Wat mee te nemen naar Costa Rica(3 maanden)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben ik de ongelooflijke luxe positie dat ik voor mijn studie 3 maanden veldonderzoek mag doen in Costa Rica. Hoewel het pas vanaf novenber is en ik de meeste spullen al wel zal hebben, wil ik jullie toch vragen om mij te helpen met mij paklijst(zodat ik nog alle tijd heb om dingen bij te kopen als dat nodig is). Ik ga daar dus vooral aan het werk, wat inhoudt dat ik veel zal lopen en gaten zal graven en boren(ik ga geologisch onderzoek doen). In de weekenden of tijdens tijdens kerst wil ik zoveel mogelijk het land zien en misschien wel eens een georganiseerde tocht ondernemen.

Dit is wat ik ongeveer mee wilde nemen(ik zet een sterretje bij alles wat heb):
grote rugzak*
dagrugzak*
zomerslaapzakje en lakenzak*
3 sneldrogende broeken voor het veldwerk(nog 2 goedkope halen bij de vrijbuiter)
korte broek*
linnenbroek*
2 rokken(ja doe moeten mee, dat vind ik fijn in mijn vrije tijd)*
3 sneldrogende bloezen(nog 2 halen)
genoeg shirts en hemdjes*
1 dunne shoftshell*
regenjas en broek*
laptop en studieboeken*
persoonlijke verzorging*
ondergoed en sokken*
ehbo
steriele naalden, zijn die nodig??
geimpregneerde klamboe
teva*
Dichte schoenen, dat is eigenlijk mijn grootste vraag wat voor schoenen kan ik het best meenemen naar de tropen. Ik heb lage a schoenen, is dat ok of moet ik iets speciaals halen.
Is het handig om een hangmat of een matje mee te nemen?
volgens mij ik ben ik er zo wel bijna, ik ga dus niet met mijn spulen rondtrekken. Ik zit op een vaste plek en zal vanaf daaruit en of een paar dagen weg gaan(tot max een kleine week) het gaat er dus niet om dat alles zo licht moglijk is, maar dat ik wel alles in mijn 75 liter rugzak krijg.

Alvast hartelijk bedankt
Groetjes Martine
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Sorry voor mijn lompheid maar ik ben net wakker (nachtdienst).
Wat mij gelijk opvalt is dat je in totaal 6 dingen mee neemt om aan je kont te trekken. 3 broeken, 1 korte en 2 rokken. Dus iedere 6 weken iets anders. Jij moet er mee zeulen maar het lijkt me wat overdone.
Schoenen: Paladin en Aigle zijn de merken voor tropenschoenen. Mogen nat worden maar drogen ook weer snel.
Als je 3 maanden op leren schoenen gaat en die nat worden, krijg je ze (in het verkeerde seisoen nooit meer droog en rotten ze onder je voeten vandaan.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, neehhhhh KOFFIE).;-) ;-)
 
Ik houd wel van een beetje directheid, dus dat neem ik je niet kwalijk.
Ik hoef in pricipe alleen met mijn spullen te slepen als ik er heen ga en als ik terug ga, ik zit op 1 plek in een onderzoeksinstituut. Als ik eens een weekendje weg ga, zal ik echt niet alles meenemen, helemaal nergens voor nodig. Dat was ook de reden dat ik er bij heb gezet dat ik niet met al mijn spullen hoef te reizen. Dus zolang ik mijn zooi comfortabel op mijn bestemming krijg is het voldoende.

Maar bedankt voor je tip over de schoenen!
 
Hallo,

Ikzelf heb Aigle schoenen gehad en vond het niks. Heb jaren op de Filippijnen gezeten, en na een tijd (lees weken) kon ik die schoenen weggooien. Slippers zijn ideaal, ook al loopt het niet altijd makkelijk. Gewoon ter plaatste een paar sandalen kopen. Scheelt veel geld met hier.

Verder zou ik gewoon veel gaan kanoen daar, kan je alles in de kano gooien en hoef je niet te tillen. Maar goed, Ik ben gek op het water, vandaar dat ik (Zee)Kayakken promoot. Haha.

Ook een goed idee is Betadineshampoo meenemen. Ikzelf ben heel bleek en heb gauw last van irritatie op mijn huid, vooral door de zon en al het zweten en de stof. Gewoon een keer in de week daar mee wassen...ook niet te intensief gebruiken. Ook niet goed. Verder heb ik nooit EHBOspullen bij me, alleen Cloxacillin, dit een een goed antibiotica dat zorgt dat in de hitte en vochtigheid. Je wonden toch na een paar dagen dichtgaan. Maar goed nu zal er wel weer een ander opstaan en andere middelen noemen...maar goed dit is mijn advies.
Heb al zoveel meegamaakt en gezien met ongelukjes daar, dat ik toch kan zeggen...ja dit werkt goed.
Muskietonet ook gewoon daar kopen. Familysize, hab je lekker de ruimte. Kost denk ik een paar euro daar.

Regards COBBER
 
Martine,

Zelf ben ik 2 keer in de tropen geweest. 1 x had ik van die canvas schoenen en 1 keer kregen we laarzen in bruikleen. Bij mij zijn die canvas schoenen goed bevallen, maar ik ben dan ook maar 3 weken geweest. Je Teva,s zou ook goed kunnen, ik weet echter niet hoe het zit met ongedierte, mijn canvas schoenen waren enkelhoog, en ik heb daar veel profijt van gehad tijdens junglewandelingen.
Ik weet niet of je veel in de beschaafde wereld ( lees: hotel met airco) komt, maar anders stel ik me vragen bij die linnen broek. Linnen is erg kwetsbaar, en het lijkt me dat zo,n broek ook niet goed droogt. Zo'n broek is wellicht lekker koel voor een avondje uit, maar verder kwetsbaar en bewerkelijk qua onderhoud. Die rokken wil je graag mee, wat houd je tegen als je op steeds op een zelfde plaats blijft, maar ook even kijken naar het materiaal. Als je bang bent dat je alles niet in je rugzak krijgt, zou ik gaan voor de praktische kleding, ten koste van de nette. Mocht je in een stad of wat groter dorp overnachten, dan zijn er altijd mensen die bereid zijn, tegen een geringe vergoeding de was te doen. Dan zou ik max. 2 nette stukken meenemen, bv. broek en 1 rok of 2 rokken, voor de nettere gelegenheden.

Groetjes en succes, Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan