Wat is het lichtste product?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Omdat afgelopen paar weken in de Alpen bleek dat mijn rug het niet zo fijn vond om lang relatief zware lasten te dragen met een klimrugzak (zit wat fout in de rug) en dat ook het klimmen lijdt onder een zware rugzak ben ik eens gaan kijken of daar wat aan te doen is.

Aangezien ik nu allemaal zware spullen heb wil ik voor echt lichtgewicht gaan, alleen nu rijst de vraag: Wat is het lichtste product?

Heb zelf deze dingen gevonden, als jullie goedkopere of lichtere alternatieven kennen hoor ik dat graag (het gaat dus om zaken voor alpiene rots- en ijstochten):

Schoenen: La Sportiva Trango S
Rugzak: Golite Jam Pack
Jas: Outdoor Research Zealot / Patagonia Specter
Broek (met volledige rits): Marmot Precip Pant
Water: Platypus 2l zak

Verder ga ik mn spiegelreflex op dergelijke tochten toch maar vervangen door een wat lichtere camera, heb je ook nog vaker de mogelijkheid om foto's te maken.

Mocht ik mijn huidige uitrusting vervangen door deze spullen dan kom ik op een besparing van 3,5 kilo uit. Toch behoorlijk.

Gr. Gijs
 
Netjes hoor 3,5 kg minder. Ik kan niet echt veel tips geven om nog lichter te gaan. Je rugzak zou nog een paar ons lichter kunnen, maar ik denk dat die materialen qua slijtvastheid niet geschikt zijn voor "alpiene rots- en ijstochten". Je zou voor een 1 liter platy kunnen gaan en zo een kilo besparen, maar dan moet je vaker sneeuw smelten en ik denk dat dat niet handig is bij een alpiene tocht.

Wat heb je nog meer bij je waar je grammen kunt schrappen? Brander, pannetje etc?

Eins
 
Die 3,5 kilo wordt nog meer als je bedenkt dat die spullen nu 6 kilo wegen, dat is dus een reductie van meer dan 50%.

Heb nog een hele hoop klimzooi bij me (setjes, touw, gordel, helm, noem maar op) maar daar valt weinig op te besparen, dat is allemaal al vrij licht en bovendien de investeringskosten van het vervangen niet waard voor de minimale hoeveelheid gewicht die je er mee wint. Verder natuurlijk nog wat eten, gsm, kopietjes van de topo (lichter dan het hele gidsje zelf), alu-deken, paspoort e.d.

Brander en pannetjes neem ik meestal niet mee, eten doen we wel in het dal of in de hut.
 
Hee Gijs,

Ben zelf ook op zoek naar een lichtgewicht regenbroek, de Berghaus Paclite® Pants is met z'n 185 gram nog 100 gram lichter dan de Marmot op jouwn lijstje. Het is wel geen full zip maar komt er wel in de buurt.

www.berghaus.com

Gr,
Jan Anne
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan