Wat ga jij deze zomer doen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
De winter is weer bijna voorbij, dus de plannen voor de zomer kunnen weer gemaakt worden. Dus de Babbelbox vraagt: "Wat ga jij deze zomer doen?".

Om maar even af te trappen, ik ga met Karlijn richting Oostenrijk naar het Oetztal om daar twee weken in de bergen rond te huppelen. Op de terugweg met de trein pakken we nog een dagje Munchen om weer uitgerust thuis te komen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Na de afgelopen zomer kompleet veregend te zijn in het Oetztal..:)dit jaar waarschijnlijk maar weer de Spaanse Pyreneeen in, Breche de Roland staat zo hoog op de verlanglijst, dat moet er maar eens van komen.
Misschien op de terugweg een dag of 2 Andorra pakken,
De totale tijd is wat kort, ivm het lopen van de West Highland Way mei aanstaande.Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi,

na het vorig jaar door een mazzeltje (ik mocht voor weinig mee naar Kärnten) teveel dagen te zijn kwijtgeraakt, ga ik dan dit jaar naar Wales. Een simpele hike langs de river Usk van zo'n 75 km, uitgebouwd met wat grotten, afgronden en een bergje af en toe en vooral niet te vergeten een heeeleboel pubmeals en uurtjes in de avondzon in de Brecon Beacons. Ik kreeg door een flightcancel een alternatieve vlucht die me er langer vasthoudt, dus ik ben veroordeeld tot mn dobber, de rivier, mn schoenen, mn tent, de locals en mezelf. Wat een straf he.
 
Het ziet er naar uit dat mijn knieproblemen mij voor het 2e achtereenvolgende jaar op de bank gaan houden.... We gaan even bij de ouders van mijn vriendin langs (in Ecuador), maar daar gaat geen enkele vorm van buitensport aan te pas komen.
Het antwoord is dus: "niets"..... x(

Groetz,
Dennis
 
Heb voor dit jaar eindelijk wel wat leuke dingen gepland staan:
- Volgende week Highland High Way wandelen
- In mei kleine week canyoning in Frankrijk
- In juli Alpien in Zwitserland

grtz
Henk - natte vakanties dus :)
 
Hmmm,
eerst in Juni met manlief een weekje naar Umbrie, in een agriturismo. Beetje (of meer) wandelen, oude stadjes bekijken, kooklesje, wijnproeverij en lekker eten....

In augustus: met 2 vrienden 10 dagen Zwitserland. Alle mooie treintrajecten, en hier en daar een stukje wandelen...

Groetjes, Mirjam
 
zoals het er nu naar uit ziet:
midden mei een weekje rondtoeren op de vercors
juli-augustus een maandje noorwegen (eerst 14 dagen hardangervidda nadien 14 dagen saltfjellet/lofoten). mocht iemand zin hebben om datzelfde gebied te bewandelen in dezelfde periode kunnen we mss wat afspreken
najaar eventueel nog tripje van een tiental dagen maar nog geen idee van bestemming

als voorbereiding elke maand nog een paar dagtochten en eventueel enkele korte meerdaagse tochten in de ardennen of de vogezen
 
Ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik van de zomer ga doen. Het korte termijnplan (nog niet uitgewerkt) is om met de pasen te gaan fietsen in Nederland, Denemarken of Noord-Duitsland. Misschien nog een beetje langlaufen aan het begin of einde van de pasen als we daar nog tijd voor hebben. En in ieder geval nog een skitocht door de bergen in het laatste lange weekend van april. Verder gaan we nog een lang weekend zalmvissen in juni of begin van juli. Het moet er toch eindelijk eens van komen om mijn eerste zalm te gaan vangen. Voor daarna geen plannen gemaakt.

Linda
 
Ik heb nog geen flauw idee. Als de zomer warm wordt, en er ook al amper sneeuw is overgebleven van deze korte en lauwe winter, wordt het weer een rotseizoen voor alpine tochtjes. En rotsblokken wegkoppen is niet m'n hobby :-(

Sportklimmen dan maar, ook leuk!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Zoals het nu lijkt:
begin juli een weekje met mijn vader op de motor weg(eifel, harz, sauerland Duitsland iig)
dan een weekje met de scouts op zomerkamp
paar dagen uitslapen
dan 4 week als reisleidster voor Vinea de biesbosch in!
dan een weekje thuis alvast met mijn afstudeervak beginnen
en eind augustus/begin september nog anderhalf/twee week met mijn vriendje op vakantie(geen idee waarheen, daar waar het mooit weer is denk ik)

Dat zijn dus 8 week weg, is wel heel aso, maar dat heb je als student! En ik moet er ook maar goed van genieten, want dit is denk ik mijn laaste zomer als student,
 
Oke dan,
Om te beginnen hopelijk rond Koninginnedag een weekendje naar Dublin, om het Ierse pub-leven te gaan ontdekken. Vervolgens met Pinksteren oftewel richting het Tatra gebergte of een lang fietsweekend in Nederland/België.
In juni hoop ik dan vervolgens met een groep naar Siberië te gaan, en als het heel erg mee zit in juli op weg naar de Elbrus voor een beklimming van de zuidwest graat.
En dan is het eind augustus eindelijk zover voor een nieuwe expeditie; ditmaal naar de Karakorum voor een 7000-er !! Daar kan ik dus nu al erg naar uitkijken. Dan zijn we alweer bijna aan het eind van het jaar en moet er beslist worden of ik naar Argentinië ga of toch eindelijk eens de Hardangervidda in hartje winter ga oversteken van west naar oost.
Het wordt dus opnieuw een avontuurlijk jaar!
groeten
Twan

russian_nomad
 
>Na de afgelopen zomer kompleet veregend te zijn in het
>Oetztal..:)

Dan wordt het deze zomer vast mooi weer in het Oetztal:)
 
In begin september het laatste deel van de John Muir trail lopen in Californië. Dat stond twee jaar geleden gepland maar toen was de trail tot half september onbegaanbaar door de hevige sneeuwval in het voorjaar. Dit stukje trail begint bij het Onion valley trailhaed bij Lone Pine, ten oosten van de Sierra Nevada, en eindigt op de Mount Whitney op 4400 meter. Van daar is het nog een dag naar Whitney Portal Trailhead. Tot de top van Mount Whitney verwachten we hoogstens een paar mensen te zien en hopelijk ook wat zwarte beren, vanaf Whitney wordt het druk, maar dat is maar een dag.

Jaap
 
Wij gaan eind april proefkamperen in Belgie (met de club hiking site). In juli gaan we eerst een weekje naar Zweden (met vrouw en kinderen) - kamperen, wandelen en wellicht kanoen. Dan nog een weekje naar Noorwegen naar een camping die nog niet bekend is. Misschien dit najaar nog een weekje trekken met de rugzak. Dat is nog niet helemaal bekend.
 
Wat vast staat is dat ik weer een week of 4 als instructeur ga werken bij een Nederlands buitensportbedrijf in Zuid-Frankrijk. Of het alpinisme, mountainbiken, huttentocht of iets anders wordt is nog de vraag.

O ja en in de meivakantie een weekje wildwaterkajakken in de Ecrins.
 
Vorig jaar hebben we midden Zweden gezien,nu gaan we het nu hogerop zoeken in zweeds Lapland.
We beginnen met een stuk van de Kungsleden, van Abisko naar de Kebnekaise. En daarna gaan we nog de Padlelantaleden lopen.
Hopelijk valt het aantal muggen mee dit jaar, ik heb gehoord dat het er heel veel kunnen zijn in Lapland. Iedergeval hebben we er onwijs veel zin in en zijn we al vroeg met de voorbereiding gestart, de voorpret alleen al is fantastisch!! :)

groetjes
Hans en Maaike
 
>We beginnen met een stuk van de Kungsleden, van Abisko naar de
>Kebnekaise.

En ik altijd maar denken, dat de naam van die gans uit de vroegere serie Nils Holgerson bedacht was.
 
Hoi,

Met man en tenminste een zoon en alle honden (drie) is het de bedoeling dat we de laatste twee weken van juni naar Bretagne gaan 2 km van brehec (Plouezec). Ik hoop daar wat leuke wandelingen te kunnen doen, en verder beetje flierefluiten aan de zee met de honden, lekker lezen enzo. Realon in Parc des Ecrin was iets te machtig dit keer, jonge hond heeft haar achterpootje gebroken gehad en zal dus tegen die tijd nog geen fatsoenlijke wandeling kunnen doen. Zee is daarentegen weer goed voor alle honden (de mijne dus).

Wil eigenlijk nog wel een korte tussendoor vakantie met wat wandel mogelijkheden, de afgelopen periode was nogal hectisch. Na 25 jaar weer starten met nieuwe uitdaging (pittige) brengt wel wat emoties mee, vandaar even de behoefte aan een kleine adempauze.

Ali
 
mmm, hoe de tijd van begin juni tot eind juli op Spitsbergen te doden? Ik denk zo aan meerdere lange trekkings, naar Newtontoppen, ik weet het nog niet, maar het wordt lopen, veel lopen...

daan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja wat zal ik zeggen. Mijn vakanties breng ik meestal fietstend door met hier en daar een grotere wandeling. Dus geen echte wandelvakanties, maar toch mijn voorlopige planning voor dit jaar.
Tot mei wat korte fietsweekendjes (vrijdag weg en maandag weer terug) in en rond rotterdam. Gewoon om de conditie weer wat op peil te brengen.
Rond mei/juni dan een korte breek van een 2 weken. De langgeplande (nu al zo'n 5 jaar planning) vakantie fietsend nederland rond. Langs de kust omhoog, via de eilanden naar friesland en groningen. Naar beneden richting brabant om vervolgens langs de betuwe en zeeland weer thuis te komen. Zo'n 1000 tot 1100 km fietsen.
In de nazomer, begin september zoals gewoonlijk ieder jaar weer een dag of 3 a 4 met mijn vader (die dan net 76 is geworden) wandelen. Misschien wel weer een stuk van het pieterpad of anders gewoon mooie dagwandelingen.
Aansluitend het eerste gedeelte van een rondje noordzee. Ik hoop dit eerste jaar van deze fietsroute het stuk tot noorwegen te doen (nederland langs de kust, duitsland, denemarken, klein stukje zweden en noorwegen).
Maar zoals we allemaal wel weten tussen planning en uitvoering ligt nogal wat tijd. Dus het kan allemaal nog veranderen. In mijn achterhoofd sluimerd die grote wens om in australie te fietsen. Van darwin naar beneden via de red centre naar adelaide.

Groet, Robbert.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan