Wandeling in Ardennen Via Ferrate/Hoogte verschil


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Eindelijk ben ik écht actief in Dag wandelingen we hebben al een paar tochten van 30 en 2 van 20 achter de rug :p Jaja het opbouwen gaat lekker.

Zoals de meeste weten wil ik graag gaan bergklimmen maar omdat ik zo jong ben en zo weinig geld heb gaat dit nog niet. Circa 1x per maand ben ik te vinden in de haarlemse klimmuur dit staat niet in vergelijking met de berg klimtechniek maar ik wil toch een goeie rots/muur basis houden.

Nou wil ik volgend jaar zomer naar de Ardennen met een goeie maat van mij. We willen 1 basis plaats ( bivak plaats of goedkope camping) om van daar uit een toch te doen.

Maar nu vroeg ik me af of mensen een plaats weten van waaruit we een route kunnen doen met veel hoogte verschil. Of met een klein stukje Via Ferrate.

Mijn eerste keer Via Ferrate heb ik gedaan via een survival kamp waar de instructeurs mij het princiepe hebben geleerd en daar ben ik toen de hele middag mee wezen oefenen. Dit was enkelt hoog tussen de bomen maar dat oversteek princiepe etc. lijkt me het zelfde? Als het niet zo is hoor ik dit graag want dan lijkt het me niet verstandig dit er tussen door te doen zonder cursus/iemand het mij heeft geleerd.

Maar wie weten een goeie plaats/route met veel hoogte verschil waar we verschillende tochten kunnen doen vanuit 1 camp in de Ardennen. En dat we niet onze tent hoeven mee te slepen.

Erwin

PS: Duitsland of luxemburg kan ook. HEt leifste zo dicht bij mogelijk. En rekening houdent met het budget
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Erwin

Als je lid zou zijn van de NKBV zou je voor ongeveer 5 euro per nacht kunnen overnachten in de berghut (genaamd TUKHUT) van de NKBV in het plaatsje Sy. Dat ligt in de Ardennen. Als je naar de site tukhut.nl gaat zie je daar o.a. een beschrijving van een 6-tal etappes van de GR-57 een LAW die vlak langs deze hut loopt. In het totaal kun je 148 km van deze route die op en af gaat, lopen zonder van hut te veranderen. Met een leuk locaal treintje (niet duur) kun je steeds weer terug naar de hut. Er worden in de hut ook wandelweekends gehouden. Verder kun je daar ook klimmen, weliswaar op dit moment even niet in Sy maar wel dicht in de buurt daar.

In de hut vind je ook een klapper met nog meer wandelingen daarin.

succes

Nico Kloek
 
Interessante link Peter. Vooral omdat ik plots tot de conclusie moet komen dat ik op één van de fotos van Les Echelles naar mezelf sta te kijken. Bizarre gewaarwording.
 
Peter,

Ik ken die ladders. Ze stellen echt niets voor.
Nu is het gebied van de semois wel goed om wat hoogtemeters te maken. De omgeving mag er ook wel wezen.
Een ander voordeel. Het stikt er van de campings
Op deze link staan de ladderjes ook vermeld. Zelfs met zijn waypoints.
Je zou er maar eens verkeerd moeten lopen:7
http://www.hiking.be/nl/hiking/belgium/walking/

Ivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan