wandelstokken gecombineerd met sonde/probe/sonderstok


Ha!

Ik ben op zoek naar wandelstokken, die gecombineerd zijn met een sonde/probe/ sondeerstok. Ik weet dat ze er zijn omdat ik ze weleens gebruikt heb maar kan ze niet vinden. Iemand?

Hgr,

Roel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ik ken alleen de Black Diamond Carbon Probe Ski Pole, maar ik weet niet of dat die nog gevoerd wordt.

  • Adjustable carbon/aluminum shaft
  • Low-profile FlickLock Pro locking mechanism
  • Freeride Serie grip with dual-density rubber
  • Integrated 182cm probe
  • Powder baskets included


 
Hier Marc. Ik lees dat de leki net als een sonde werk met een aantal segmenten met stoel. De totale lengte is ook te kort. 135 is bij mijn weten tekort en je zit dan met de et sneeuw teller die je er af moet halen. Die van bdel is speciaal als sonde bedacht en lang genoeg.
 
Ze bestaan dus nog steeds, goed om te weten.

135cm is toch de lengte die je hebt bij het gebruik als wandelstok?

Ben inderdaad ook benieuwd naar de lengte wanneer in gebruik als sonde. En welke lengte is er eigenlijk nodig voor een goede 'sondeer'?
 
Yes thanks

Heb een lawinecursus gehad bij de NKBV, zeker iets om aan te bevelen. Maar niets over de lengte van een probe. Maar dat zullen de fabrikanten wel weten.
 
De theorie was wel goed, van iemand met veel ervaring. Maar echte praktijk natuurlijk niet. Als je georganiseerd gaat ssw-en of tourskieen, dan leggen de gidsen dit natuurlijk wel uit. En daar heb je veel meer aan.
 
Heb die cursus ook gedaan, en die is best goed. Praktijk is natuurlijk lastig, hoewel er best wel eens events zijn met het zoeken naar pieps op het strand en zo.

Probes heb je toch al gauw 2.5 tot 3 meter van nodig, en het liefst dun, dus ik vraag me af of een wandelstok/probe combi wel zo optimaal is.
 
Ik ga nooit georganiseerd zoiets doen. Ik hoef trouwens ook geen uitleg over pieps en probes. Vooral het "voorkomen" aspect vind ik belangrijk. Maar misschien moet ik ook eens beginnen met zo'n theorie lesje.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan