Wandeltocht met kloven?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Eerder deze maand heb ik met zeer veel plezier de Schluchtensteig gelopen, een van de langeafstandsroutes in Duitsland die ik al heel lang heel graag wilde lopen.

De reden waarom ik deze tocht zo graag wilde lopen? Ik ben fan van alles wat met kloven/schluchten/klammen/canyons/snelstromende rivieren/watervallen etc te maken heeft. Ik vind het wandelen langs steile kloofwanden met een stromende rivier naast je gewoon geweldig :)

Zo vond ik ook mijn tocht over de Grand Traversee de Jura van Mandeure naar Pontarlier ook prachtig, waarbij je een groot deel langs de Doubs loopt, met onder andere ook door de smalle en steile Doubs-canyon. Ook het Zwitserse Mullerthal is om deze reden favoriet, evenals in de Ardennen de riviertjes de Ninglingspo en de Hoegne.

Nu wil ik voor September nog een tochtje plannen van 1 á 2 weken, en dan het liefst eentje waar ik veelvuldig getrakteerd word op dit soort landschappelijke elementen. Hebben jullie suggesties in welke regio's (bij voorkeur binnen Europa) ik zou kunnen kijken, of suggesties voor een specifieke lange afstandswandeling? En dan bij voorkeur buiten de regio BeNeLuxEif :D

Wat plaatjes ter illustratie:

IMG_0917.jpg

Schluchtensteig

IMG_0601.jpg

Schluchtensteig

IMG_3620-bewerkt.jpg

Wolfschlucht, Mullerthal trail #2

IMG_3933-bewerkt.jpg

Doubs, GTJ
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Rondje Ordesa kloof/Anisclo kloof (4 dagen)
Misschien te combineren met Raymond z'n suggestie of iets in de Sierra de Guara.
bv. Rondje Alquezar/Rodellar door de Rio Vero.
Huttentocht in Aiguas Tortes is ook mooi.
 
Huttentocht in Aiguas Tortes is ook mooi.

Ik geloof niet dat Aigüestortes kloven heeft zoals Polariteit bedoelt.

Ik doe nog een duit in het zakje: Els Ports (provincie Tarragona, zuiden van Catalonië; randje Aragón) heeft een paar mooie 'Estrets' (zeg maar 'vernauwing'). Ga maar eens plaatjes googlen op Estrets Els Ports. Ik kan je daar ook een mooie grot aanbevelen om in te slapen. Maar er zijn ook twee hutten en aan de rand leuke dorpjes.
Je kunt daar best twee weken zoet zijn als je wilt.

Aansluitend in het noorden van Valencia ook een mooi nauw stukje in de GR7 tussen Vallibona en Boixar.

Marla
 

Bijlagen

  • 395349Master.jpg
    395349Master.jpg
    408,5 KB · Weergaven: 155
  • matarranya_parrissal_2.jpg
    matarranya_parrissal_2.jpg
    109,4 KB · Weergaven: 156
Leuk draadje!

Een paar suggesties:
- Koningsroute
- Martuljek Slovenie (mooi kloofje, maar helaas erg kort) Foto
- Langs de rand van de hoge venen zijn vele riviertjes die vergelijkbaar zijn met de Ninglinspo, je herkent ze makkelijk op de kaart.
 
Zo dan, wat een hoop suggesties! Wel opvallend bijna allemaal Spanje, toeval? ;)

Van de genoemde suggesties kende ik eigenlijk alleen de Ordesa-kloof, maar ik kreeg altijd de indruk dat je daar nooit heel erg lang onder de pannen kon zijn (hooguit 2 dagen).

De genoemde opties van de Sierra de Guara en de Mont-Rebei kloof zien er ook beiden zeer goed uit; en als ik het goed zie lopen er in de buurt van de Mont-Rebei kloof nog meerdere GR-routes zodat ik misschien een rondje zou kunnen maken :) Dat belooft wat puzzelwerk :D

Ik houd me aanbevolen voor nog meer suggesties, ook voor andere landen natuurlijk. Als iemand een bestaande GR in bijv. Frankrijk weet waar je lange tijd door zeer indrukwekkende kloven loopt dan hoor ik het ook graag. De tocht hoeft niet 100% kloof te zijn :D
 
Zo dan, wat een hoop suggesties! Wel opvallend bijna allemaal Spanje, toeval? ;)

Dat is bij mij geen toeval. Daar kom ik twee keer per jaar ;)

...
en als ik het goed zie lopen er in de buurt van de Mont-Rebei kloof nog meerdere GR-routes zodat ik misschien een rondje zou kunnen maken :) Dat belooft wat puzzelwerk :D

Niet als je mij tips vraagt ;) Ik heb in maart nog een stuk GR1 van Oliana westwaards gelopen, eindigend in en bij Congost de Montrebei.

Marla
 
Er schieten mij twee suggesties te binnen. Gorges d'Ehujarre, Pyrénées-Atlantiques, Frankrijk. En Garganta del Cares, Picos de Europa, Spanje.
 
Dank voor de reacties weer, paar prachtige suggesties die ik zie. Ik ga me vooral eens verdiepen in de kloven in de Pyreneeën en zuidfrankrijk. Gorge de verdon ben ik notabene zelfs al eens geweest maar 3v3n niet aan gedacht. Schitterende kloof. Ik ga me eens verdiepen in de Gr's daar :) alhoewel voorlopig neig ik wel naar ordesa icm de Sierra de guara :)

Prachtig filmpje van de partnachklamm!

Die Marokko ziet er ook mooi uit, maar dat bewaar ik voor een andere keer :)
 
Als ik aan kloven denk, denk ik gelijk aan Ijsland.

Ik heb (heel lang geleden) weleens de trail van dettifoss naar Asbyrgi gelopen door een prachtige canyon in het Noorden van ijsland.
https://www.vatnajokulsthjodgardur....ur/plan-your-visit/hiking-trails/canyon-trail

Of de Fjaðrárgljúfur canyon in het Zuiden https://guidetoiceland.is/connect-with-locals/jorunnsg/the-majestic-canyon

Of als dagtocht vanuit Þórsmörk de Stakkholtsgja Canyon. https://guidetoiceland.is/connect-with-locals/regina/stakkholtsgja-canyon

De mogelijkheden zijn haast eindeloos.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan