Wasbenzine in Turkije?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

KarinB

Guest
Hoi,

In mei vliegen we met bezinebrander naar Turkije. Nou is mijn Turks erg beperkt, en google hielp me ook niet verder. Wie weet wat wasbenzine in het Turks is en is het uberhaupt in een plaats van gemiddelde grootte te vinden?

Hoop dat iemand me wijzer kan maken.

Groet,
Karin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Karin,

ik ben ongeveer een jaar geleden in Turkije geweest (omgeving Antalya) en heb daar een stuk van de Lycian Way gelopen. Omdat mijn benzinebrander ook op gewone bezine werkt, ben ik niet echt specifiek op zoek geweest naar wasbenzine of Coleman fuel, maar ben er gelijk vanuit gegaan dat dit moeilijk verkrijgbaar zou zijn. Ik ben het ook overigens nergens tegen gekomen.

Aangezien de Turkse bevolking meer auto rijd dan aan het schilderen is :p , ben ik bang dat je op gewone benzine moet koken. Dat is namelijk wel goed verkrijgbaar (uiteraard langs de grote wegen).

Niet echt de antwoorden die je zocht, maar misschien heb er wat aan. Veel succes.

groet,
Richard
 
Hoi Richard,

Grappig...wij gaan beginnen met de Lycian Way aan het beginpunt:)
Ik was al een beetje bang dat wasbenzine niks zou worden, dan maar op gewone benzine, niets aan te doen. De huidige benzinebrander is gloedjenieuw en ik wou op deze wat meer zuinig zijn dan de vorige (waar alles in gestopt werd wat voorhanden was....);-)

Hoe beviel de Lycian Way?

Groet,
Karin
 
Hallo,

Wasbenzine en soortgelijke brandstoffen worden verkocht onder de naam "benzin" maar ook de Engelse term "white gas" is bekend.
De wat zwardere bezinevarianten waaronder die voor auto's wordt wel verkocht onder de term "kursunsuz benzin". Het voorvoegstel 95 of 98 ken je van loodvrije autobenzine 95 of 98.
Wasbenzine en aanverwanten worden veel verkocht bij kleinere pompen, doe-het-zelf winkels en verfwinkels. Wanneer je echt hoog zit kan je nog wel eens wondbenzine kopen bij de apotheek. Alhoewel erg zuiver is het een beetje duur om te verstoken.

Fijne vakantie

Marc
 
Hoi Karin,

de Lycian Way is mij prima bevallen. Ik heb hem in de winter gelopen en dat levert uiteraard een ander beeld op dan in de zomer. Water is vaak minder een probleem en je hebt niet zo veel last van toeristen :+. Het wandelen is nog niet zo bekend bij de Turken en ze kijken soms wat vreemd op als ze je zien (iemand die op vakantie gaat heeft geld en als je geld hebt ga je met een auto en loop je zéker niet met je bagage op je rug).

Ik ben begonnen in Mavikent en zijn toen terug gaan lopen in de richting van Antalya. Even voorbij Göynuk Yaylasi zijn we gestrand toen het water in de beek te hoog stond. De tocht was ondanks het slechte weer erg mooi (de 'eeuwige' vlammen bij Cirali waren gedoofd). We hadden dus de hoge variant gedaan waarbij je de bergen in gaat (even de Tahtali Dagi 'getopt').

Al met al een afwisselende tocht waarbij je door ongerepte natuur gaat, antieke steden bezoekt en soms een toeristisch trekpleistertje bezoekt.

Als je vragen hebt, dan kun je altijd met Kate Glow in contact treden (zie http://www.lycianway.com/). We hebben bij haar in Antalya gegeten en ze is een hartelijke vrouw die graag al je vragen beantwoord).

Wat zijn jullie plannen?


groet,
Richard
 
Hoi,

We vliegen 3 mei op Dalaman en gaan dan door naar Fethye. Daar overnachten, en dan 4 mei in alle vroegte naar het beginpunt van de LW. Vanaf dat punt hebben we globaal een route gepland met in het achterhoofd dat overnachten (en lekker eten) in een B&B, pension of hotel de voorkeur heeft boven kamperen en eenvoudig potje, maar de verwachting is dat we zeker 3 nachten buiten slapen. Vind ik erg leuk, maar mijn medewandelaars worden steeds huiveriger na het lezen van een oppad artikel uit 2001 waarin melding wordt gemaakt van schorpioenen onder stenen en in slaapzakken.....
Ik ga dus op het LW-forum nog maar even een schorpioenenvraagje stellen in de hoop met het antwoord de anderen gerust te stellen;-) En mezelf, want mijn plan was met slaapzak en tarp te bivakkeren, maar als ik echt bang moet zijn voor bezoekende schorpioenen vergaat mijn lust ook al gauw:)

Na een weekje lopen zien dat we ergens eindigen waar een dolmus richting Fethye komt en dan weer terug naar Nederland:( Nou ja, als het bevalt hebben we de komende 5 jaar of zo een leuke voorjaarsbestemming:+

Groet,
Karin
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan