Wandelen vs. Auto rijden.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Volgens het volgende artikel die ik tegen kwam, schijn wandelen schadelijker voor het milieu te zijn dan autorijden, zie:
http://www.gva.be/nieuws/Wetenschap/default.asp?art={B5C3C196-7C4E-4106-AAF3-9A1B1888F358}

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, als er maar niet te veel CO2 in zit).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik had hier al van gehoord.
Goed nieuws natuurlijk, voor "luie" milieu-bewuste mensen. Alleen worden er met een aantal dingen geen rekening gehouden; zoals met de energie die uberhaupt nodig is voor de productie van een auto...
 
En ook grappig dat 180 calorieën meteen vertaald worden in de consumptie van vlees. Er zijn tenslotte ook andere soorten eten die minder energie in de productie vergen.

Marla
 
Goed nieuws! Ik ga gelijk mijn wandelschoenen en ook mijn fietsen verkopen en een SUV kopen!
:)

grtz
Henk
 
Dit dacht ik ook. Als ik een eind ga wandelen, eet ik wat extra boterhammen en neem ik wat koekjes mee. Maar ik ga er niet meer vlees van eten.
Overigens heb ik begrepen dat je per kilometer lopen ongeveer je gewicht in kilo's aan calorieën verbrandt, ongeacht in welk tempo loopt. Mijn hartslagmeter laat calorieverbruik zien en met mijn gewicht gaat die regel heel goed op. Mijn man die veel zwaarder is, verbruikt navenant meer calorieën. 180 calorieën/4,8 km resulteert dan in een persoon van 37,5 kg. Waarschijnlijk verbruiken we dus nog veel meer.

Linda
 
Tja, nu gaat het lastig worden.
Ik hou van wandelen, fietsen en autorijden.
Dus als ik het nu allemaal combineer dan is dat zeker goed voor het milieu.
Met de auto en fietsendrager naar het bos, stuk fietsen en bij een uitspanning even rusten en iets eten/drinken, om vervolgens een groot stuk te wandelen.
Daarna weer op de fiets terug naar de auto en vervolgens met de auto weer naar huis. Dan ben ik dus lekker klimaat neutraal bezig geweest.;-)

Het is maar hoe je het stukje uit de Gazet wil lezen..............

Eric
 
>Tja, nu gaat het lastig worden.
>Ik hou van wandelen, fietsen en autorijden.
>Dus als ik het nu allemaal combineer dan is dat zeker goed
>voor het milieu.

Nee, is niet lastig, want waar het volgens mij eigenlijk om gaat is om eten. Vlees eten. Dus je mag al je hobbies doen, maar dan stoppen met eten... ;)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan