wandelroutes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
beste mensen, ik ben nieuw hier, en wil graag wat meer informatie over wandelroutes. ik ben eigenlijk nog niet echt lang bezig met wandelen, en heb dus ook geen idee hoe ik aan routes kan komen.

ik lees al wat meer over GR routes of zoiets. hoe kan ik hieraan komen. staan deze op internet, of moet ik daarvoor speciale kaarten kopen?

ik hoop dat iemand me verder kan helpen. misschien heeft ook iemand nog wat tips over leuke gebieden. in de vogezen ben ik geweest, maar wil ik graag nog een keer terug, en ik ben vanplan om in eupen een paar dagen te gaan trekken in dec.

alvast bedankt.

groeten Bram
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Bram,

de zgn GR routes zijn routes die internationaal zijn vertakt, GR staat voor Grand Randonnee wat zoiets betekent als "grote wandeling", in het nederlands aangeduid met LAW (Lange Afstands Wandeling). Deze zijn normaliter gemarkeerd met Poolse vlaggetjes (Wit/ Rood) en in Nederland worden deze onderhouden vanuit de Nivon (oa, wij van de scouting doen ook wat met de markeringen (en nee, niet der afslopen...)). Zelf haal ik meestal route boekjes bij bv de ANWB maar ook de betere boekhandel heeft deze in zijn arssortiment. Ook kun je via de lokale vvv (van de bestemming dan he) informatie aanvragen over lokale routes en vaak hebben ze er ook info over GR routes die langs komen.

Hier: http://www.nivon.nl/wandelen/index.htm vind je een boel routes in Nederland, voor het buitenland zoek je het beste even met een searchengine.

Succes en wandelze.

B@s

Nog een aardige site http://members.home.nl/vvboerdonk/GR_kort.htm
En nog een mooie site over de gr5 http://www.polle.net/ton/santiago.htm
 
Bram,
vul jouw profiel iets meer in.
Belg? Nederlander? provincie?
Het helpt om soms gerichter te verwijzen naar...
bv outdoor-zaken met een uitgebreidde boekenkast waar je gr-gidsen kan kopen. Kaart is dan meestal niet nodig. Gr-gidsen kunnen ook via internet besteld worden.
Internet is handig om een gebied uit te zoeken waar je zou willen doortrekken. Dan koop je (als je gn GR wil lopen) kaarten van dat gebied waarna het plannen kan beginnen. Er is altijd wel een reisverslag te vinden op internet wat je evt kan aanpassen naar eigen wensen. Of je gooit wat specifieke plaatsbenamingen, bergtopjes door Google en je maakt zo je eigen route. Op deze site is al het een en ander te vinden. Enkele plekken waar je kan zoeken
http://www.hiking-site.nl/links.php
http://www.hiking-site.nl/routes.php
http://www.hiking-site.nl/schrijfblok.php

Ivo
 
Hoi Bram,

Snuffel eens rond in de kaartenhoek van een buitensportwinkel. Daar zouden ze wel leuke boekjes op voorraad moeten hebben. Er zijn ook routes van een paar dagen in Engeland en Schotland die leuk zijn om te wandelen zoals bijv de Dales Way, West Highland way, Coast to Coast, North York Moores way.

Groeten,

Linda
 
heej mensen heel erg bedankt voor alle info. ik ben echt blij dat ik me heb aangemeld bij jullie site, vooral ook omdat ik het idee heb dat iedereen je hier wilt helpen.

ik was eigenlijk van plan om in dec. ergens te gaan lopen in eupen, maar mijn vrienden kunnen niet. zijn er misschien mesen die dit ook van plan waren? misschien dat we dan iets kunne afspreken.

ik ben 21 jaar oud, en zit op het CIOS in sittard. hier heb ik als hoofdkeuze buitensport. misschien mensen die het leuk vinden om met mij mee te gaan.

ik hoor het wel. groeten Bram
 
Ha Bram, eupen zit er voor mij niet in maar ik ga waarschijnlijk een stukje van het pieterpad lopen (http://www.pieterpad.nl/) in je raad het al die komt door Sittard... :)

Eupen, das een leuk stukje om rond te wandelen.

Maar misschien kom ik je nog eens tegen onderweg...
 
Bram, om het even over Eupen te hebben.
Topogidsen kan je op verschillende plaatsen via internet bestellen
bv http://www.ngi.be/NL/NL1-3-2R.shtm geeft een overzicht van beschikbare gidsen voor Belgie. Hou er rekening mee dat sommige gidsen in het frans zijn (bv de gr 573). Stafkaarten zijn dan overbodig.(waar de gr-paden trouwens niet staan ingetekend)
Dit is wel het geval voor sommige touristische kaarten bv
http://www.ngi.be/tour/jsp/NL1-3-2D.jsp?map=TOE.0001
Hier vind je zeker wat bruikbare suggesties om een ardennentocht uit te stippelen
http://hiking.be/nl/hiking/belgium/trekking/
Verder zijn er enkele ardennen trektochten in boekvorm verschenen.
Hoewel ik vrees dat de meesten uitverkocht zullen zijn.

Ivo
 
He hoi Bram,

kijk ook eens naar de wandelpaden/GR paden tussen grofweg Hamoir en La Roche en Ardenne. Met name rond Sy en net na Bomal tot Durbuy heb je prachtige paden,Zeker zolang je bij het rivierdal van de ourthe blijft. En ook na Hotton tot een eind voorbij Marcourt is prachtig. Boven Bomal is een schitterend uitzichtpunt te vinden, vanuit het dorp zo te zien vanwege het kruis dat daar op de rots staat. .(kijk ook eens naar het Ainedal aldaar, zijdal van ourthe) Daarbuiten vindt je lieflieke weiden, prachtige bossen en verstilde schilderachtige dorpjes.

Openbaar vervoer is daar middels bus/trein redelijk tot goed te benutten. (bv treinstations Hamoir, Sy, Barvaux, Hotton) De paden zijn goed beloopbaar en ook interessant om te lopen. Stevig klimmen en dalen en soms best stijl. Eén nadeel, midden in zomer tijdens de bouwvak vakantie kan het met name in de plaatsjes zelf erg druk zijn. Het lopen is daar ook goed met kayakken te combineren. Zo liepen wij van de zomer met allerlei omwegen van Bomal naar Durbuy en keerden we terug met de kano.

:+ groetjes van Juupje
 
goed mensen, ik denk dat ik de komende jaren wel weer genoeg routes gekregen heb van jullie.

ik ga maar eens snel wat routes uitstippelen. maar zijn er nog mensen die ergens in dec. begin jan. mee willen naar eupen? flink doorwandelen en niet altijd over de paden?

laat het me maar weten
 
Hey Bram,

Ik heb eigenlijk precies dezelfde plannen als jij. Ik kan alleen niet gaan tijdens de kerstvakantie. Ik ben 22 jr heb ook het cios in sittard gedaan en ook hoofdkeuze buitensport. Lijkt het je wat dan stuur eens een mailtje!

Groeten,
Jeroen
 
heej jeroen, das leuk om te horen.

misschien kunnen we wel een andere keer afspreken dan, maar ik zat er eigenlijk aan te denken om 7-8-9 jan. te gaan. maar ik zal het in iedergeval onthouden. lijkt me wel leuk.

groeten Bram
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan