wandelpaden in Zweden


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo,

Ik ben straks afgestudeerd en heb dus veel tijd over. Ik wil een wandeltoch gaan maken in Zweden. Heeft iemand nog een een leuk pad waarover je ongeveer 2 weken doet. Het zou fijn zijn als het niet een al te technische toch is, omdat ik nog zeer onervaren ben. Ik wil graag een tocht maken in een beetje bergachtig/heuvelachtig gebied. Dus als iiemand nog tips heeft hoor ik het graag.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo!
Ik heb hier een trekkingsatlas van de wereld, waar heel wat schitterende tochten in staan. Een ervan is de Kungsleden 'Het Koningspad' in Zweden. Hij lijkt me erg de moeite en je krijgt 'm zelfs in twee weken niet helemaal gelopen. Ik zoek eentje die in april al te doen is in een straal van 1200km rond België... Veel succes!
Groetjes,
Joris.
Visit www.world-travellers.be
 
Was dit nou net niet een tocht waarbij je heel goed moet plannen met eten meenemen, omdat er onderweg niet veel te krijgen is? Misschien nog niet helemaal een tocht voor beginners?

Ik wacht nog even op de mening van iemand die 'm zelf heeft gelopen.
 
Wellicht de Bergslagsleden. Denk bossen, heuvels en stille meertjes en, als het je interesseert, industrieel erfgoed van de vroegere ijzerindustrie. Kaartjes zijn gratis te downloaden: http://www.regionorebro.se/blameny/...ish/naturehiking/hiking/thebergslagtrail.html
Of de Höge Kustenleden (aka High Coast Trail) langs de oostkust bij Örnsköldsvik.
Bij beide paden genoeg natuurschoon maar je bent nooit heel ver uit de bewoonde wereld dus je kunt gemakkelijk de tocht afbreken als het tegenzit. Echte bergen kom je echter niet tegen. De paden staan ingetekend op de Zweedse topografische kaarten. Ik kan de nummers zo nodig even opzoeken.
De Kungsleden is bijzonder populair, zeg maar het Pieterpad van Zweden, en daarom zijn er voor een bergpad vrij veel voorzieningen in de vorm van hutjes waar je kunt overnachten en eten kunt kopen. Maar het landschap is dan wel weer zo ruig dat ik het niet meteen voor een absolute beginner zou aanraden. In elk geval is een goede voorbereiding dan wel nodig.

Gr. Remi
 
Kungsleden kan in de zomer erg erg druk zijn met te veel toeristen. Je moet er van houden. Het zuidelijke deel naar Hemavan is wel wat minder populair en dus minder druk. In de hutten waar je langs komt, is redelijk wat eten te krijgen zodat je niet al te veel mee hoeft te sjouwen.
Een alternatief voor de Kungsleden is de Padjalantaleden, ook redelijk bezocht maar wat mij betreft toch iets mooier er rustiger.

russian_nomad
Twan
 
Hallo,

Ik wandel en kampeer al jaren in Zweden en voor mij zijn er geen slechte route's.
Meestal gaan we zo maar ergens heen in de buurt van meren en rivieren (het is moeilijker om zonder te vinden).
Het is er overal echt schitterend en in alle jaargetijden, pas echter wel op in de winter, overal in Zweden.
Wildkamperen is in dit land echte geweldig, je kunt er echt overnachten zonder op te moeten letten voor eventuele ambtenaren o.i.d.
Voor mij echt het enige land binnen duizend kilometer waar je alles kunt doen en geen camping hoeft te zoeken.
Water kun je overal drinken uit de grote meren en rivieren.
Toerisme is er echt erg dun gezaaid, je zult er weinig tegen komen.
De mensen zijn er erg vriendelijk, we hebben wel eens eten geruild bij mensen die in de bossen wonen, en anders kun je het wel plannen langs kleine dorpjes.
In elk klein gehucht is wel een ica te vinden (supermarkt)

Veel plezier !!

Jan Huizing


p.s. voor foto's zie: http://www.janhuizing.nl/outdoor/outdoor.htm
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan