Wandelroutes Nieuw Zeeland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

We hebben een reis naar Nieuw Zeeland geboekt en willen daar een aantal trekkings gaan maken en ik zou wel wat tips kunnen gebruiken.

Dit is wat we ongeveer zoeken:
- alleen het Zuider eiland
- treks niet van te voren hoeven boeken. Hoogstens terplaatste op de dag van vertrek.
- Verder willen we kamperen
- een trek van een ruime week maken, een paar treks van een dag of 4.
- ze moeten bloedmooi zijn :)

De meeste 'great tramps' vallen al af omdat ze vantevoren geboekt moeten worden. Op dit moment hebben we onze aandacht gericht op
- routeburn track
- greenstone track
- mavora lakes
Deze 3 aan elkaar geknoopt moet in ongeveer 9 dagen kunnen.

- hollyford track
- Pyke - Big Bay Route (5 dagen)
Deze 2 aan elkaar moet in ongeveer 10 dagen kunnen, maar die 2e zou wel eens te zwaar/moeilijk kunnen zijn.

Dus.. heeft iemand nog adviezen die wat in deze richting gaan?

Nico
 
Nico,

Een antwoord, maar een echt naast de kwestie.
Zag bij Google dat je kaartmateriaal zoekt van Nieuw zeeland. Onderstaande site verzamelt 'linken' met kaartmateriaal (tot zelfs bv de opstelling van de legers bij de slag van Waterloo). Ook nieuw zeeland is goed vertegenwoordigd. Helaas het merendeel van de kaarten heeft geen 'wandelschaal'. Toch kan er hier en daar in de down-load zone een kaart geplukt worden of na registratie nogal wat coordinaten van plaatsen
http://oddens.geog.uu.nl/index.html
Misschien heb jij (of anderen) er iets aan.

Ivo
 
Hoi nico,

ik ben "enige" tijd geleden gedurende 2.5 maand over de meeste "bekende" wandelroutes op het zuidereiland gewandeld, nl. in 1996, alweer even terug dus. Ik herinner mij een prachtige wandelroute in de nelson lakes n.p. (ik weet niet meer de naam van de route, maar er is in ieder geval ergens in het afgelopen jaar geloof ik in een artikel over nz in op pad over geschreven). Verder de Keppler Track (4d) nabij Te Anau is een mooie route en best goed te doen. De Abel Tasman track in het gelijknamige park natuurlijk, poepiedruk, (en een great walk) maar wel heel erg mooi, voor het kustlandschap erg de moeite waard. Zoals je al aangaf de Routeburn is een megatopper, echt een prachtige route door alpien terrein maar ook weer een G.W. en dus druk. Ik ben (helaas) niet in het Mount Cook n.p. geweest, maar het moet er enorm ruig en indrukwekkend zijn. En oh ja, een andere pittige maar naar het schijnt erg mooie track is die in het Arthurs Pass n.p., niet geweest (het regende destijds met bakken) maar ook erg ruig en mooi, echter niet te onderschatten met slecht weer (niet geringe risico's tav plotseling stijgende rivieren agv hevige regen, waardoor je een paar dagen in een hut moet wachten tot de route weer passable is. Als je op www.nieuwzeelandplein.nl en dan onder zuidereiland kijkt, vindt je nog meer tips. Ik weet niet hoe lang jullie gaan, maar er is zo ongelofelijk veel te zien en te genieten, aan drie maanden had ik bij lange na niet genoeg (ik denk aan 6 ook nog niet), dus lees je zeer goed in, onderzoek alle opties, surf "alles" op internet af wat je kunt vinden en geniet vooral met overvolle teugen. Heel veel wandelplezier gewenst! (zoals je merkt ben ik zelf laaiend enthousiast en ik hoop dat ik gauw weer eens terug kan).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan