Wat zijn broeken toch duur


Status
Niet open voor verdere reacties.
ik was net naar de bever, in de hoop daar een betaalbare broek te kunnen vinden.
Heb vorige zomer een hele goepkope broek van de Vrijbuiter gehad, maar daar vielen na twee week al gaten in(ik ben niet zo heel geschikt voor dingen die snel stuk gaan).
Dus ik dacht, nu wil ik een goeie en het liefst ook nog 1 die een beetje mooi zit.
Heb wel 8 evrschillende broeken aangehad, maar de enige die mooi zat en toch nog vrij stevig was, was een Fjall Raven(daar gaat 105 euro)
Tuurlijk is het eem supermooie, lichte, sneldrogende stevige broek, maar waarom moet ie zo duur zijn?
Ik ga deze maand mei de hele maand naar Zuid-spanje(voor m'n studie!) om daar een beetje rond te huppelen en wat veldwerk te doen, dus vond dat ik iig 1 goeie broek nodig had(heb natuurlijk nog wel wat andere broeken van afgelopen seizoenen)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ehhh, volgens mij geef je het antwoord zelf al...

"Heb vorige zomer een hele goepkope broek van de Vrijbuiter gehad, maar daar vielen na twee week al gaten in" = dus....goedkoop niet goed...dus duurkoop...

Op een HS event heeft het grootste gedeelte van de groep een FjallRaven aan, simpelweg omdat het hele degelijke broeken zijn die ook nog eens lekker zitten.

Je moet bij FR wel goed opletten welk model je koopt, het uiterlijk is niet enige dat per model anders is. Zo heeft de Iceland een high waist en comfort fit welke bij mij voor geen meter zit, de Barents heeft echter een regular cut waist en comfort fit, deze zitten als gegoten en heb er dan ook twee van (sinds 2004).

Check www.fjallraven.se voor meer info. In de winkel moet je ff zo'n boekje van ze scoren, staat een mooi overzicht in welke broek welke maten heeft.

Succes,
Jan Anne
 
Hi Pompedom,

Kwaliteit kost idd geld, maar tijdens de WWH was Joop erg in zijn nopjes met zijn Snickers werkbroek. Ze zijn niet echt charmant maar wel functioneel. Of je die ergens in de winkel kunt kopen weet ik niet, Joop misschien wel?
Om een idee te krijgen van wat ik bedoel kun je even bij werkkleding-winter kijken hiero: http://www.jobfashion.be/index.html?lang=nl&target=front.html

Verder zit er in Roermond een Fjallraven outlet (en TNF en Lafuma), en volgens mij is het nu uitverkoop bij de buitensportzaken!

Groeten,

Harry
 
Ik heb al zo'n fjall raven broek gekocht, maar moest gewoon ff kwijt dat ze zo duur zijn. Denk wel dat ik een goeie aankoop gedaan heb, maar toch bedankt voor jullie reacties.
Aangezien ik in de maand mei naar zuidspanje ga, zal ik niet zoveel hebben aan een winterwerkbroek. Was dus op zoek naar een lichte, maar toch sterke broek.(in evrband emt stenen)
Groetjes Martine
 
Ach, wat is duur. Ik vind 105 euro voor een buitensportbroek niet goedkoop, maar een levi's spijkerbroek kost ook 100 euro. Bovendien gaat je Fjall straks een hele tijd mee, en dan vallen de kosten per jaar best mee.
Misschien goed om dat ook te overwegen...

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik heb een aantal broeken, dure maar ook goedkope (V&D, Perry, Favoriet sport). Behalve hoe lekker ze zitten (duurdere zitten beter) merk ik geen verschil in kwaliteit. Ze drogen allemaal snel, en vertonen weinig tot geen slijtage.

grtz
Henk
 
Ik heb ook de ervaring dat die goedkope broeken prima lang mee gaan! Loop nu al 3 jaar in een zelfde broek van de vrijbuiter en die doet het nog steeds prima. Afgezien van wat verkleuring ook nog helemaal in orde. Wel eens een knoop er weer aan gezet btw..
 
Hallo mensen,

Laten we wel wezen: Martine heeft gewoon gelijk, alles is gewoon verotte duur! Natuurlijk heb je er ook iets voor maar je kunt mij niet wijs maken dat de prijs niet 1 of 2 ker over de kop gaat. Ik las net dat dat bij horloges ook zo is. En met de meeste produkten.

Misschien kun je eens in Spanje zelf kijken Martine, daar is alles vaak toch net weer iets goedkoper... Dan heb je meerdere goede broeken: 1 dure en een paar goedkopere :D

Fijne tijd in Spanje,
Duncan.
 
Hoi Duncan,

Tuurlijk gaan de prijzen 1 keer over de kop...de buitensportwinkels moeten toch ergens van leven. Soms wordt er door klanten gedaan alsof buitensportwinkels geen winst mogen maken, terwijl ze in modewinkels pas de prijzen echt omhoog jagen. Daar gaan de prijzen soms 3 of 4 keer over de kop en daar hoor je niemand over klagen. Die kleding kost 3x niets om te maken, in tegenstelling tot een groot gedeelte van de buitensportartikelen.

De buitensportwinkels krijgen het steeds moeilijker, gezien de winstpercentages en verkopen dalen. Getuige de vele faillissementen van afgelopen jaar onder de buitensportwinkels. Dus laten we wel wezen: voor kwaliteit betaal je en iedereen wil daar iets aan overhouden, ook de buitensportwinkels!

Groeten Damien
 
En kopen in de VS dan?

Martine,

Wat ook de moeite waard is om te overwegen: kopen in de VS, bij een webwinkel. Ik was er enkele weken geleden voor m'n werk, en de prijzen voor kleding liggen er aanzienlijk lager dan bij ons. Reken op 70% van de prijzen die je hier betaalt, voor huismerken van amerikaanse winkels of amerikaanse merken in het algemeen misschien zelfs nog minder.
Met online kopen heb ik zelf geen ervaring, maar veel anderen hier wel.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
RE: En kopen in de VS dan?

Dat van kopen in spanje is een goeie tip, ik zal het onthouden als ik er ben en we eens een vrije dag hebben.
Ik heb vorig jaar mijn tent (een TNF) in de verenigde staten laten kopen en dat scheelde inderdaad de helft.
nog even over die goedkope broeken. DIe ik had was van de vrijbuiter(15 euro), en zat best lekker, maar er zaten echt na twee week al gaatjes in het zitvlak.
Mijn andere broek van Regatta heeft dat niet, maar die zit niet zo mooi.

Groetjes Martine
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan