Wandelroutes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allen,

Ik heb via deze site enkele wandelroutes gevonden welke enkel uitgestippeld waren met coördinaten (buurt van Montherme in de Franse Ardennen).
Nu ben ik naar meer van zulke uitgestippelde routes, in de Franse en Belgische Ardennen, op zoek.
Bestaan hierover goede sites of is er in de handel goede lectuur omtrent dit onderwerp te vinden?

Bedankt, Wim
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Wim,

Bij veel van de nieuwere gidsen van Lannoo (zie ook de boekrecensies op deze site) zijn vaak de GPS-coordinaten van enkele markante punten in de route opgenomen. Zelf vind ik dat veel prettiger dan een complete track, omdat je niet continu op je schermpje gaat kijken of je nog wel goed loopt. Wel zo handig als je ook nog van de omgeving wilt genieten :)

Raymond
 
t hangt er beetje van af hoe lang je je routes wil maken.

op www.escapades.be kan je een aantal tochten vinden (zowel voor mountainbike als te voet)
op www.wandelenarco.be kan je een kleiner aantal terugvinden
op http://hiking.be/nl/hiking/ staat er ook een lijstje

dagtochten via gr-paden zijn terug te vinden op http://grsentiers.org/grtrain.htm (je kan de boekjes eventueel ook via deze site bestellen)

verder zijn er in verschillende gemeenten wandelnetwerken. op websites van gemeenten kan je soms wat info terugvinden, en normaal gezien zijn er kaarten beschikbaar waarop deze routes ingekleurd zijn. een voorbeeldje is viroinval (gekend van mariembourg, nismes, le fondry des chiens, stoomtreintjes, ...) http://www.viroinval.be/xml/page.html?IDC=24352&IDD=33016&LANG=fr

op http://ngi.be/NL/NL0.shtm kan je bij toeristische kaarten topografische kaarten met ingekleurde wandelroutes terugvinden (en bestellen) (ook wandelgidsen zijn beschikbaar bij het ngi)

hopelijk heb je hier iets aan
Luk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan