wandelroute in Scandinavie


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal

Ik wil deze zomer me weer eens lek laten prikken in het Noorden, dus weet iemand nog een leuke wandeling in Scandinavie? Zo rond de 150-200km, het liefst niet al te noordelijk en een beetje afwisselend (maar dat zal wel lukken daar). En niet al te grote hoogteverschillen (bergen beklimmen doen anderen maar).

Iemand nog suggesties?

Alvast bedankt

Arjen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


In noord zweden loopt de kungsleden. Zelf nog nooit gelopen, maar het schijnt een behoorlijk bekende tocht te zijn. Ook in delen te lopen.

Veel succes!
 
Hoi

Bedankt, maar die kende ik al. Ik heb al 2x in die buurt wat gelopen Hij is me wat te lang (400km). Zoals ik al zei zoek ik iets korters (150-200km) en ik hou er niet van om een stukkie van een route te lopen

Groet Arjen
 
Hoi Arjen,

Ik ga deze zomer naar Noorwegen. Gaan wandelen in het Nationaal natuurpark de Hardangervidda. Misschien dat je dat kent?
Ik verwacht er veel van en de natuur moet er fantastisch en schitterend zijn, dat hebben ze mij toch vertelt!
Het is een wandeling van ongeveer 14d en ongeveer je opgegeven afstand.
Hopelijk ben je hiermee toch al een klein beetje verder op weg geholpen.
Met vriendelijke groeten

stefan :)
 
voor de voledigheid van de site ?

Padjelanta-leden?? 180 km, niet vreeselijk zwaar, 10 dagen mooi en afwisselend wandelen... (minder druk dan de Kungsleden)
Wel voor tien dagen alle eten meeslepen (maar dat hoort zo of niet ?)

Voor als het iets meer mag zijn kan je ook het nabijgelegen Sarek Nationaal park intrekken (zou ik niet doen indien je voor de eerste maal een langere autonome tocht maakt, meer voor gevorderden :9 )

http://www.internat.naturvardsverket.se/documents/nature/engpark/eparkdoc/epadjel2.htm

http://geocities.com/Yosemite/Rapids/6355/padjelanta/map_padjelan.html


Japatta De Van Lapland Houdende...
 
Inderdaad een mooie tocht. Maar bij mij wassie 150km en je kunt in Staloluokta nog enige boodschappen doen (2 kleine winkeltjes met zelfs wat buitensport eten.
Maar het zelf eten meenemen is uiteraard wel leuker :)

Groeten Arjen
(die deze september 125km gaat kanoen door Sjaunja, en hoopt (behalve m'n tochtgenoot) niemand anders tegen te komen).

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Hoi Arjen,

Ben zelf nogal verslaafd aan het Sörmlandsleden (door Södermanland ten zuiden van Stockholm (www.sormlandsleden.se)), maar dat is 1000 km dus wellicht niet helemaal wat je zoekt.... Vond onlangs het "Höga kusten leden", langs de Hoge Kust (UNESCO-gebied), 127 km kustpad vanaf de Högakustenbrug tot aan örnsköldsvik (aan de Oostkust, iets boven het midden). Waarschijnlijk wel wat geklauter maar lijkt me erg goed. Ben van plan dit eind van de zomer te gaan doen dus kan je nog geen eigen info geven. Meer informatie bij de VVV in örnsköldsvik.

/Hans, Stockholm.
 
Avé!

Wat dacht je van de Lofoten. Prachtige eilanden en als je mazzel hebt ook nog walvissen. Muggen vallen mee, maar het klimaat is afwisselend. Beste tijd juni juli.
 
het is niet meer nodig,

maar voor de geïnteresseerden, wij doen dit jaar een 7 daagse trek door saltfjellet (net boven de poolcircel, in noorwegen, bij Bodo) en 2 korte trekkings op de lofoten. :9

verslag en foto's volgen zeker!

http://www.brentdhooge.com voor de planning

groeten
 
Hoi.

Ik ben ook wel eens op Saltfjellet geweest (2 x 4 dagen). Mijn tip: neem je hengel mee. Er zit errug veel vis. Van de zomer ga ik weer daarheen of naar Børgefjell. We zien wel.

Als het op Saltfjellet erg veel geregend heeft, moet je erop rekenen dat je wel wat moet waden hier en daar. Kleine stroompjes worden zo groot dat je er niet meer overheen kunt springen.

Groeten,

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan