wat doe jij het liefst...


Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 23-03-03 om 13:36]hallo hikers!!!

om de discussies maar op gang te houden op een mooie zondagmiddag, perfect wandelweer maar..... met een pijnlijke knie...grr..x(

wat doen jullie het liefst na een lange dag hiken en je zit 's avonds bij je tentje??

persoonlijk maak ik graag een klein kampvuurtje, waar we gezellig knus bij elkaar kunnen zitten en wat kaarten en drinken, of verhalen vertellen (hmmm..brengt me op een mooi nieuw topic: "wat is jou beste kampvuurverhaal") ), en daarna met een voldaan gevoel naar bed.

groetjes marleen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Kampvuurtjes zijn heerlijk, maar voor veel hiking-site club events niet haalbaar i.v.m. het veelvuldige wildkamperen.
Verhalen en een druppie wiskey oid. zijn er wel altijd, net als de intussen beroemde (beruchte??) gluhwein van Richard.
In weer en wind al meegemaakt, zelfs in de stromende regen terwijl iedereen stug bleef zitten :)
Daar kan in mijn ogen geen kroeg tegenop, of het zou de pub van het Penn-Y-Grid hotel in Snowdonia moeten zijn.
Op mijn vakanties met de familie worden lange wandeldagen meestal afgerond met een BBQ. Ook al zo'n heerlijk gedoe.
Rob
(Die als het weer morgen ook zo is de BBQ tevoorschijn haalt!)

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Genieten

Gluhwein is er alleen in de winter, whisky het hele jaar door.

Even zonder dollen. Meestal ben ik redelijk moe als ik mijn kamp heb opgezet. Het meest lekker is dan (uiteraard) een kampvuur met een druppie whisky en eventueel een sigaartje. Van mijn zijde komt niet gelijk een stroom van stoere verhalen en 'bewonderingswaardige' belevenissen. Nee, het liefst staar ik in de vlammen en denk aan waar ik op dat moment van geniet. En dat kan van alles zijn. Van een tandeloos baasje dat in zijn beste onverstaanbare Basks de weg uitlegt (terwijl hij zelf niet meer in staat is om op 2 benen te staan door de zelfgestookte 'snaps') tot een grote dar die geluidloos van de ene bloem naar de andere zweeft om aan zijn dagelijkse en instinctieve behoefte te voldoen.

Eigenlijk het bewustzijn van het weg zijn uit je dagelijke 'zijn'.


groet
Richard
 
Moeilijk te zeggen hoor, ik doe namelijk niet echt 'iets' als ik eenmaal voor de tent zit.

Afgelopen weekend mocht ik de Pedraforca (Spanje) bij nacht aanschouwen, terwijl ik met -6 graden op 2050 meter hoogte voor de tent zat. Moe, maar voldaan, van een dagje omhoog ploeteren door de sneeuw en genietend van het uitzicht van bergen en sterren.

Inderdaad is het staren in het vlammetje (in dit geval van mijn brander tijdens het koken) iets dat ik veel doe en deze keer vlogen er ook veel (goede) herinneringen door mijn koppie.

Kortom: ik zit meestel gewoon lekker te genieten (als ik met weinig mensen ben) en klets meestal wel wat in het rond (als ik met meerdere mensen ben).

Raymond
- kon met het vlaggetje helaas niet hoger komen dan 2351 meter, maar had een uitzicht om van te smulluh!!
 
Na een lange dag biken zit ik meestal te niksen voor mijn tent. Kampvuurtjes stook ik eigenlijk nooit, dus wordt het staren in de vlam van mijn olielampje.
Als ik in zuid-europa zit en dus relatief licht bepakt ben heb ik nog wel eens de luxe van een discman met een paar CD's bij me (ik weet het, weer 400 gram) en kan ik nog genieten van een favoriet biking-muziekje... (Richochet van Tangerine Dream is uitstekend voor de melancholische avonden en staat al jaren bij mij op nr. 1)

Groetz,
Dennis
 
Ha,

Een kampvuur maak ik ook zelden, maar na een dagje lopen/actief zijn zit ik graag gewoon lekker voor de tent met, afhankelijk van het seizoen, een lekkere whisky (vergeet de Pringles niet..) of gluhwein en dan een beetje gezellig kletsen met de anderen of anders gewoon genieten van de rust en het bos!!

:D

Gr,
Maarten
-wandelweer? klimweer: in het mooie Duitsland!

www.theanalogproject.tk
 
Hoi!

Als dat zich in Zweden voor doet dan is er na het opzetten van de tent meestal eerst een potje eten en dan een vuurtje waar ik al dromend geniet van een kop koffie. Om het na de koffie over te laten gaan naar het luisteren naar de geluiden van de nacht. Heerlijk ontspannend!

Dirk.
 
ik moet toegeven dat ik het met de meesten onder ons eens ben wat dat betreft.
Kampvuurtje, beetje koken, whiskeytje plus sigaartje en aangenaam gezelschap om wat uurtjes mee te filosoferen (lol hebben dus)
Of als ik alleen ben wat leesvoer.

Cheers
Frank
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan