Warme slaapzakken voor lange man


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga komend jaar op reis en zal een jaar lang in mijn slaapzak "wonen". Ben d'r echter nog niet uit welke voor mij geschikt is. Ben vrij lang en dat vormt toch wel een probleem.

Eisen:
* ben zelf 1,97 meter, minimale lengte van de slaapzak 2,20 meter
* comfort -11°C
* extreem -20°C
* synthetisch (ik ga naar een zeer nat gebied)
* vezel moet geschikt zijn voor nattere omstandigheden

Nu paste ik vandaag de North Face Snowshoe (die in principe aan de onderste 4 eisen voldoet) maar merkte dat ik de slaapzak te klein vind om prettig te liggen. Weinig ruimte bij de voeten en ik kan de binnenzak niet rond mijn nek dichttrekken. Had toch echt de lange variant te pakken toen ik testte.

Kwam verder nog de Marmot Wave IV (dus vier-seizoenen) tegen. Ongeveer gelijke temperaturen, maar wat zwaardere vezels en volgens mij niet heel sneldrogend.

Haglofs, Birdland, Fjallraven en anderen hebben ook leuke dingen, maar kunnen ze aan echte alle eisen voldoen?

Extra probleem: ik wil eerst passen voor ik iets koop. Waar is de grootste collectie slaapzakken van Nederland te vinden?

Iemand dezelfde ervaringen als ik?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Yetti XL zou lang genoeg kunnen zijn.
Je kunt vaak vragen of ze een slaapzak bestellen onder voorbehoud.
 
Het is zeer lastig om voor deze lengtes een goed passende confectie synthetische slaapzak te vinden met zulke temp. waardes. Je zult waarschijnlijk afhankleijk zijn van maatwerk. De hamvraag is welke fabrikant wil maatwerk leveren? Gewoon proberen zou ik zeggen. Zoek een slaapzak uit die je bevalt en bepaal hoeveel banen lengte je er bij moet hebben en dan maar vragen of ze dat kunnen leveren...

Andere optie is toch voor dons gaan maar dan wel met een goede waterdichte maar wel goed ademende buitentijk (dryloft of zoiets dergelijks). Dergelijke slaapzakken kan je wel volledig op maat krijgen.
 
Hi Maarten,

Heb zelf ook de ervaring dat je een slaapzak niet kan kopen op de gegevens uit de folder. Niet elke 2,20m slaapzak is hetzelfde (ben zelf overigens maar 1.92) qua lengte, breedte, etc.

Ik heb zelf een donzen slaapzak gekocht, maar in mijn bezoeken bij diverse buitensportzaken ben ik nog nooit DE slaapzakken winkel tegengekomen. Wat voor mij redelijk werkte was volgende;

In Eindhoven hebben ze een Bever, een Demenie, een Perry en een kampeermarkt. Bovendien heb je in deze regio ook nog De Wit zitten. Er is vrij weinig overlap van deze winkels en je kan ze dus op een middag bezoeken en van alles passen. Wellicht zit er dan iets voor je bij. Ik weet niet in welke regio je woont, maar ik neem aan dat bv Amsterdam ook zo'n regio is waar je en varia aan buitesportzaken hebt. Helaas hebben we hier geen Rei of zo iets, waar je 'alles' hebt liggen.

Succes.
 
Ik zou eens gaan praten met Tatteljee. Die maken slaapzakken op maat. Als je er een jaar in gaat wonen, is het het misschien wel waard om daar wat extra voor te betalen om de perfecte slaapzak te krijgen.

Linda
 
Er zijn echt wel slaapzakken die lang genoeg zijn hoor. Heb nog een oude McKinley, toendertijd gekozen voor de lange versie, maar dat was niet echt nodig, ik kan er bijna gestrekt (incl. armen) in liggen :)

Als je voor een Tateljee gaat, vraag dan om een antivastlooprits! Das het enige nadeel van die van mij :)

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan