Wandelkaart Tierra del Fuego??


Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hola!

Aangezien ik 11-14 Augustus in Buenos Aires moet zijn, hadden Lupita en ik zo maar de gedachte om daar aan vast een dag of 10 naar het zuiden van Argentinië te gaan.
D'r zijn zo rond Ushuaia wel wat leuke dingen te doen, waaronder wat (dag)wandelingen. Maar hoe kom ik aan een fatsoenlijke landkaart van dat gebied? Heb al wat rondgegraven op internet, maar veel beter dan 1:400.000 ben ik nog niet tegengekomen. Iemand een tip?

Groetzels,
Dennis

- Summitvlag op Kaap Hoorn? -
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hey Dennis,

Als ik me niet vergis is er in Nederland een importeur van kaarten van dat gebied. De naam lijkt op 'Alpin trekking', maar dat is het dus niet. Ik kan het nu echter niet zo snel meer vinden.

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in kaarten van die kant van de wereld en als ik me niet vergis zag in hun overzicht ook een kaart staan van het zuiden van Argentinië.

Wellicht dat iemand weet welk 'kaarten-merk' ik bedoel??

Raymond
 
Hoi Dennis,

misschien dat je iets aan deze kaart hebt,

http://www.amazon.com/Ushuaia-Trekking-Map-Nacional-Lapataia/dp/1879568977 (1:50.000)

Verder is het tegenover Ushuaia gelegen Isla Navarino echt schitterend om een trekking van 4 a 5 dagen te maken.

Van 2 treks daar zijn brochures uitgegeven die je, helaas, het best verkrijgbaar in Punta Arenas zijn. Het beschrijft nauwkeurig de trekking Circuito Dientes de Navarino en de trekking Lago Windhond. Schaal van de kaartjes 1:120.000. Wanneer je interesse hebt kan ik ze wel scannen en mailen.

In ieder geval voldoende mooie wandelmogelijkheden daar.

groeten
Marcel
 
Hoi Marcel,

Dat ziet er goed uit! Die kaart kende ik nog niet...
Treks van 4-5 dagen zullen er niet in zitten, dat trekt (sorry voor de woordspeling) mijn vriendin niet. Ze is getogen aan de kust van Ecuador waar de temperatuur zelden onder de 25 graden komt, dus winter in Tierra del Fuego in een tentje...hmmm, nee :)

Ondetussen is vliegticket geregeld. Vertrek vrijdag 8 augustus naar Buenos Aires, en zondag 24 augustus weer terug. Moet 11-14 augustus cursusje geven in Buenos Aires, de rest van de tijd is voor mij :9

Ik zal ook in BA nog een blik werpen voor kaarten...

Groetzels,
Dennis

- Kan niet echt langer blijven in Argentinie aangezien Lupita 8 september in Korea moet zijn, en ik 15 september in Istanbul -
 
Hola!

Wellicht moet je in Ushuaia even langs de 'Club Andino' gaan, die hebben alle informatie over routes en welke er wel of niet begaanbaar zijn.

Ik was er afgelopen jaar half november, toen was er nog veel sneeuw. Wellicht moet je even checken hoe de omstandigheden zijn in augustus.

Het natuurgebied Nahuel Huapi bij Bariloche is ook adembenemend en wat noordelijker dus wellicht wat beter weer, ook El Bolson is waanzinnig mooi!

Veel plezier!
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan