Warmlite (ultrlight tent uit de VS.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
In het zoeken naar een tent ben ik op warmlite.com terecht gekomen en ik hoop dat iemand mij ervaring of een goed geinformeerde mening hierover kan geven.
Laat me even uitleggen waar ik naar opzoek ben. Een tent voor 2,5 persoon (de hond gaat ook mee). Geschikt om mee te trekken, stevig genoeg voor stevig herfst weer in bijvoorbeeld scandinavie. Ruim genoeg om regenachtige dagen in door te brengen en evt te koken. Rugzak in de tent.Nallo 2 GT van hilleberg is een goed alternatief, maar deze lijkt beter.
Sowieso is warmlite een interessant fenomeen als je het mij vraagt, want ze gaan heerlijk eigenwijs hun gang buiten alle grote bedrijven om en hebben een aantal erg interessante ideeen.
Grote verschillen met bijvoorbeeld Nallo 2 GT, Fjellheimen camp 2 etc zijn: voorgevormde stokken dus net zo stevig maar lichter, vaste 'footprint' althans, het grondzeil zit niet alleen bij de binnentent, maar ook onder de vestibules. Meest verassende is toch wel het gewicht. Met afmeting die zich makkelijk kunnen meten aan de Nallo 2 GT is de warmlite 3x maar 1,8kg. onder haringen, maar met 'footprint'. 800g lichter dus! En dat terwijl de Nallo al een van de lichtste tenten van dit formaat is. Z
Reviews lijken erg positief, maar het bedrijfje valt door eigenwijsheid nogal buiten de markt.
Export kosten, invoer rechten e.d. meegerekend kom ik op tussen de 600-650 euro uit. Niet de goedkoopste tent, maar zo zijn er meer.

De uiteindelijk vragen zijn dan:
1. Heeft iemand (gehoord van) ervaring met warmlite?
2. Alleen kijkend naar specificaties en constructie, lijkt dit een goede tent?

Wij hebben niet veel trek ervaring, dus zie ik iets over het hoofd? Of lijkt het een gewoon een uitstekende tent die 800gr lichter is dan de Nallo?

Alvast vriendelijk bedankt!
 
Dure tent, da's het eerste wat mij opvalt, naast het hoge gehalte naaktrecreanten op de site en in de pdf folder :) Maar met de huidige dollarkoer win je weer wat, en een Hilleberg is ook niet echt een koopje. Wat me wel aanspreekt is het aantal opties, je kunt de tent echt helemaal naar je eigen smaak samen laten stellen lijkt het. En de weinige info die ik op het net kan vinden lijkt positief. Ben je niet bang voor de combinatie hond en ultralichte tentdoekjes? En met invoer kun je mazzel hebben, vorig jaar een tent (http://www.tarptent.com) besteld en daar kwam nog 40 euro inklaring/douane/invoer bij, maar gisteren een big agnes sleeping pad binnen gekregen (aanrader als je toch lichtgewicht gaat en wel comfort wilt!) en daar hoefde ik niks extra bij te betalen.

Ik heb zelf trouwens voor 2 persoons uitjes een Vaude Hogan ultralight (de 2 persoons versie, niet de 1+ persoons). Maar die is voor 2 personen + hond op zeker te krap. Je hebt ook gekeken naar de tenten van Big Agnes neem ik aan (http://www.bigagnes.com/str_tent_home.php)?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan