wandelstokken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gerda

Guest
hallo,

ik weet dat Leki wandelstokken het beste zijn, maar houdt dat in dat die van bijvoorbeeld Wildebeast niet goed zijn?
Ik zit een beetje met de kosten...
En als ik dan wel Leki stokken koop, zijn de Makalu-versie dan goed genoeg?
Dat zijn wel telescoopstokken, maar verder zit er niks extra's aan, bij mijn weten. Op de Wildebeaststokken zit nog schokdemping, voor dezelfde prijs. Zijn beide rond de 30 euro.
Vrijbuiter heeft ook eigen merkstokken, voor 11 euro. Op vertrouwen?!?

Mijn vraag is eigenlijk: als ik dan toch niet heel veel geld ervoor (over) heb, kan ik ze dan maar beter helemaal niet kopen, of is iets beter dan niets? Zelfde met overweging om voor komende loopvakantie slechts twee stokken aan te schaffen voor mij en mijn lief: om de beurt met twee of allebei met één stok lopen is beter dan niets?!

Ik las hier ergens dat het heel gevaarlijk kan zijn als je stokken door slechte kwaliteit ineens in elkaar schuiven. Hierdoor zou je ernstige blessures kunnen krijgen.
Maar ik ben niet van plan met mijn laatste krachten nog wat metertjes te maken, waardoor mijn eigen spieren het plotselinge ineenschuiven niet meer kunnen opvangen (als het mechanisme het begeeft, zal de stok niet zo snel inkorten dat de reaktie van spieren het niet bijhoudt, tenzij de spieren ernstig vermoeid zijn, lijkt mij)
Functie van wandelstokken zou voor mij slechts lichte ontlasting en hulpje bij het houden van evenwicht zijn, níét een klimtool of middel om betere prestaties te leveren...
Ook op heel dure Leki stokken met telescoopmechanisme zou ik nooit durven vertrouwen, dus die blessures: dat valt waarschijnlijk wel mee. Of onderschat ik het geheel en begeef ik me echt op gevaarlijk terrein met goedkopere stokken?

wie helpt mij dit risico inschatten?
(het risico dat de stokken niet jaren meegaan en na drie wandelvakanties 'lam' zijn, ben ik dus wél bereid bewust te nemen)
groet, Gerda
 
>Ik las hier ergens dat het heel gevaarlijk kan zijn als je
>stokken door slechte kwaliteit ineens in elkaar schuiven.
>Hierdoor zou je ernstige blessures kunnen krijgen.
>Maar ik ben niet van plan met mijn laatste krachten nog wat
>metertjes te maken, waardoor mijn eigen spieren het
>plotselinge ineenschuiven niet meer kunnen opvangen (als het
>mechanisme het begeeft, zal de stok niet zo snel inkorten dat
>de reaktie van spieren het niet bijhoudt, tenzij de spieren
>ernstig vermoeid zijn, lijkt mij)
>Functie van wandelstokken zou voor mij slechts lichte
>ontlasting en hulpje bij het houden van evenwicht zijn, níét
>een klimtool of middel om betere prestaties te leveren...
>Ook op heel dure Leki stokken met telescoopmechanisme zou ik
>nooit durven vertrouwen, dus die blessures: dat valt
>waarschijnlijk wel mee. Of onderschat ik het geheel en begeef
>ik me echt op gevaarlijk terrein met goedkopere stokken?

Hoi Gerda,
Een wandelstok gebruiken om op je tandjes het laatste stukkie te lopen heb ik zelf nog nooit gedaan. En was dat ook niet van plan ooit te gaan doen trouwens ;) . Theoretisch gezien zal je als je uit vermoeidheid op de stokken steunt en zo'n ding schuift in nog altijd genoeg kracht overhebben om te voorkomen dat je valt.

Je schrijft over een hulpje bij het evenwicht: en DAT is nu juist de situatie waarin je dus niet wilt dat dat ding gaat inschuiven. Je bent toch al uit balans en gebruikt de stok als hulp, als die dus gaat schuiven raak je een tikkie meer uit balans in de richting waar je al heenviel. Dat tikkie is ws precies genoeg om te zorgen dat je je zwaartepunt niet meer boven je steunvlak gaat krijgen en je plat gaat......

Zelf heb ik 2 Leki Makalu's, al jaaaaaaren (net als Carl). Niet stuk te krijgen! Ik heb geen vering/kurken handvat/statief of wat dan ook, gewoon het goedkoopste model en dat bevalt al jaren uitstekend.

Succes met je keuze!
Petra
-zou dus gaan voor een goedkope uitvoering van een degelijke stok (Leki/Komperdell).
 
Gerda,

Ik kan me aansluiten bij Petra: ook ik heb al jaren goedkope Leki's en die gaan al heel wat tochten in de Pyreneeën mee.

De stokken van mindere kwaliteit zijn vaak ook zwaarder en dus niet echt fijn om mee te lopen. Iets om in je achterhoofd te houden.

Raymond
 
Dag allemaal
na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt: heb me een paar Leki Super Makalu cortec aangeschaft: kurken handvat met schuine positie tov stok (ook nog te verstellen), zachte polsbandjes en schokdemping in drie delen..

Helaas is het weer er niet naar om ze nu al te gaan proberen (Holterberg oid...), maar ben er nu al blij mee.

Een tip voor de geïnteresseerden: Intersport Groningen had ze in de aanbieding, tien eurootjes korting! Ze verkopen de duurdere modellen niet zo goed, vandaar nu afgeprijsd. Misschien ook elders in het land?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan