Wat zijn dat dan?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vorige week liep ik een stukje over kroondomein Het Loo en daar stonden, op een gepaste afstand van het pad, een aantal identieke boomstronken. Het zou zomaar niet opvallen als je over het pad liep, want het was echt een stukje het bos in, maar ik zag ze toch. Het viel me in eerste instantie op, dat ze allemaal op dezelfde hoogte waren afgezaagd wat nog niet echt byzonder te noemen is, maar vervolgens leek het me toe, dat ze allemaal hetzelfde waren qua vorm.

Bij het benaderen zag ik dat ze niet echt waren en toen ik erbij was en vanuit een andere hoek keek, zag ik vanaf een stel (het leek mij) wanordelijk neergezette stronken een rechte rij zo dieper het bos ingaan.

De stronken waren van een harde kunststof gemaakt en de 'afgezaagde' stammen waren goudkleurig. Iemand enig idee wat dit voor iets is en waarom?

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showfull.php?photo=10425
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bij station Amsterdam Sloterdijk heb je ook zoiets. Een hele lading nepboomstronken, her en der verspreid in de omgeving van het station.

De NS wilde blijkbaar een kunstwerk bij het nieuwe station, gaf een kunstenaar carte blanche en die heeft al die stronken gemaakt om aan te geven dat de natuur had moeten wijken voor dat foeilelijke gebouw. Dat vond ik dan wel weer grappig. De NS vast niet, maar gelukkig (in dit geval) mag je kunstwerken niet zomaar weghalen uit de openbare ruimte. Ik kan geen plaatje op internet vinden, maar als je er langs rijdt kun je het zien aan de oostkant van het station.

Harold
 
Ja, je ziet het vanuit de trein als je naar Amsterdam gaat. Ik vind zowel de boodschap (goed statement) als de uitwerking wel mooi.

Maar die van Anna vind ik echt helemmal te gek.
Als je dat onverwacht tegen komt in het bos moet dat geweldig zijn! Dat overtreft voor mij persoonlijk waarschijnlijk het werk van Richard Serra op de Veluwe. Toch gauw eens gaan kijken!

Marla
 
Mmm, er is hier in Catalonië een park/bos waar een kunstenaar er bewust voor gekoen heeft om het bos tevens zijn showroom en atelier te laten zijn.

Je betaalt 1 euro toegang en vervolgens kun je gewoon door het bos wandelen om zijn beelden te bekijken. Die beelden hebben echter een dusdanig pornografische strekking dat ik er niet eens een foto van zou durven plaatsen hier :)

Wel schitterend om doorheen te lopen dat park, dat wel. Maar je krijgt ook hele rare vakantiekiekjes dan (denk aan vrouwlief die tegen een enorme penis aan staat geleund ofzo :))

Raymond
 
>Wel schitterend om doorheen te lopen dat park, dat wel. Maar
>je krijgt ook hele rare vakantiekiekjes dan (denk aan
>vrouwlief die tegen een enorme penis aan staat geleund ofzo

Is een summitvlag foto waard :p :p


D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Maar die van Anna vind ik echt helemmal te gek.
>Als je dat onverwacht tegen komt in het bos moet dat geweldig
>zijn! Dat overtreft voor mij persoonlijk waarschijnlijk het
>werk van Richard Serra op de Veluwe. Toch gauw eens gaan
>kijken!

Had jij nou het boekje van het Veluwe Zwerfpad aangeschaft? Zoniet, dan scan ik wel wat pagina's in en stuur ze je op. Je loopt dan op kaart 43 over de hoofdroute van Spaanse Kappen naar Wiesel en kort voorbij de helft passeer je een schuilhutje. Hierna volg je even de route en kom je over een wat opener stukje. Meteen als je dan weer het bos inloopt, heb je aan je linkerzijde je kunstwerk. Je moet wel even tussen de bomen door en het staat niet aangegeven op de kaart of in de beschrijvingen.
 
>Maar die van Anna vind ik echt helemmal te gek.
>Als je dat onverwacht tegen komt in het bos moet dat geweldig
>zijn!

Het ontgaat me volkomen waarom het ontsieren van een mooi bos met een voor mij duidelijk geval van verspild belastinggeld helemaal te gek is. Maar ach, ik zal wel een cultuurbarbaar zijn :)

Groetzels,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan