Wat de boer niet kent eet die niet,of toch wel??


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mede Hikers

Graag wil ik het een en het ander onder de aandacht brengen,Al jaren ben ik een fanatiek Hiker en survivelaar,en in de loop der jaren heb ik diverse materialen gebruikt begonnen met een simpele uitrusting en wat al snel werd uitgebreid. Daar ik steeds fanatieker werd in deze tak van de sport of hobby begon ik ook steeds hogere eisen te stellen aan de materialen die ik gebruikte. Want het is geen pretje als je in de bossen staat met 12 uur lang storm en slagregens en je tentje bezwijkt,of bij -40 en de slaapzak lijkt wel een diepvries kist. En al snel kwam ik uit bij de duurdere merken want je moet gewoon op uitrusting kunnen vertrouwen. Jaren lang was ik gek van de Hilleberg tenten en de slaapzakken van Western mountaineering en ik moet zeggen het zijn top spullen die ze maken. Maar aan alles komt een eind en er moesten nieuwe materialen komen. En ik wou wel eens wat anders uit proberen want in de loop der jaren hebben vele merken een goed product neer gezet op de markt die ook nog eens betaalbaar zijn. Na wat rond geneusd te hebben op het Internet viel mijn oog op de site van Marabut.com en raakte geïnteresseerd in hetgeen wat ik zag. Dus ik heb contact met ze opgenomen want er stonden geen prijzen bij. Ik kreeg een aardige juffrouw aan de lijn die mij het een en ander vertelde over het merk en de prijzen die hun hanteerden. En aan gezien wij Hollanders een zuinig volkje zijn sloeg ik stijl achter over. Ik heb hierop direct 2 tenten besteld en deze uitgetest. En ik kan jullie zeggen hoe ze het doen weet ik niet maar wat een kwaliteit,doordacht,het comfort, noem maar op, ik was en ben nog steeds onder de indruk van dit (nog) onbekende merk. Ronduit super en ik stel echt hoge eisen aan mijn materialen en dit was de eerste keer in 15 jaar dat ik geen commentaar had. Daar ik zo onder de indruk was heb wederom contact met ze gezocht met vraag of ze ook slaapzaken verkochten. Ik ga nu niet moeilijke en technische termen noemen maar wederom sloeg ik stijl achter over toen ze me de prijzen vertelde en de materialen die ze gebruikte. Ik heb hierop 2 slaapzakken besteld en ook hiervoor gelde geen commentaar. De kwaliteit die hun gebruiken ligt op een zeer hoog niveau en de prijzen zijn, Tja hoe moet ik het zeggen…
Ik wil absoluut niet andere fabrikanten en merken afkraken maar, “wat de boer niet kent eet die niet”
Gaat niet altijd dus op

Beste mede hikers, op zoek naar iets anders en stel je hoge eisen
Laat je verassen en bezoek www.marabut-tents.com of bel: 06-10701566

Groetjes wulffmen en veel buiten plezier toegewenst
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Is dit soms een verkapte advertentie?

Op die website tref ik hetzelfde kromme Nederlands aan als in het bovenstaande bericht. "Wilt u een tent bestellen, neem dan contact met ons op en wij geven u de informatie over de prijs en het verzendkosten."
 
>sorry??

Inderdaad, sorry:

Na me door zo'n lap tekst te worstelen baal ook ik een beetje van de conclusie dat dit op de reinste reclame lijkt... weer 30 seconden verspeeld van mijn maandagavond.

Als je zo tevreden bent met de producten, schrijf dan svp een materiaalervaring met wat REDENEN waarom het zo goed bevalt. Alleen een linkje en een 06-nummer noemen vind ik nogal dubieus.

Dus: kom maar op met die technische info over de tentjes, want die site vam marabut ligt plat (19:30h). Of natuurlijk gewoon een hike-je organiseren zodat we die superspullen uit kunnen checken. Want ook via google kom ik niet veel verder dan een simpel sheltertje.

Groeten,

Harry
 
Kennelijk mag je dus niet of wordt er dus gewoon geacepteerd als iemand een goede ervaring heeft met een bepaald merk om dat dan te delen,en als dit wordt gezien als een verkapte advertentie dan spijt mij dat

Ben net lid van deze site en weet de weg niet van waar je wat allemaal moet plaatsen.

caffeine vrije koffie helpt
 
Ik zou toch eerst je website op orde brengen alvorens er onze aandacht op te vestigen.

Hij is slecht bereikbaar, links werken niet, er staat totaal geen relevante informatie op, prijzen ontbreken en er staan nogal wat taalfouten op.
 
>Kennelijk mag je dus niet of wordt er dus gewoon geacepteerd
>als iemand een goede ervaring heeft met een bepaald merk om
>dat dan te delen,en als dit wordt gezien als een verkapte
>advertentie dan spijt mij dat
>
>Ben net lid van deze site en weet de weg niet van waar je wat
>allemaal moet plaatsen.
>
>caffeine vrije koffie helpt

Hallo Wulffman.

Hier klopt iets niet helemaal wat je schrijft.
Je eerste indruk van het merk is volgens jou goed maar dat is nog geen ervaring. Die doe je pas op nadat je het materiaal uitgebreid in de praktijk over een langere periode hebt getest.
Daarnaast is adverteren hier niet toegestaan maar wel je mening geven over bepaalde merken etc.
Maar als je meer daarover wilt weten kun je beter even Raymond, de webmaster benaderen.
Hij kan je er piekfijn over inlichten.

Al het begin is moeilijk.
Het duurt wel even een weekje voordat je het hier op de site doorhebt.
Hij is dan ook erg groot maar de mensen zijn altijd wel bereid je te helpen.

Groetjes.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Bedankt voor je oprechte reactie

Ik heb het materiaal inderdaad in een korte,maar zeer extreme periode getest,maar daar ik reeds (slechts)15 jaar ervaring heb in de buitensport en nogal kritisch ben en hoge eisen stel aan materiaal en veel materiaal in handen heb gehad en heb uitgetest onder barre omstandigheden,ben ik van mening dat het materiaal gewoon van hoge kwaliteit is.Maar inderdaad het zal zich op langere tijd ook moeten bewijzen.

Bedankt nogmaals,
was nogal verbaasd over voorgaande reactie`s
 
Tuurlijk...

Ben dus niet de enige die vraagtekens had bij het bovenstaande "verhaal"...

Gr,
Jan Anne
 
RE: Tuurlijk...

Het is zoals bij de shop-lijn.
Het wordt zo 'de hemel ingeprezen' dat het ongeloofwaardig wordt.
Hoe iets anti-reclame kan worden.

Ivo
 
>Bedankt nogmaals,
>was nogal verbaasd over voorgaande reactie`s

Ik niet.
Je posting is namelijk iets te.......
Nietemin heb ik ook al 16 jaar ervaring en weet ik naar mijn eigen ervaring te luisteren en niet naar andermans.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Even opnieuw , maar nu met prijzen !

OK, nieuwe poging:
Nog geen koffie gehad vanochtend, misschien helpt het....

Mijn probleem met je post was niet dat je een goede ervaring deelde, graag zelfs, maar dat je verder weinig toelicht over het hoe en waarom. En tja, ik was nogal pissed off doordat de site bagger was.

Nu werkt het zaakje wel, heb even rondgekeken, vind het nog steeds wat summier, maar ik begrijp dat deze poolse tentenman nog niet beschikt over een fatsoenlijk afzetkanaal zoals een winkel. Hoewel, ik heb wel een winkel gevonden: "Their shop is located in the village of Czernichow twenty minutes west of Cracow." :+

De "officiele" site is trouwens: "http://www.namioty.pl" Hier zijn wel prijzen te vinden, en meer tenten dan op de andere link, hoera!
De 1-pers "Mayo" kost 599 Zloty (158 euri), inderdaad een koopje.
Gwinea (2-3p.): 789 Zloty (210 euri) en de Atacama 899 Zloty (240 euri). Verder in de aanbieding nog zeker 10 andere tenten, Feest!

Dus met een beetje zoeken kun je zo een post neerzetten die minder twijfels oproept en hopelijk voor onze poolse vrienden een leuke business. Ze mogen de tenten wel iets lichter maken, vind ik.

Groeten,

Harry
 
RE: Even opnieuw , maar nu met prijzen !

En de Mayo lijkt wel erg sterk op de Akto van Hilleberg.
En dan is deze met zijn 2,3 kg heel erg zwaar vergeleken met de Akto.
Wat is die tent, 1,5 kg totaal????
Voor een één persoons tent best een groot verschil.

Yup, wij zijn ook critis.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Wat is nu precies je relatie met dit merk? Verkoop je het zelf?
Vertel eens waarom de tenten zo goed zijn?

grtz
Henk - altijd geinteresseerd in nieuwe merken, maar wil ook graag dingen echt zien...
 
.. en onder welke barre omstandigheden heb je deze getest?
beetje zwaar zijn ze wel ja, en echt veel voortentruimte hebben ze ook niet. Ziet er niet onaardig uit verder.

Cheers
Frank.
 
HeeHallo Wulffmen,

Welkom op deze site, maar ik vraag me toch af wat je nou zo bijzonder aan deze tentjes vind? Ten eerste zijn de modellen nou niet echt vernieuwend te noemen, meer een beetje dertien in een dozijn tenten, zeg maar. Ten tweede vind ik het gebruik van polyester nou ook niet bepaald je van het. Het is goedkoop (vandaar ook de geringe prijs van de tenten), maar verder vooral zwaar. De meeste, imho, echt goede tenten maken gebruik van gesiliconiseerd nylon omdat dat een stuk lichter is dan polyester.

Ik heb de afgelopen 4 jaar op een aantal tentenshows gewerkt en de tenten die ik daar ben tegengekomen die ik echt innovatief vond waren oa:

Exped Vela I en Vela II
Outdoor Designs Summit Raider
Vaude Refuge
Golite Trig 2 en Hex

Ik zou graag eens deze marabut tenten van dichtbij bekijken en dan m.n. eens kijken of de details mooi zijn afgewerkt, maar van wat er op de website getoond kijk ik niet echt op (sorry). Ben er wel blij om dat je eindelijk de tent gevonden hebt die je zocht.

Eins
 
Ik ben blij dat er steeds meer poolse kwaliteits produkten naar nederland komen(ook een beetje trots want ik ben van poolse afkomst).
Ik heb dan ook rond gekeken op de poolse site http://www.marabut.pl van hen en daar geven ze bij iedere tent nog een extra tent (2 pers) gratis, volgens mij is de prijs daar nog lager dan via de distributeur in nederland en dat komt goed uit want ik wil een nieuwe slaapzak + tent aanchaffen.

gr
david
 
Ehm, ik ben blij dat je blij bent, maar de conclusie dat het hier gaat om poolse "kwaliteitsproducten" is nou net waar een beetje aan getwijfeld wordt...
Ik wil helemaal geen gratis tent, ik wil gewoon een tent die niet lekt en blijft staan bij een stevig windje (buiten, bedoel ik)
:)

Groetz,
Dennis

- Nou ja, heeft al drie tenten -
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Poolse kwaliteit?

Hola,

Nu ik weer eens :+

Over de kwaliteit kunnen we volgens mij nog wel een paar weken praten, maar dat moet toch uit praktijk tests blijken. Persoonlijk heb ik wel een beetje vertrouwen in die tentjes, aangezien enkele "Marabut" expedities het toch overleefd hebben.

Het is alleen het gewicht dat mij een beetje tegenstaat, maar voor die prijs zijn er voldoende mensen die wel een kilootje meer meesjouwen denk ik.

- Wat ik me wel afvraag: "Is de initiator misschien de importeur van deze tenten?" Heeft iemand al eens gebeld om te zien hoeveel zo'n tent via die link kost, ipv de "echte" Poolse site (zie mijn post)?
- Enneh, ik weet nog steeds niet waar ik deze prachtproducten kan bezichtigen. Wanneer is de eerste Marabut-expeditie-hike?

Groeten,
Harry
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan