Wandelschoenen - irriterende spier


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Als ik een tijd je met hoge wandelschoenen heb gelopen dan gaat de spier die achter het botje dat aan de buitenkant van de enkel uitsteekt van mij irriteren. Volgens mij (met internet kennis) is dit de peroneus spier.

Volgens mijn dokter komt dit omdat die spier bij mij vrij hoog ligt. Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand wat hier aan te doen is (eventueel watten in de schoen oid om irritatie tegen te gaan?).

Hoop dat iemand een oplossing heeft..

Groetjes,
Frank
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

een kant en klare oplossing heb ik niet. Als het inderdaad de peroneus longus betreft kan het ook aan je voet zelf liggen. Deze spier hecht namelijk aan de onderkant van je voet vast aan het bot. Een ander zooltje dat beter dempt zou dus al een hele verbetering kunnen zijn.
 
Watten of zo gaan volgens mij je probleem alleen maar erger maken omdat je de bewuste spier daarmee nog minder ruimte geeft dan ze nu al heeft. Als ik jou was zou ik eens een orthopedische schoenmaker aanspreken - d.m.v. een leest kan een schoenmaker je schoen normaal wat oprekken in een aantal richtingen.
 
Hi Frank.

Mmhh.
Als pleeg denk ik dat watten niet helpt.
In tegendeel. Door het op te vullen maak te de belasting op de spier alleen maar groter.
Om verpleegkundig advies via postings te geven ben ik altijd heel terughoudens omdat dat ook meer kan schaden dan kan baten maar misschien is het gewoon day je voeten en dan die spier moet wennen aan de schoen. Dan zou ik heel rustig inlopen.
Eerst een paar daen 1 uurtje aan, dan een paar dagen 2 uurtjes maar nooit zolang totdat je de pijn grens hebt bereikt,

Misschien help dat.

Greetz.

Pjotr
 
Ik had enkele jaren geleden het idee dat ik altijd 'door' mijn voeten liep, alsof ik na een tijd een soort betonblokken had ipv voeten.

Ik ben op advies van iemand naar een podoloog geweest die mijn loophouding heeft gecontroleerd en bijgesteld dmv van kleine inlegzolen. Sindsdien wandel ik opmerkelijk vlotter.

Je loophouding veranderen betekent een andere belasting van spieren en gewrichten. Misschien eens de moeite waard om het te laten checken ...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan