Wat vinden jullie van een tent met de volgende specificaties


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag,

Ik heb een tent op het ook met de volgende technische specificaties (qua materiaal). Wat vinden jullie daarvan? Het zegt mij nl niet zoveel.

Buitentent: Polyester; 4000 mm PU coated, getapede naden.
Binnentent: Polyester ademend en one-way mesh(maar aan 1 kant doorzichtig)
Grondzeil: Nylon 5000 mm PU coated, getapede naden.
Tentstokken: Aluminium 700I-T6
Draagtas: 40 x 19 cm
Max. stahoogte: 98 cm
Kleuren: Apple green/Titanium
Gewicht: 3,4 kg

Groet
Gert
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Gert,

Ik gok dat het om de Coleman Quartz 2 gaat. Een tweepersoons-tent dus en dan vind ik zelf in ieder geval het gewicht wat aan de zware kant. Maar je betaalt ook niet voor licht gewicht, maar voor stevigheid. En dan kom je met deze tent een heel eind. De prijs is overigens ook bijzonder aardig.

Raymond
 
Wat ik ervan vind hangt nog af van twee niet vermelde parameters:

-prijs
-aantal personen

Als dit een een persoons tent is dan is'ie veel te zwaar, voor twee personen zit'ie net onder het (volgens mijn norm) maximale gewicht voor een tweepersoons tent (3,5 kg)

Als je meer dan € 200, misschien € 300 hebt betaald dan vindik het nogal duur, maar dat hangt ook voor een deel af van het merk.


Over de parameters die je geeft:

-de waterkolom van een vallende druppel water is zo'n 1500 mm dus een buitentent met een 4000 mm waterkolom is ruim voldoende,
-one-way mesh klinkt als een goed idee als je op Lowlands staat, maar verder lijkt het me niet belangrijk, is ook nix mis mee overgens,
-5000 mm voor een grondzeil is standaard en zou voldoende moeten zijn, alhoewel zitten op je knieen wel een hogere waterkolom kan geven en dan dus eventueel wat vocht dat door het grondzeil komt. De oplossing is simpel: altijd op je matje zitten,
-7001-T6 is gewoon een aluminium soort,
-sta hoogte of beter zithoogte van 98 cm is voldoende om voor de meeste mensen rechtop te kunnen zitten,
-PU coating staat voor Poly-Urethaan, wat eerst verwarmt moet worden voordat het op het doek word aangebracht. Een polyester doek is nadat het gecoat is wat minder sterk dan ervoor, maar wel waterdicht. Nylon doek wordt vaak met een Siliconen Elastomeer gecoat, welke koud word aangebracht. Silconen gecoat Nylon doek is na coating sterker dan ervoor en vandaar dat Nyon vaak word gebruik in de duurdere tenten.

Kortom, als je tent voor twee personen is en gekocht voor minder dan € 300 dan is het een prima ding, maar wat aan de zware kant.

Wil je meer weten???

Eins
 
>Kortom, als je tent voor twee personen is en gekocht voor
>minder dan € 300 dan is het een prima ding, maar wat aan de
>zware kant.
>

Hij staat voor net geen 200 Euro op de site van MoreOutdoor.com heb ik inmiddels gezien :)

Raymond
 
Raymond

>Ik gok dat het om de Coleman Quartz 2 gaat.

Je weet het niet zeker dus. Ik ben benieuwd welk tentje het is.

Eins
 
Erg bedankt voor deze toelichting.
Het betreft de Coleman Quartz 3. Een 3 persoonstent, maar ik wil hem met twee personen gebruiken. De tent is bij tent-shop.nl te koop voor 179 euro. Waar ik wel nog een beetje over twijfel is je opmerking dat PU coating minder sterk wordt nadat de coating is aangebracht.
Wat is minder sterk. Gaat een tak er bijvoorbeeld dwars doorheen, en is dat dan bij Nylon niet het geval?
Ik wil er volgend jaar zomer mee in Noorwegen gaan kamperen.

Groet
Gert
 
Gert,

Ik ben bang dat ze dan ofwel een foutje hebben gemaakt of dat je niet goed gelezen hebt. Je beschrijft namelijk de Quartz 2 en niet de 3. De 3 weegt namelijk 3,9 kilo. Nog een tikkeltje zwaarder dus.

Wat betreft de sterkte: over het algemeen hoef je er niet echt wakker van te liggen, want anders hadden veel fabrikanten al lang een alternatief gekozen. Theoretisch wordt het materiaal inderaad iets aangetast, maar in de praktijk zul je er zelden iets van merken bij normaal gebruik.

Raymond
 
>Theoretisch wordt het materiaal
>inderaad iets aangetast, maar in de praktijk zul je er zelden
>iets van merken bij normaal gebruik.

precies! Het is alleen een argument als je twijfelt tussen polyester of nylon en de meerprijs voor Nylon maakt je niets uit. Nylon zou dan theoretisch iets langer mee moeten gaan. Maar je betaalt vaak het dubbele voor nylon en een nylon tent gaat echt niet twee keer langer mee.

De keuze tussen nylon of poly word eerder gemaakt op basis van gewicht. Een nylon tent is lichter dan een poly, mits het natuurlijk hetzelde ontwerp is.

Eins
 
Een beetje verwarrend toch: twijfelen tussen nylon en polyester is niet hetzelfde als twijfelen tussen PU en siliconen. Zowel nylon als polyester kunnen een PU coating hebben maar ook een siliconencoating en sommige tenten hebben ze allebei. Dus het is geen keuze van polyester met PU of nylon met siliconen. Maar eventjes om duidelijk te zijn.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan