wandelen omgeving Aberdeen, Schotland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb sinds kort een brokje familie in Aberdeen, schotland, wonen en je voelt het al aankomen daar moeten we dus in de hefstvakantie heen. Lijkt me erg leuk, alleen ben ik daar onbekend.

Ik ben dus op zoek naar info over wandelen ( meerdere dagen, dagwandelingen )in de omgeving van Aberdeen en alle andere info die iets moois toe voegt aan onze vakantieweek. Wat voor weer kan ik daar in oktober verwachten?

Wie kan me tips geven over goedkoop vliegen.
Hoe duur is de trein / bus in schotland
Goedkoop overnachten in ?

Groeten, Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hoi Peter,
naar Aberden vliegen is duur. Met BMI vanaf Groningen meer dan 300 euro. Naar Glasgow prestwick is een heel stuk goedkoper. Je kunt dan met de trein naar Aberdeen. Je kunt met Ryanair met een retour vanaf Dusseldorf inclusief luchthavenbelasting voor 58 euro. Met transavia is het vanaf Schiphol 165 euro. Kijk eens op www.cheaptickets.nl
Misschien kun je een eurodomino nemen voor de trein. zie http://www.nsinternationaal.nl/tickets--service/euro-domino.html
Nu, het zal wel even uitzoeken zijn wat het goedkoopste is
Groeten
Jannie
 
hallo Peter,

op ongeveer 80 km van Aberdeen, richting Braemar, ligt een prachtig gebied met uitstekende wandelmogelijkheden, dag- of meerdaagse tochten.

Bijvoorbeeld van Balmoral Castle naar Lochnagar, terug via Loch Muick (samen een dag of twee) of langer van Balmoral Castle naar Mount Keen naar Loch Lee, Glen Clova, Glen Callater en Lochnagar.

Twee jaar geleden gelopen (maart) maar na een paar dagen ergens anders heen vanwege zeer dichte mist (5 meter zicht). Supergebied met veel mogelijkheden.

Tja, en het weer in oktober? Kan alle kanten op. Zon, sneeuw, storm en regen en dat allemaal binnen 1 week, typisch Schots.


Groeten

Koos
 
Vliegreis is geboekt!:) Was goedkoper en sneller dan met de boot.
Misschien nog een autotje huren daar of met de bus
Tentje en winterkampeerspullen gaan mee.:+

Koos; Precies in de omgeving waar ik heen wil! Mooie toer! Hoeveel dagen duurt deze?

Iemand nog iets Noordelijker geweest, Omgeving Ben Avon?


Ik wil ook nog aan de kust gaan kijken als dat de moeite waard is. Iemand nog info over de kliffenkust te zuiden, of duinkust ten noorden van Aberdeen? Een bezoekje waard?

Hoe meer info hoe meer vreugd:)

Groeten, Peter
 
AL weer 10 jaar geleden maar toen gevlogen op Aberdeen.
De bus gepakt naar Banff, Vandaar uit, 2 dagen langs de kust gelopen naar de SpeyBay (Kingston).
Vandaaruit de Spey-Site Way gedaan. Die liep toen nog naar Tomintoul.
Verder zelf een route gemaakt naar Avimore maar ik geloof dat de route al is doorgetrokken daarheen.
Hele mooie afwisselende route waar je langs meerdere whishy distelerijen komt.
Vandaaruit zou je de Cairncorm Mountens kunnen oversteken naar Breamar. Heb het zelf helaas niet kunnen doen vanwege het weer.

Edit: Ik heb hier nog de kaarten liggen van die route. Mocht je interesse hebben om ze te lenen, moet je maar een gil geven.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
De door ons geplande route was 180 km in 9 dagen, maar is eenvoudig in te korten naar eigen smaak en wandelervaring. Onderweg geen winkels voor voorraad en de tent en eten moet mee.

Wij zijn begonnen in Glen Clova (einde van de weg bij Glendoll lodge) en via Glas Maol, Loch Callater, Lochnagar, Balmoral Castle, Mount Keen, rondje Loch Lee, Tillybardine, Clova hotel, Glen Prosen en eindpunt Glendoll lodge.

Groeten

Koos
 
Hoi Peter,
Welke vlucht heb je nu tegen welke prijs kunnen boeken?
Verder veel plezier gewenst
Groeten
Jannie
 
Hoi Jannie

Wij, (2pers) vliegen met British Airways. 19 okt heen / 28 okt terug. Beide keren Amsterdam - London Gatwick - Aberdeen v.v.
In 3 uurtjes ben je er.
Moest snel boeken omdat veel vol zat.
( vliegtarieven.nl was goedkoopste )
Vlucht per pers was 175,- euro ( kaal )
Totaalprijs incl. alle belastingen etc.440,- euro ( voor 2 pers )

Misschien kan het nog goedkoper maar dan moet je eerder boeken. Dat kon ik niet omdat niet zeker was of zoonlief daar werk kon vinden..... Volgende x misschien.

Met de boot; bootreis is iets goedkoper maar dan moet je nog 400 km. rijden naar Aberdeen. Dat kost ook benzine en tijd. Kost je heen en terug 2 dagen extra. Boot duurt 16 uur. Das meer iets voor als je langer dan een week gaat.

Zo duidelijk?:)

Grt. Peter
 
Dag Peter,
Ja bedankt. Ik ben altijd benieuwd naar de goedkoopste mogelijkheid, want dan kan je weer eens een keertje vaker weg, zeker als het ook nog zo'n snelle reis is.
Goede reis
Groeten
Jannie
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan