Wandeltocht in Groot-Brittannië


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Kunnen jullie me misschien helpen om mijn keuze makkelijker te maken? Volgend jaar, waarschijnlijk eind juni, hebben we zin om weer eens een wandeling te maken in Groot-Brittannië. Er moet onderweg mooie natuur te zien zijn, weinig lopen op asfalt en wegen, maar de tocht moet ook voorbij dorpjes of pubs komen om daar wat gezelligheid van mee te krijgen. Ik ben niet dol op eindeloze modderpartijen. Lengte van de tocht is in de orde van een week. Het liefst moet het pad enigszins bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Ik heb al 2 keer de West Highland Way gedaan, de Dales Way, de Southern Upland Way en de Cleveland Way. Mijn man heeft al wel eens de Coast to Coast gedaan en heeft voorgesteld om daar het westelijke gedeelte van te doen omdat dat erg mooi is. Verder heb ik mooie foto's gezien van Offa's Dike path in Wales. Kom je op dat pad nog wat pubs tegen?

Welk pad zouden jullie me aanraden?

Groeten en alvast bedankt voor het meedenken,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Linda,
Veel Engelsen vinden de Pennine Way , al is het maar een gedeelte, toch de "moeder van alle paden". Maar ik weet er weinig over. Dus dat mag je zelf uitzoeken!
Een leuk stukje pad is de South Downs Way, prachtige uitzichten over zee, plenty pubs onderweg en alleen wat mensen op zodag in de buurt van parkeerplaatsen. Dit pad is ook goed te combineren met een bezoek aan Londen.
Groeten
Boelo
 
Welk pad zouden jullie me aanraden?

Hay,

Ik heb bar weinig ervaring en kan dus niet heel veel aanraden eigenlijk. Maar ik wil (later als ik groot ben) echt nog eens (een deel van) de Pennine Way doen, want die roept me alsmaar.

Ik heb wel in Wales de Usk Valley Walk (UVW) gedaan. Een relaxte wandeling, met net iets teveel towpath naar mijn zin, maar dat valt te overbruggen door met een narrowboat mee te liften. :) Geen waanzinnig hoogteverschil, bar weinig kilometers voor een week (75 dus), maar des te meer ruimte voor uitstapjes bezijden de UVW. Vooral het gebied ergens halverwege bij Crickhowell is een mooi stuk om een paar dagen de tent neer te pinnen en te verkennen.

Table Mountain en de heuvels erachter is een dagtrip waard, net als het Craig y Cilau nature reserve, dat zijn hoogland kalksteenkliffen. Daarbij komt, dat in Crickhowell waar de UVW dus langskomt een buitensportzaakje zit en je er alles vindt wat je hikerhartje begeert.

Voor velen van de hikingsite is het vast een tamme wandeling, maar als je eens niet zo heel heftig wilt, maar gewoon een lekkere vakantie waarin je wel met je huis op je rug loopt en makkelijk naar/van begin-/eindpunt te OV-en is, dan raad ik deze van harte aan.

Foto's staan op mijn site, ehh, hierzo: http://85.17.220.100/~anna/pagepics/webalbum/wales2007/
 
>Wel kan ik je de Spey-Side Way aanbevelen.
>Is heel mooi.

Mijn man is een liefhebber van whisky, dus dat past ook wel in dat gebied. Ik zal het pad eens gaan onderzoeken. Kunnen we ook eens zien waar de Spey cast van het vliegvissen vandaan komt.
 
Als je in Banff begint en 2 dagen langs de kust naar de Spey loopt, kom je ook langs foto quiz 58.
Vanuit Spaybay dan gewoon de route volgen naar Aviemore.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Ik moest het even opzoeken, maar een towpath is een jaagpad.

De Pennine Way trekt mij ook wel aan om ooit nog eens te doen, maar ik denk dat er mooiere/meer afwisselende routes bestaan. Daar ben ik wat meer naar op zoek.

Linda
 
In de nieuwste Op Pad stond een artikeltje over het South West Coast Path. Dat zag er best erg mooi uit. Het is alleen wel een vrij populair pad, dus in de zomer vast aardig druk. Anders de Cambrian Way in Wales http://www.cambrianway.org.uk/. Ik heb geen van beide paden ooit gelopen overigens, maar die Cambrian Way leek me wel erg mooi. Als je in een week een pad ook helemaal wilt lopen is misschien de Cateran Trail vlak boven Perth wel iets, maar die vind je vast niet afwisselend genoeg (aangezien je de Pennine Way ook al 'niks' vindt :))

Groet
Harold
 
Hallo Linda,

Een leuke, met pubs, is :

The Cumbria Way

Van Ulverston (goed bereikbaar met trein) naar Carlisle (ook goed bereikbaar met trein) ca 112 km. Met van alles wat:

- Spectaculair Lake District
- vele zij uitstapjes, top beklimmingen etc mogelijk
- veel pubs

Enkele hoogtepunten

- waddenkust bij Ulverston (stadje van Laurel en Hardy)
- Coniston Water , prachtig meer met heerlijk Engels dorp, en Pubs
- Landgoed van Beatrix Potter bij Tarn Hows
- Great Langdale, met Wainwrights stam kroeg en Langdale Pikes en natuurlijk met de beroemde fellwakers en climbing bar in Old Dungeon
- Stake pass een eeuwen oude packhorse verbinding en een van de mooiste wandelpassen van Lake Districk
- Derwent Water en Keswick met Osprey Centre en Castlerick Stone Circle
- Skiddaw House : een van de mooiste en eenzaamste YH van Engeland
- Carlisle: Romeins en Middeleeuwse vestingstad en eind punt van de beroemde Settle - Carlisle railway

Hoewel geen echte bergtocht toch een pittige tocht met veel hoogte punten en weinig bog-hoppen of peat tramping. Tocht is uitgezet door Ramblers Ass. en derhalve geen national trail. Een echte aanrader.

enkele links:

http://www.thecumbriaway.info/

http://www.walkingpages.co.uk/trails_paths/LDP_cumbriaway.htm

http://www.langdaleweb.co.uk/framesets/framesetODG.html

http://www.yha.org.uk/find-accommodation/the-lake-district/hostels/Skiddaw_House/index.aspx

MVG

Rolf
 
Die Cumbria Way klinkt erg goed. Ik zal hem eens onderzoeken. Dat weinig boghoppen trekt me ook wel aan. Dat is ook geen hobby van me, hoewel het een stuk beter te doen is nu ik waterdichte schoenen heb.
 
Die Cambrian way ziet er ook interessant uit. Ongemarkeerd, dus meer uitdaging dan normaal. Mijn ervaring is dat je dan behoorlijk langzamer gaat omdat je steeds op de kaart moet checken. Maar het is wel leuk.

Ik ben overigens niet zo negatief over de Pennine way, hoor. Mijn man is degene die meer iets sceptisch is en denkt dat het weinig afwisselend is. Ik zou hem ooit nog wel eens willen doen. Nu ben ik op zoek naar een route waar we allebei zin in hebben.
 
Ik zou zondermeer voor de Pennine Way gaan. Ook omdat ik deze zelf heb gelopen en ik het echt helemaal leuk vond. De route is prima op te splisten in 3 weken, South, Central en North. Allemaal met hun eigen mooie stukken erin. Kijk voor wat fotoojes eens op:

http://www.mijnalbum.nl/Album=QV4YSCM7

Succes met maken van een keuze!

groet, Martijn
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan