Wasbenzine <> White Spirit


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Bij de benzinebrandergebruikers zal het waarschijnlijk wel bekend zijn dat wasbenzine in het engels "white spirit" heet, en in het frans "essence filtre blanche" dat meestal wordt afgekort tot "essence f" (niet te verwarren met "essence t", want dat is terpentine).
Grappig is dat ze tegenwoordig in Frankrijk ook een goedje verkopen dat "white spirit" heet en in hetzelfde schap staat als de essence f, terpentine etc. Dit is echter GEEN wasbenzine.

In een nieuwsgierige bui toch eens een fles van deze franse "white spirit" gekocht en de conclusie: het brandt niet geweldig. Het is met een aansteker niet aan te steken, dus je moet voorverwarmen met iets anders waarna het wel wil branden maar met een nogal oranje vlam die veel roet veroorzaakt. Net als diesel dus eigenlijk.
Afijn, de volle fles maar ingeleverd bij de receptie van de camping (het kostte wat tekst en uitleg voordat ze snapten waarom een fietser een fles ontvettingsmiddel had gekocht) en de volgende dag maar weer een good-old fles "essence f" gekocht. Dat brandt namelijk wel als een tierelier.
Kort samengevat: White Spirit = wasbenzine, maar niet in Frankrijk x(

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Hoi,
Volgens mij wordt hier toch terpentine bedoelt. Terpentine/White Spirit staat er op mijn in NL gekochte fles terpentine. Op menig verf blik staat ook verdunnen met terpentine of White Spirit.
Dat zal inderdaad roetig en geel branden.

Dat het in frankrijk zowel essence-t en white spirit in een het zelfde vak staan heeft denk ik te maken met de origine van de fabrikant.

groeten Luc


>
>Bij de benzinebrandergebruikers zal het waarschijnlijk wel
>bekend zijn dat wasbenzine in het engels "white spirit" heet,
>en in het frans "essence filtre blanche" dat meestal wordt
>afgekort tot "essence f" (niet te verwarren met "essence t",
>want dat is terpentine).
>Grappig is dat ze tegenwoordig in Frankrijk ook een goedje
>verkopen dat "white spirit" heet en in hetzelfde schap staat
>als de essence f, terpentine etc.
 
Hoi Luc,

Nee hoor, als je op beide flessen kijkt is het kooktraject anders. Trouwense, white spirit ruikt ook anders dan terpentine...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan