Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor een beginnend hiker (zoals ik)?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mensen,

Ik ben van plan om op korte termijn een paar maanden door Europa te gaan reizen. Ik heb al wat spullen bij De Wit in Schijndel en Bever Zwerfsport gekocht, maar ik vraag me af of dit wel de beste plek is om mijn toekomstige inkopen te doen. Ik zie bijvoorbeeld als commentaar bij de winkels op deze site bij Bever Zwerfsport 'maar zeker niet de goedkoopste' staan. Mijn doel is om kwalitatief spul voor de beste prijs te kopen. Waar moet ik zijn?

Groetjes,
Dirk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Kwaliteit kost nu eenmaal wat geld. Misschien kun je proberen wat via internet te kopen (desnoods over de plas), maar dan moet je wel zeker zijn dat wat je koopt goed is (kwestie van maat enz). De koopjes zijn miss ook wel een optie, maar dan heb je het wel gehad denk ik.
 
Deze duurdere winkels hebben ook vaak personeel met verstand van zaken, waardoor je goed advies kunt krijgen. Dat is bij sommige producten veel waard (denk bijv. aan wandelschoenen of een passende rugzak).

Ik heb overigens weinig ervaring met Bever en kan geen uitspraak doen over hun personeel. Maar met een beetje zoeken op de site kom je veel verschillende meningen over de duurdere/betere buitensportzaken tegen.

Linda
 
Als je redelijk in het midden van Ned. woont, is Zwerfkei mss. een optie. Ik ben er verscheidene keren geweest, en heb er weleens wat kleding gekocht. Ik vind ze een groot assortiment hebben.
De goedkoopste zullen ze zeker niet zijn, maar, zoals eerder gezegd, alle waar naar zijn geld. Zit je echt krap, denk dan eens aan het volgende:

Een optie wellicht is de toch een jaar uitstellen zodat je wat langer kan sparen.

Of: kijk hoeveel je de benodigde spullen daadwerkelijk gaat gebruiken. Voorbeeldje: Ik wandel veel, dus heb ik een GTX jack, een paar wandelschoenen en een rugzak die niet goedkoop zijn. Maar: ik gebruik ze dus vaak. Af en toe gebruik ik over mijn trekkingbroek een regenbroek, maar dan moet het wel heel erg koud zijn. Die laatste is goedkoop bij de (daar heb je hem weer) lokale-fietsenboer-op-de-hoek. Let op: deze truc gaat niet op als je de bergen ingaat, daar heb je eersteklas spullen nodig.
Verder zul je goed moeten passen en kijken, en een en ander is ook afhankelijk van wat je gaat doen. Ga je het hoge noorden of de bergen in, dan zul je hogere eisen aan je materiaal moeten stellen dan dat je door zuidelijk europa trekt. Vertel eens meer over de gebieden waar je wil gaan reizen, dan kunnen wij ook meer tips geven.
Vooral in gebergten is dat belangrijk.
Warm en droog blijven is bij lage temperaturen van levensbelang, en dus kan en mag je niet besparen op je uitrusting. Er zijn op dit forum genoeg mensen( ik niet) met veel kennis van zaken over alpiene tochten en derglijke.

Er zijn mensen die de goedkopere thermohemdjes van de kruidvat en Lidl fijn vinden. Je kan er altijd eentje kopen en eens een flink eind gaan lopen met een gevulde rugzak. Vind je ze fijn, wat let je dan om er meer van te kopen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjes,

Mirjam
 
Iedereen erg bedankt voor de hulp. Dat waardeer ik echt!

Ik heb nog geen idee hoe de reis eruit gaat zien. Ik ben namelijk iemand die denkt dat het beste plan géén plan is om geen verwachtingspatroon te creëren. Het is voor het eerst dat ik zo'n grote stap maak dus zal ik achteraf weten of dit inderdaad het beste was. Ik ben van plan via internet (hospitalityclub.org & couchsurfing.com) bij mensen thuis te slapen. Dit is in de eerste plaats een goede manier om mensen te leren kennen en ten tweede uiteraard goedkoper dan hostels. Ik blijf binnen Europa en dus kan het alle kanten op (Alpen, Zuid-Europa, Scandinavië). Ik kan dus niet echt zeggen waar mijn materiaal op afgestemd moet zijn, dat was ook al lastig bij de spullen die ik tot nu toe heb gekocht.
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Uitgangspunt is inderdaad dat je zelf wel weet wat je ongeveer nodig hebt, dat wil zeggen voor welke omstandigheden en voor welk gebruik (en zover was je dus blijkbaar nog niet helemaal).
Maar als je zover bent is het internet een goede manier om je te oriënteren (assortimenten in virtuele catalogi van winkels bekijken, reviews lezen op outdoor-sites als deze) en zeker vervolgens een goede real life winkel zoeken als je advies wilt.

Er zijn veel goede zaken met deskundig personeel. En wat betreft de prijs is het waar wat betreft kwaliteit, daarvoor betaal je. Maar vooral zul je ook merken dat hetzelfde stuk van een bepaald merk toch echt overal hetzelfde kost.

Je hoeft je ook niet speciaal op één winkel vast te pinnen. Ik ben zelf hondstrouw aan mijn favoriete plaatselijke (deskundige) buitensportzaak, maar als ik iets wil dat ze niet hebben dan ga ik naar een andere winkel.

Het is goed om je breed te oriënteren. Je moet vooral de tijd nemen en niet overhaast te werk gaan.

Marla
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Dirk,

Als ik jou verhaal zo lees wordt het echt een backpack vakantie en geen outdoor. Zit je meestal in de bewoonde wereld of trek je ook de bergen in? Zoja zou ik mijn niet zo spitsen op allemaal dure outdoor dingen aangezien dat voor zo reis helemaal niet nodig is. Een goede rugzak is fijn aangezien je alles mee sjouwt en het liefst de inhoud ook niet te zwaar om dezelfde reden. Maar om nu allemaal dure outdoor dingen te gaan kopen, dan krijg je een rekening waar je jou vakantie 3x keer van kunt doen terwijl de dingen overkill zijn voor je doel. Kijk bijvoorbeeld eens bij winkels Decathlon of Perry Sport, goede prijs kwaliteit verhouding voor jou vakantie.
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Precies.

Want voor mijn eerste interrail door Europa, had ik bij de buitensportzaak een rugzak gekocht, maar dingen zoals slaapzak, matje, kleding en dergelijke had ik allemaal bij de Perry gehaald. Want ik kwam niet noordelijker dan Berlijn, en we hebben voornamelijk steden gezien. Ik wist toen ook niet of ik het reizen leuk zou blijven vinden, dus vandaar.

Groetjes,

Mirjam
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Of voor de aanschaf van mijn spullen een goede toekomst is weggelegd zal ik achteraf zien. Ik maak het ook weer niet te gek met de uitgaven.
Ik wil erg graag door de Alpen reizen, maar dit zal waarschijnlijk 10% van de reis beslaan. Ik speel met de gedachte om richting het voormalig Oostblok (Polen, Estland, Letland) te gaan.

Als ik alleen voor de grootte van het assortiment zou gaan, welke winkel springt hier dan bovenuit?
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Wat ik je vooral mee zou willen geven is: koop niet te veel onzin en neem ook niet te veel mee. Ik las eens in een hostel op de muur van de wc: pak alles in je tas wat je nodig denkt te hebben, pak dan alles weer uit en laat de helft thuis.

Wat ik met name bedoel; koop geen reiskussen, als je al een keer een kussen nodig hebt, koop die dan op dat moment daar waar je bent. Een t-shirt, tandenborstel, slippers, sokken, onderbroeken, scheermesjes, fototoestel/-rolletje/-kaart, broek, jas, muts, handschoenen, condooms (tja), leesboek, reisgids, stadskaart, asperine, cd's, batterijen, oordopjes, lezenvloeistof, deo, etc, etc kun je gewoon over de hele wereld, in elke stad, overal kopen, zeker in Europa.

Stop een paar dingen die je nodig hebt (slaapzak, paspoort ed, tandenborstel, een broek, wat t-shirts, paar onderbroeken en sokken) in een rugzak en ga op pad, als blijkt dat je een warme trui nodig hebt dan stap je de locale Hans Textiel binnen en klaar is Dick.

Eins
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Met die insteek probeer ik ook zoveel mogelijk mijn spullen bij elkaar te krijgen, maar het is zo ontzettend moeilijk om te bedenken wat je wel en niet kunt missen. Ik snap het verschil tussen primaire levensbehoeften en luxe-goederen. Misschien moet ik die grens verduidelijken na mijn eerste reis. Dan weet ik pas wat ik wel en niet had mee moeten nemen.

In ieder geval heel erg bedankt voor jullie advies.
 
RE: Wat is de beste (grootste assortiment) winkel voor ...

Gewoon ervaring opbouwen.
Het is namelijk ook erg persoonlijk, wie wat mee neemt.
De ene is minimalist, de ander houdt van meer luxe en weer iemand anders zit daar tussen in.
Ik neem altijd oploskoffie mee wat veel gewicht scheelt, een ander neemt echte koffie mee en een filter, gewoon omdat hij dat lekkerder vindt.

Dus ga lekker naar buiten de Ardennen in b.v. en ga je eigen draai vinden.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan