Warme baby/kinderkledij gezocht

  • Onderwerp starter Jan De Ceuster
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jan De Ceuster

Guest
Beste mensen,

14 November vertrekken Heidi en ik voor een maandje naar Nepal. Zoals jullie misschien weten is de situatie in Nepal erbarmelijk. Hoewel de mensen die langs de populaire treks wonen niet te klagen hebben zijn er ook grote gebieden die zeer arm zijn. Die gebieden hebben dan nog eens extra te leiden onder het verminderde toerisme en de Maoisten.

Goed, wij hebben contact gelegd met iemand (Zandra genaamd) ginder die warme kledij zoekt voor baby's en kinderen (http://www.yetizone.com/wwwboard/messages/12336.shtml). De winter is in aantocht en Zandra zoekt dus zo veel mogelijk warme kledij om te kunnen uitdelen aan de mensen die het nodig hebben.

Naar een eerste schatting kunnen hebben we een 10 a 15kg over op onze bagage (we mogen 2x20kg bagage meenemen + 2x5kg handbagage, of is de handbagage in die 20kg?). We zoeken dus zo veel mogelijk warme baby/kinderkledij. Merk op: enkel warme kledij is nuttig.

Liefste mensen, hebben jullie nog warme spulletjes die toch maar liggen stof verzamelen op de zolder? Contacteer me (we wonen in Gent,Belgie) en we zien wel hoe die dingen bij ons geraken. Vergeet niet dat die dingen die voor jullie geen nut meer hebben levens kunnen redden in Nepal. Ik hoop het maximale mee te kunnen nemen naar Nepal.

groeten,
Jan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Wat een mooi doel! Heb nog wel wat baby en kinderkleding liggen dus ga wat warms en bruikbaars bij elkaar zoeken voor je!! Toevallig nog kinderschoentjes nodig of is dit te lastig meenemen voor jullie?! Laat het maar weten dan stuur ik wat op naar je.

Groetjes,

Brie
 
Jan & Heidi.

Erg goed idee.
Zal om me heen informeren maar beloven kan ik niets.
Ik hoop dat meer mensen om zich heen zullen informeren en je de spullen evt. opstuurd.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb weer een streek in gedachten).
 
Goeie zet.

Ik heb net even de link bekeken. Er wordt gesproken over malnutrition. Dat is toch ondervoeding?
Misschien een idee om tot de laatste gram babyveoding mee te nemen? Die kun je overal kopen en daar wil ik wel een bijdrage aan leveren...

Duncan.
 
Daar wil ik dan ook aan meedoen... De laatste babykleertjes zijn hier een jaar of 7-8 terug naar Polen en Roemenie gegaan, dus daar kan ik je niet mee helpen. Een donatie in de vorm van voeding of geld zodat je dat kan besteden aan nuttige dingen wil ik graag aan meedoen
Rob
(Die altijd meer heil ziet in dit soort "projecten" dan de grote acties waar meestal een te dikke strijkstok gevuld moet worden....)


"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Jan.

Rob heeft een hele goede zet.
In goede vertrouwen wil ik eventueel ook geld doneren.
Zeg me welke rekening, als dat van plas komt.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb weer een streek in gedachten).
 
[laatste wijziging op 24-09-02 om 08:09]Jan,

Zoals we reeds per email hebben besproken zal ik proberen vandaag een banner te maken voor zowel Hiking-site.nl als mijn Start-pagina dochters.

Ik denk dat je even aan de logistiek moet denken:
- Transavia vliegen ze mee, wil transavia niet voor één keer wat meer extra gewicht meenemen? Wie heeft contacten met Transavia??
- in plaats van alles naar Jan en Heidi te sturen is het wellicht handiger om in Nederland apart kleding/geld te verzamelen en dat vervolgens in één keer naar Jan/Heidi te brengen. Ik ben twee weken vóór hun vertrek in Nederland en wil dan dus best de hele auto volladen en naar gent rijden.

In verband met voorbeelden in het verleden waarbij dit soort dingen helemaal fout gingen nog 2 adviezen:
- ga géén adressen op het Internet plaatsen van waar kleding naartoe moet! (bekend is het vehaal van het kankerpatientje dat inmiddels al jaren geleden is overleden maar nog steeds post krijgt om de moed er in te houden, etc.)
- ga géén bankrekeningnummer/telefoonnummers op het Internet plaatsen om misbruik te voorkomen.

Grtx,

Raymond
- heeft een klein nichtje die nodig eens door haar kledingkast moet snuffel :7
 
Raymond,

ge zijt een schat zoals ze dat hier durven zeggen. Ik sta nog altijd verbaast over die Nederlandse ondernemingszin.

Ik heb eens een mailtje gestuurd naar Zandra om te vragen wat wel en niet kan. Het zal wel effe duren eer ze antwoord want ik denk niet dat ze een computernerd is zoals wij :)

Een paar bedenkingen vanwege die voeding. Dat lijkt allemaal heel leuk maar je mag nooit vergeten dat Nepal een compleet ander land is met een andere cultuur, godsdienst, noden en behoeften. We zullen dus zeker geen voeding meenemen of zelfs ginder kopen (tenzij voor onszelf natuurlijk). Ik neem aan dat geld altijd welkom is maar daarover hebben wij dan natuurlijk geen controle meer tenzij we er ginder nog extra kleding mee kopen. Soit, ik zal Zandra daar ook even over interpolleren.

Je moet je geen zorgen maken dat ik al mijn gegevens zomaar ten toon zou spreiden op 't internet. Na 7 jaar surfen ken ik de klappen van de zweep wel :D
groetjes,
Jan
 
Dankuwel Brie,

ik heb de vraag even doorgegeven. Hoewel dat ik vermoed dat die dingen niet nodig zijn. Een drager sleft ginder rustig de berg op op sleffers of zelfs blote voeten (met 1 cm eelt).

groetjes,
Jan
 
[laatste wijziging op 24-09-02 om 11:04]>Je moet je geen zorgen maken dat ik al mijn gegevens zomaar
>ten toon zou spreiden op 't internet. Na 7 jaar surfen ken
>ik de klappen van de zweep wel :D

Jij wel, maar heb je het aantal telefoonnummers dat op het prikbord wordt vermeld wel eens geteld? Kun je inmiddels een pagina in het telefoonboek mee vullen :eek:)

Anyway, banner komt er zo aan. De rest is 'up to the people'.

Laatste update: zie http://www.hiking-site.nl/club/events_nepalactie.php

Raymond
 
Net een antwoordje gehad van Zandra:

Hi Jan - Thanks for your great efforts. The best things are little Tshirts and trousers for three to seven year olds. Shoes are not necessary as one they are heavy to carry and secondly most of them seem to run round without shoes. The quality of the clothing from o/seas is so much better than here that anything is appreciated. Things going well at Shanti and the women responding very well to the hygiene and nutrition suggestions which is wonderful. I have had dozens of nappies made up from flanelette purchased here as the ones I brought over we have been using as towels as they are far too big for the Nepali bottoms. Regards Zandra

en nog eentje:

Hi Jan - the best clothing is tshirts and trousers and if you can get little woolen jumpers as winter is coming up. Shoes tend to be heavy to transport and are not always used. Neither do they use powdered milk as all the babies are breast fed. Little plastic toys such as rattles, building blocks, musical instruments such as whistles etc. are all very acceptable. Many thanks for your efforts this is great. The hotel I am staying at is the Microne Hotel in Thamel and the telephone number is 437569 I am in room 501 but whoops they all know me anyway. Am not sure whether that is good or bad. Regards Zandra
 
Ha Jan,

Is er al wat bekend over de hoeveelheid die je mee kunt nemen en/of het verzamelingspunt in Nederland voor de spullen?! Het mag eventueel ook naar bij verzonden/gebracht worden, voor mij geen probleem. In mijn omgeving ook zat mensen die spullen hebben om mee te geven maar voor ik hier een winkeltje kan gaan beginnen is het denk ik slim te weten of het mogelijk is allemaal.
Laat het maar even weten als je wilt.
Groetjes,

Brie
 
Jan.

Ik heb nog bij Demmenie, Amsterdam geinformeerd of ze nog wat oud spul hadden liggen wat niet meer verkocht wordt.
Helaas niets.
Hij vertelde wel dat we evt. bij Bever zouden kunnen informeren.
Die hebben een kinderafdeling.
Mischien iemand in Den Haag die daar kan informeren.
Daar zit het hoofdfiliaal.

En Jan.
Als ik geld wil doneren?
Waar moet dat naar toe?

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb weer een streek in gedachten).
 
Goed. De situatie is als volgt:
Iemand heeft me gecontacteerd met de melding dat die persoon ongeveer 40kg zou kunnen meenemen. Voorwaarde is wel dat het volume niet te groot is. Nu heb ik nog geen volledige confirmatie gekregen dus voorlopig blijft het op hopen dat...
Die mens is weg tot 11 oktober dus kan ik er ook niks van horen tot dan.

Verder hebben wij naar schatting een kleine 10kg over op onze bagage. Alles daarboven rekent Transavia 5 euro per kg.

Zijn er nog mensen die naar Nepal vertrekken en overschot op hun bagagelimiet hebben?

Het zou hier wel es kunnen dat we extreem veel kledij bijeen sprokkelen en in dat geval zou het misschien zelfs interessanter zijn om het op te sturen naar ginder. Nu vraag ik me dan wel een paar dingen af zoals: hoeveel kost dat, hoe lang duurt het eer het aankomt, wat zijn de formaliteiten, enz... Heeft iemand daar enig idee van?

Ik heb tot nu toe nog niet van mensen gehoord dat ze effectief iets hebben liggen. Wel weet ik van een 2e hands beurs in (de buurt van) Antwerpen waar we de overschot zo mogen meenemen (normaal gaat die overschot naar het oost-blok).

Geld doneren is heel leuk natuurlijk maar we zijn er nog niet volledig uit wat we er mee gaan doen. Dat zal allemaal afhangen van wat er gebeurt. In ieder geval kunnen we het geld aan Zandra zelf geven want zij heeft ook wel een hoop kosten.

groetjes,
Jan
 
Of van het geld wat gedoneerd wordt die extra kilo's betalen... Maar ja, je moet dan wel alles meezeulen...

Duncan.
 
Hoi Jan,

Je kan het denk het beste verzenden via een koeriersdienst en dan NIET kiezen voor de standaardoptie dat het er de volgende dag moet zijn. Hoogstwaarschijnlijk is dat goedkoper dan overgewicht betalen.
Ik kan morgen wel eens informeren bij onze verkoopafdeling (die verstuurt alles via TNT) wat het zoal kost...

Groetjes,
Dennis
 
Hoi hoi,

Heb een balletje opgegooid bij een bedrijf die zich bezig houdt met in- uitklaren van producten. Zij hebben contacten met diverse luchtvaartmaatschappijen en wellicht kunnen ze een handje helpen! Of het lukt weet ik niet, maar Jan, ik stuur je in ieder geval een mailtje met wat meer 'vragen'!

Hoop dat het lukt!

groetjes,

Brie
 
Jan,

Net terug van vakantie vandaar de late reaktie, maar wij hebben nog de (winter)baby kleren van onze dochter in de kast liggen.
Ik wil ze je met alle liefde meegeven.

Kan ze bij je afleveren indien nodig (leasewagen), dus laat me maar wat horen.

José

jose_greyn@yahoo.com
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Dankuwel Jose om je spulletjes te komen brengen. De koffie/thee (biertje?) zal klaar staan :)

Mensen ik krijg behoorlijk veel respons (wat niet betekend dat jullie nu allemaal moeten stoppen). Maar nu dringt het logistieke probleem zich een beetje op (persoonlijk zal 15kg wel lukken en vooral Transavia wordt er dan beter van...). Ik heb interessante aanbiedingen gekregen op dit vlak maar (helaas) nog niks concreets. Zijn er nog mensen die naar Nepal vertrekken, nu of in het voorjaar? Hoeveel kost het om dingen op te sturen naar ginder, zijn er invloedrijke mensen in de luchtvaartwereld, enz...

groetjes,
Jan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan