Wandelen Val Grande Italië

Hallo,

wij gaan deze zomer op vakantie in Italië bij lago de Mergozzo. een paar km links van het Lago Maggiore. Wij zijn neit heel geoefende wandelaars maar we houden wel van een lekkere bergwandeling als we op vakantie zijn. maar wat is een redelijke route om mee te gaan plannen voor een dag? De afstand mag met enige moeite te doen zijn :)

ben benieuwd..

zijn er van jullie die in die omgeving nog GPS routes hebben staan?

Gr. Kris
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Hoi Kris, wij hebben vorig jaar 4 dagen door de Val Grande gewandeld, en wild gekampeerd. Als beginnende wandelaar zou ik toch een ander gebied op zoeken in de omgeving. De val grande is prachtig! Maar slecht bewegwijzerd, je hebt er geen bereik met je mobiele telefoon, en het is behoorlijk stijl allemaal. Ik heb geen GPS routes gebruikt maar een wandelkaart.
 
Beste Kris,

Goed dat je hier om een route vraagt! Als je nl geen geoefende bergwandelaar ben zou ik niet zelf een route gaan uitstippelen (andere draadje Legenda). Dat vind ik te riskant. Paadjes op de kaart kunnen helemaal niet meer bestaan of ergens doodlopen. De werkelijkheid is soms gewoon anders. En als je dan niet echt ervaren bent ... Ik kreeg opeens visioenen van nare krantenkoppen toen ik dit bericht met het andere combineerde.

Mocht hier op de Hiking-Site niet iemand met een geschikte route komen, dan adviseer ik je een uitgestippelde/bewegwijzerde route te nemen en je daarvoor bijvoorbeeld te orienteren in de Rother gids van het gebied
https://www.rother.de/rother%20wanderf%FChrer-lago%20maggiore-4019.htm
Hierin staan routes ingedeeld naar zwaarte.

Ook de site van Val Grande heeft wandelingen:
http://www.parks.it/parco.nazionale.valgrande/Eiti.php
Lees ook de waarschuwingen hier.

Voor een gpx kun je diverse websites bezoeken. Zelf gebruik ik vaak Wikiloc. Je kunt op gebied en lengte en moeilijkheidsgraad zoeken en of het een rondwandeling moet zijn of niet. Dan krijg je bijvoorbeeld deze:
https://it.wikiloc.com/percorsi-escursionismo/val-grande-10520365

Vergeet ook niet een goede topokaart mee te nemen.

Marla
 
Ik ben 3 jaar geleden op vakantie geweest bij het logo mergozzo. Als je omhoog rijdt richting val grande kom je op een aan het einde vd weg bij een dorpje. Vanuit daar kun je een paar prima wandelingen maken met mooie uitzichten. Wij hebben dat gedaan met onze dochter van 2. Wat ons wel tegenviel is om telkens die weg omhoog te rijden. Wat ook leuk is is om naar macugnana te rijden (wel een dik uur rijden). Daar kan je een lift omhoog nemen als ze al open zijn of gewoon een mooie route lopen.
 
Hoi, wij gaan deze zomer met 2 kinderen van 7 en 9 naar Val Grande, Cima Sasso, is het toegestaan om daar wild te kamperen? En ik vraag mij ook af of de Bivachi geopend zullen zijn, ivm Corona maatregelen. Ben benieuwd of iemand dit weet. Groetjes, Jacqueline
 
Ik vond dit (google translate vertaling):

"After careful and thorough reflection we have concluded that the bivacs cannot be closed because, in the event of an emergency, they represent the only possible point of shelter for mountaineers",explained the President of the Central Shelter Commission Giacomo Benedetti. "We think it is right and proper to remember that the spaces, being small and not sanitized,do not guarantee the adventman the requirements, even minimal, safety, exposing them to the risk of contagion".

"There are bivoocs not at altitude, and there may be hikers who think they can go there,"
added President General Vincenzo Torti during the Instagram live with Hervé Barmasse on Sunday, May 10. The sign explains that the bivou ac ilvocco is unusable and reserved exclusively for the most consetable emergency."
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan