Wandelroute door Sarek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

Erik

Guest
Hallo buitensporters,

Volgend jaar wil ik een trektocht maken door Zweeds Lapland (Padjelanta en Sarek). Wie weet een mooie route door Sarek van ca. 1 week, van Staloluokta naar Kvikkjokk? Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt !
 
Voor een week van Staloluokta naar Kvikkjokk heb je niet veel meer keus dan vanaf het startpunt in oostelijke richting te lopen, als je tenminste in Sarek wilt wandelen. Dan naar het zuiden achter het massief van Tarrekaise. De beste periode is de tweede helft van augustus en begin september. Er zijn minder muggen, er is minder water. Bij Kvikkjokk moet je dan overigens een rivier oversteken, dat kan alleen per boot. Je moet de aandacht kunnen trekken van iemand op de andere oever, dus het kan handig zijn om een fluit mee te nemen.
Een alternatief kan zijn om juist naar het zuidwesten te lopen, naar Sulitelma. Via de meren Pieskehaure en Vaimok loop je weer naar Tarradalen. Je kunt de rivier op meerdere plaatsen oversteken, bijvoorbeeld via een brug noordelijk van Tarrekaisestugan en een brug bij Njunjesstugan. Dan volg je de Padelantaleden weer naar Kvikkjokk. Ook dan ben je weer afhankelijk van boottransport. Houd er rekening mee dat het reguliere boottransport ongeveer op 12 september stopt. Informatie daarover kun je in Kvikkjokk krijgen voordat je start.
 
Hallo je berichtje gelezen (wel wat laat mischien). Ik ben vorig jaar in Sarek geweest. Met 4 man vanuit Suorva (ten noorden van Sarek) Begin september was ideale tijd geen muggen. In Suorva kun je overnachten en na afloop een sauna nemen. Je kunt je auto over de dam parkeren en daar begint een route begin als pad herkenbaar en na een dag kom je bij een brug die je overgaat en je bent in Sarek. Wij zijn hier maar 4 dagen geweest maar indrukwekkend met snachts het noorderlicht en zeer wisselend weer.
Voor zover ik weet gaan er maar weinig vanuit Suorva maar dit is zeker een optie.

gr. Bram
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan