'tje. We zouden gebruik maken van een draagdoek. We zouden beginnen met dagwandelingen maar we hopen in november een weekendje weg te kunnen gaan. Overnachten zouden we in een trekhut doen of een jeugdherberg. Heeft iemand van jullie al ervaring met wandelen met een baby'tje. Uiteraard zal onze rugzak er anders uitzien, baby-gerief enzo. Benodigdheden voor flesvoeding hebben wij al niet nodig want ik ga voor borstvoeding (nu maar hopen dat het lukt). Wij kunnen ons niet voorstellen dat het voor zo'n kleintje slecht is om van't begin mee te nemen op een wandeling (op voorwaarde natuurlijk dat het warm is aangekleed).
Ervaringen, mooie wandelgebieden... zijn welkom.

groetjes van 2 belgische trekkers

Danny& sofie
www.ribbedebie.tk
 
Wij hebben onze baby altijd vanaf piepjong meegesleept op wandelingen en allerlei bezoekjes.
Eerst in zo'n stoffen buikdrager, later in een rugdrager.
Is altijd goed bevallen en je houdt er een kind aan over wat gewend is om meegesleept te worden, overal te logeren en te slapen en dat is alleen maar makkelijk voor jezelf.
Zolang jullie naar de signalen van de baby luisteren en de gewone regeltjes in acht nemen is het alleen maar leuk.
Je idee om met borstvoeding uit te sparen dat je flessen en zo mee moet nemen kan ik niet geheel onderscjrijven.
Ik weet uit ervaring dat je eventueel moet kolven en de melk moet bewaren voor later dus spullen zal je toch mee moeten nemen.


Overigens is onze baby net 13 geworden en hij loopt tegenwoordig zelf, wat ook weer erg lekker is voor pappa en mamma
Veel geluk en wandelplezier met de kleineYr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hallo Sofie,
Wij hebben onze zoon (nu 18 mnd) ook vanaf het begin meegenomen. De winter door hebben we lange wandelingen gemaakt.
Wij deden dit met de wandelwagen en niet in een draagdoek of rugdrager. Dat is gewoon een persoonlijke keuze.
Ons motto is: gewoon gaan en het valt altijd mee.

Ik heb geen borstvoeding kunnen geven, maar nam warm water mee en melkpoeder. Nooit de melk van te voren mengen. Toen hij een maand of 8 was en ook andere dingen zoals boterhammen kon eten nam ik geen melk meer mee. Dit was een hoop geknoei voor niks, want hij had geen tijd om te drinken. Hij mocht dan tijdens de pauzes uit de wagen en wilde alleen maar spelen en net als ons water of appelsap uit een veldfles drinken en boterhammen uit de hand eten.
Gewoon niet te moeilijk doen dus, gezond eten komt thuis wel weer.

Ik neem altijd een setje droge kleding voor hem mee en een paar natte doekjes in een zakje en niet een heel pak doekjes. Dat soort kleine dingen is even een kwestie van organiseren en vooral niet teveel meeslepen. Slapen doet hij in een dikke slaapzak (in de tent) en een dikke trui over zijn pyama. Zeker als je in een trekkershut slaapt is dat ruim voldoende.

Bij de bouwmarkt hebben we een rol isolatiefolie gekocht (wat je bijvoorbeeld achter de verwarming kunt doen) en hier stukken van 80cm vierkant gesneden. Dit spul weegt niks en het is heel handig om onderweg de kleine op te verschonen. Hij ligt dan niet op de koude vloer en wij gebruiken die folie ook om op te zitten.

Verder natuurlijk regelmatig stoppen en zeker als de kleine wat ouder is de tijd geven om te spelen, zodat hij het leuk blijft vinden.

Wat Rob zegt, als je er jong genoeg mee begint gaan ze het vanzelf leuk vinden.
Veel plezier.
Groetjes,
Digna
 
Hallo Danny& sofie,

Allereerst natuurlijk alvast van harte. Wij hebben onze kleine (inmiddels bijna 20 maanden oud) ook gewoon meegenomen. We hebben zo'n handig 'all-terrein' 3-wielerkinderwagen en verder zat de dagrugzak inderdaad vooral vol met zaken als luiers en dergelijke.

Belangrijk in het begin is onder andere:
- warmhouden, maar niet te warm: vergeet niet dat de kleine niet beweegt en dus enerzijds niet warm wordt, maar anderzijds ook niet zodanig moet zijn ingepakt dat hij/zij helemaal 'gloeit'
- zoek het niet te hoog (onder de 1000 meter hebben wij aangehouden) en probeer routes uit te kiezen die gemakkelijk zijn in te korten of (globaal) parallel lopen aan een weg. Altijd makkelijk voor het geval dat.
- zorg dat je zelf goed en vaak genoeg drinkt. Tijdens het wandelen is dat normaal al belangrijk, maar nu moet je middels borstvoeding ook de kleine nog voeden.

Verder misschien interessant op deze site:
Wandelen met een baby
URL: http://www.hiking-site.nl/themas/thema_2004-11-01.php
Kamperen met een 1-jarige
URL: http://www.hiking-site.nl/prikbord.php/129/3206
Buff komt met gloves
URL: http://www.hiking-site.nl/materialen_nieuwsitem.php/32
Met een baby de bergen in...
URL: http://www.hiking-site.nl/prikbord.php/129/881


Grtx,

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan